NoticiaCla | ATA: extra KLM vluchten naar Aruba een succes

ATA: extra KLM vluchten naar Aruba een succes

ATA: extra KLM vluchten naar Aruba een succes

ORANJESTAD – De KLM heeft deze zomer extra vluchten naar Aruba ingezet. Volgens de Aruba Tourism Authority (ATA) heeft dit een positief reultaat opgeleverd, reden waarom men ook om extra vluchten voor het winterseizoen 2016/2017 heeft gevraagd.

Voor 2016 had de KLM oorspronklijk een totaal van 61.105 stoelen gepland, verdeeld tussen Aruba en Boneiro. Daarvan is 60% (36,663 stoelen) bestemd voor reizigers naar Aruba. Met de extra inzet komen er in de periode november-maart zo’n 3.800 stoelen voor Aruba bij. De KLM blijft de extra vlucht – op zondag – die in de zomer is gestart, ook in de winter 2016/2017 inzetten.

EUROPESE MARKT

Volgens de ATA kan de Europese markt de rest van het jaar en in 2017 nog flink groeien. De belangrijkste markten voor Aruba zijn op dit moment Nederland, Engeland, Duitsland, Italië en Scandinavië.

Gedurende de eerste vijf maanden van 2016, kwamen er 30.337 Europese toeristen naar Aruba, hetgeen neerkomt op 6.2% van het totale toerisme.

GROTERE VLIEGTUIGEN

KLM zal grotere vliegtuigen inzetten, namelijk de airbus A330-300. De extra vluchten zullen later vertrekken, in verband met een betere aansluiting op andere bestemmingen, zoals Bremen en Hannover (Duitsland), Bergen (Noorwegen), en Glasgow en Birmingham (Engeland), van waaruit reizigers via Nederland naar het Caribisch gebied komen.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *