Noticia | OM bevestigt extra verdenking tegen minister Croes

OM bevestigt extra verdenking tegen minister Croes

ORANJESTAD – Het aantal verdenkingen tegen minister Paul Croes is toegenomen, bevestigde Ann Angela, woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) aan NoticiaCla.com.

De minister wordt nu ook verdacht van ‘mensensmokkel’. Sinds gisteren wordt hier al over gesproken, nadat een nieuw persbericht was uitgebracht, maar vandaag is de kwestie ook echt door het OM bevestigd. “De verdenking van mensensmokkel is toegevoegd omdat er een ongedocumenteerde persoon (dus zonder verblijfsvergunning) bij hem thuis is aangetroffen,” lichtte Angela toe aan deze nieuwssite. Ook is nu zeker dat het OM nieuwe arrestaties zal verrichten (naast die van afgelopen dinsdag). In het eerste persbericht werd alleen nog gezegd dat nieuwe arrestaties ‘niet werden uitgesloten’.

WITWASSEN VAN GELD

Angela legde verder nog uit dat de verdenking van het witwassen van geld nog steeds bestaat. Dit feit werd wel in het eerste persbericht genoemd, maar niet in het tweede. “De verdenking is er nog, we hebben het feit alleen niet genoemd in het tweede bericht,” aldus Angela.

EERSTE AANHOUDING

Zoals het Openbaar Ministerie al eerder bekend maakte, is dinsdag een ‘tussenpersoon’ aangehouden op verdenking van actieve ambtelijke omkoping. De aanhouding vond plaats in het kader van het strafrechtelijk onderzoek dat de naam ‘Ibis” kreeg. Het onderzoek is onder meer gericht tegen minister Paul Croes, die wordt verdacht van ambtelijke corruptie, misbruik van functie en mensensmokkel. De dinsdag aangehouden persoon, J.F., werkt als tussenpersoon voor vergunningen. Tussenpersonen, ook wel tramitadores genoemd, maken er hun beroep of bedrijf van om tegen betaling voor vreemdelingen te bemiddelen bij verblijfsvergunningen.

Foto: Paul Croes bij zijn eerste publieke verschijning na het bekend worden van het strafrechtelijk onderzoek tegen hem, samen met collega-minister Mike de Meza en Statenlid Jeffrey Kelly.

Bron: NoticoaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *