28 C
Willemstad
• woensdag 29 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

NOS | Zwaar vrachtschip vaart tegen Curaçaose Julianabrug

HomeMediaNOS | Zwaar vrachtschip vaart tegen Curaçaose Julianabrug
Vrachtschip raakt Julianabrug

Op Curaçao is vanochtend een schip dat twee containerkranen vervoerde tegen de Julianabrug aangevaren, vermoedelijk als gevolg van de stroming en de wind. De 56 meter hoge brug was enige tijd dicht voor het wegverkeer, maar is inmiddels weer geopend. De schade aan de brug valt mee, maar de kranen zijn zwaar beschadigd.

De kranen zijn gemaakt in China en waren slechts voor driekwart opgebouwd om onder de brug door te kunnen. Daarna zouden de kranen worden afgemonteerd in de haven. In eerste instantie was voor de operatie twee tot drie maanden uitgetrokken, maar door het ongeluk gaat de volledige opbouw van de kranen langer duren.

De aanvaring werd door duizenden Curaçaoënaars ter plaatse en live via televisie gevolgd. De eigenaar van de containerhaven had het publiek via de media opgeroepen om naar het spektakelstuk van het verplaatsen van de kranen te komen kijken.

Belangrijk

Zowel de containerhaven als de Julianabrug is belangrijk voor de economie van Curaçao. De oude kranen waren vaak kapot en dat leidde nogal eens tot vertraging in de afhandeling van onder meer bederfelijke goederen. Curaçao heeft drie jaar moeten wachten op de broodnodige vervanging.

De Julianabrug is onder supervisie van Rijkswaterstaat in 1967 gebouwd om de oost- en westkant van het eiland over de Annabaai te verbinden. De brug is zo hoog om zware tankers voor de olieraffinaderij binnen te kunnen laten. Tijdens de bouw stortte de brug in vanwege lasfouten, 15 werkers kwamen daarbij om het leven.

Bron: NOS

7 reacties

  1. Domme opmerking van Don, sluizen zijn om een verschil in waterstand te overbruggen. Op Curaçao betreft het een natuurlijke, open, zeehaven. Die verlaging van het waterpeil is ook zo’n theoretische oplossing zoiets als bij viaducten de banden van de vrachtwagen leeg te laten lopen. Het is heel simpel, goed meten en goed varen, bij sterke wind wachten.

  2. Ze hadden het gevaarte in moeten sturen i.p.v. recht onderdoor te varen of de vlot waarop de kranen op staan een paar centimeters meer laten zinken.
    Het maar een paar suggesties.
    In iedergeval succes verder het afmonteren.

  3. Naar verluid wil Gibi Doran tijdens de eerstvolgende Statenvergadering voorstellen bij dit soort transporten eerst het waterpeil in de Annabaai te laten zakken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties