NoticiaCla | Groep werknemers wil Tiara Air failliet laten verklaren

Groep werknemers wil Tiara Air failliet laten verklaren

Groep werknemers wil Tiara Air failliet laten verklaren

ORANJESTAD – Een aantal werknemers van de vliegmaatschappij Tiara Air is het zat en als het aan hen ligt, dienen ze een verzoek in om het bedrijf failliet te laten verklaren.

Bijna drie maanden geleden probeerde het bedrijf met een vlucht naar Curaçao een nieuwe start te maken, maar wegens een ‘technisch probleem’ is het daar bij gebleven. Er zijn geen inkomsten en de financiële situatie is zo nijpend, dat men de huidige werknemers forceert om ontslag te nemen om zo de kosten te drukken. De huidige werknemers zijn het daar niet mee eens en hebben besloten dat het afgelopen moet zijn.

DRUK OM TE TEKENEN

NoticiaCla.com kreeg bevestigd dat de huidige werknemers geen salaris hebben gekregen (er is ook een groep ontslagen medewerkers die eveneens nog wachten op hun geld). “Ze hebben ons niet betaald. Ze roepen medewerkers het kantoor binnen en bedreigen hen dan,” vertelden enkele werknemers deze week aan NoticiaCla.com. Een andere werknemer vertelde NoticiaCla.com dat hij vanwege financiële problemen (schulden) zich gedwongen zag zijn ontslag te accepteren, zodat hij toch nog wat geld kreeg. Andere medewerkers zijn inmiddels hun huis en auto kwijt en hebben torenhoge water- en stroomrekeningen. Hoge schulden omdat ze al maandenlang geen salaris hebben gehad maakt dat de medewerkers met de rug tegen de muur staan en hun ontslag ondertekenen om tijdelijke financiële verlichting te hebben. “Iets is beter dan niets, ik kon zo niet verder leven,” aldus een van de medewerkers.

MOGELIJK FAILLIET

Een vrij grote groep medewerkers heeft besloten zich niet tot ontslag te laten dwingen en loopt het risico lsnog te worden ontslagen en helemaal geen geld meer te krijgen. “Er zijn medewerkers die nu overwegen om het bedrijf failliet te laten verklaren,” aldus een werknemer. Daartoe behoren ook werknemers die inmiddels met ontslag zijn.

VLUCHT NAAR CURAÇAO

Tiara Air verkeert sinds 2013 in serieuze financiële problemen en probeerde op 11 april een nieuwe start te maken met een vlucht naar Curaçao, gevuld met leden van de pers. De eigenaar vertelde

NoticiaCla.com destijds dat er sprake was van tijdelijke problemen bij het bedrijf en dat gestart was met het uitvoeren van vluchten om fondsen de genereren om het personeel te kunnen betalen. Dat had de rechter al eerder bepaald. Daarnast werd aangekondigd dat vanaf 2 mei ook weer op Punto Fijo zou worden gevlogen. Van de plannen is niets terecht gekomen en de euforie was van korte duur toen bleek dat het vliegtuig wegens een technisch gebrek aan de grond werd gehouden. Het vliegtuig mocht nog wel terug naar Aruba en daar staat het sinds de landing zonder ooit nog te hebben gevlogen. Curieus is dat over deze kwestie tot op heden geen verklaringen zijn gegeven door de directie van Tiara Air.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *