27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

NoticiaCla | Geld, ATA en jaloezie oorzaak van problemen binnen de regering

Plasterks voorstel nog niet van tafel
Geld, ATA en jaloezie oorzaak van problemen binnen Arubaanse regering

ORANJESTAD – De problemen die op dit moment binnen de groene partij spelen worden veroorzaakt door jaloezie, geld en de ATA. Er is zowel binnen het kabinet en de Staten sprake van twee stromingen binnen de partij.

Achter de schermen wordt hier door ministers en Statenleden wel over gesproken, maar naar buiten toe wordt ontkend dat er problemen zouden zijn. Terwijl men door middel van interne vergaderingen tot een oplossing probeert te komen, heeft NoticiaCla.com van personen ‘dicht bij het vuur’ begrepen dat minister Otmar Oduber niet aan de vergaderingen deelneemt omdat hij in het buitenland verbleef, hoewel hij afgelopen zondag is teruggekomen. Van de kant van de minister(s) is het niet gelukt om meer informatie te krijgen.

GELD IS HET PROBLEEM

Begrepen is dat de begroting van de ATA de hoofdoorzaak is van alle problemen. De ATA ontvangt erg veel geld en de andere ministers willen daar in mee kunnen delen. Iets wat ze niet is gelukt en wat voor woede bij de ministers heeft gezorgd. De ministers zijn boos op hun collega die verantwoordelijk is voor de ATA en zijn verdeeld over de kwestie.

Bronnen binnen de overheid leggen uit dat de ministers geld nodig hebben en vergeefs hebben geprobeerd om dit van de ATA te krijgen. Het schijnt dat ze hierover het leven van hun collega behoorlijk moeilijk maken. Ironisch is dat een dienst die sinds de status aparte lange tijd niet van de grond kon komen en alleen maar geld kostte, nu de oorzaak is van problemen binnen het kabinet. Het heeft 27 jaar en 5 ministers geduurd voordat de ATA miljoenen genereert, waar nu over wordt gevochten.

NIET DE HOOFDOORZAAK

Andere bronnen geven echter aan dat deze zaak als excuus wordt gebruikt om oudere problemen aan te pakken: “Dat er problemen zijn, is zeker. Dat ze verdeeld zijn, is een feit. Maar dat het om de ATA zou gaan, is niet waar. Het is een van de oorzaken, maar niet de hoofdoorzaak.”

BEMOEIENIS MET ELKAARS PORTEFEUILLE

Het feit dat al geruime tijd ministers zich met elkaar’s portefeuille bemoeien wordt ook als een oorzaak van de problemen genoemd. Ondertussen blijven alle ministers (ook die van toerisme) publiekelijk ontkennen dat er iets aan de hand zou zijn. Er zijn echter aanwijzingen dat het intern een heel andere verhaal is.

Bron: NoticiaCla

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...