NoticiaCla | Gerecht veroordeelt verdachte pedofiel tot 42 maanden cel

Gerecht veroordeelt verdachte pedofiel tot 42 maanden cel

ORANJESTAD – Het gerecht heeft vandaag de verdachte Rafael D., bekend als de ‘naakte pedofiel’ veroordeeld tot een gevangenisstraf van 42 maanden. Het gerecht acht bewezen een poging tot verkrachting en het plegen van ontucht met een meisje van 15 jaar.

De verdachte was een bekende van het slachtoffer. Het slachtoffer is net op tijd door de politie uit de handen van de verdachte gered, die bezig was zich in zijn auto aan het slachtoffer te vergrijpen. De verdachte is, nadat de politie bij de auto was gekomen, met het slachtoffer nog in de auto op de vlucht geslagen en uiteindelijk aangehouden.

Het gerecht overweegt dat dit zeer angstige momenten voor het slachtoffer moeten zijn geweest. Dit feit heeft tot grote publieke onrust geleid. De verdachte heeft zich eerder, toen het slachtoffer pas 13 jaar oud was, ook schuldig gemaakt aan het plegen van ontuchtige handelingen met dit meisje.

De verdachte heeft, misbruik makend van het vertrouwen dat het slachtoffer in hem stelde en misbruik makend van het overwicht dat hij als volwassene op haar had, ernstige inbreuk gemaakt op haar lichamelijke integriteit. Het slachtoffer bevond zich, gelet op haar leeftijd, beide keren in een zeer kwetsbare positie.

Handelend als bewezenverklaard heeft de verdachte slechts het oog gehad op bevrediging van zijn eigen lustgevoelens, waarbij hij zich in het geheel niet heeft bekommerd om de schade die hij daarbij bij zijn slachtoffer aanrichtte. Buiten kijf staat dat kinderen, als zij op jeugdige leeftijd worden onderworpen aan seksuele handelingen van de bedoelde soort, grote psychische, lichamelijke en emotionele schade kunnen oplopen, die hun verdere ontwikkeling ernstig kan schaden. Deze delicten behoren tot de strafbare feiten die een ernstige inbreuk maken op de rechtsorde en gevoelens van grote onrust in de samenleving teweegbrengen.

Het gerecht heeft in de straftoemeting laten meewegen dat verdachte geen strafblad heeft. Voorts heeft meegewogen dat de verdachte na zijn aanhouding in verschillende media uitgebreid publiekelijk te kijk is gezet.

De als deskundige benoemde forensisch orthopedagoog heeft weliswaar gerapporteerd dat de verdachte enigszins verminderd toerekeningsvatbaar is, maar dat heeft het gerecht niet meegewogen nu de resultaten van de test niet consistent waren en de geconstateerde gebrekkige ontwikkeling van zijn geestvermogens niet dusdanig verdachtes gedragskeuzes beïnvloedde, dat de verdachte geen vrije wil meer had ten tijde van het delict.

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Gerecht veroordeelt verdachte pedofiel tot 42 maanden cel

  1. Op Aruba gaan ze het gevang in, op Curacao worden ze Statenlid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *