NoticiaCla | Deal Valero-overheid neemt meer tijd dan was voorzien

Deal Valero-overheid neemt meer tijd dan was voorzien

Deal Valero-overheid neemt meer tijd dan was voorzien

ORANJESTAD – De onderhandelingen tussen Valero en de overheid nemen meer tijd dan was gedacht. Volgens de leider van het onderhandelingsteam van de overheid, Richard Arends, gaat het de goede kant op, maar zijn er nog veel details waar overeenstemming over moet worden bereikt.

Arends licht in een gesprek met NoticiaCla.com toe dat alle aspecten van de overdracht tussen Valero en CITGO en tussen Valero en Aruba moeten worden geregeld. “Dat neemt meer tijd dan dat we hadden voorzien,” aldus Arends in een korte verklaring. Arends verzekert NoticiaCla.com dat het nog gaat om dagen en niet om weken voordat de deal rond is. Niet alleen fiscale kwesties houden de onderhandelingen op. NoticiaCla.com heeft begrepen dat ook de hoogte van de belasting die Valero nog aan de overheid moet betalen voorwerp van onderhandeling is.

Zoals bekend was het de bedoeling dat de heropening van de raffinaderij onder de CITGO-vlag komende maandag, 1 augustus zou plaatsvinden. Maar het is duidelijk dat deze datum niet wordt gehaald en het is de bedoeling dat de opening nu een maand later, op 1 september zal plaatsvinden. De oorzaak is gelegen in het feit dat er wel al een overeenkomst tussen de overheid en CITGO is, maar nog niet tussen Valero en de overheid, en tussenValero en CITGO.

Hoewel werd gedacht dat dit een kwestie van dagen zou zijn, is men nu al weken bezig. Telkens wordt gezegd dat het nog maar enkele dagen zal duren, om vervolgens de termijnen weer te verlengen. Met het uitstel naar 1 september hebben partijen minder druk en meer spelingsruimte gekregen.

Inmiddels is er een persconferentie aangekondigd voor vrijdagmiddag 3 uur. Hoewel het onderwerp niet is aangegeven, bestaat de kans dat dan wordt aangekondigd dat partijen elkaar hebben gevonden.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Deal Valero-overheid neemt meer tijd dan was voorzien

  1. Dikke Deur

    Wat een verrassing. Had ik nooit verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *