26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 05:03

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | Verbijstering in VS over debat Trump en Biden: van ‘shit show’ tot ‘kroeggevecht’

Amerikaanse media zijn eensgezind over de eerste debatavond in de Verenigde Staten tussen president Trump en zijn uitdager Biden: het is ontspoord. De drie grootste nieuwszenders, CNN, Fox News en MSNBC analyseren de avond als een “shit show” en, een “kroeggevecht”.

Het was dan ook een presidentieel debat vol verwijten over en weer. De eerste verbale confrontatie verliep fel en chaotisch. Al in de eerste vijf minuten werd Biden uitgemaakt voor socialist en Trump een clown genoemd.

Joe Biden (l) en Donald Trump | AFP

- Advertentie -

Nieuwszender Fox News omschrijft het debat als een “kroeggevecht”. Volgens commentator Howard Kurtz liep het debat meerdere keren uit de hand en moest moderator Chris Wallace alles op alles zetten om Trump en Biden op de regels voor het debat te wijzen.

De nieuwszender, tevens de broodheer van de moderator, vindt dat Wallace “eerder de rol van een worstelscheidsrechter speelde dan die van een moderator”.

Fox News wordt traditiegetrouw gezien als de zender die het meest op de hand van de president is. De zender stelt nu dat het debat ontaardde in aanvallen op de zoon van Joe Biden en “kinderachtige scheldpartijen”. Ook benadrukt de nieuwszender dat Biden op zijn beurt de president een “clown” en een “leugenaar” noemde.

Howard Kurtz over het debat:

Politiek analist van CNN, Dana Bash, noemt het debat in haar analyse na afloop een “shit show”. “Sorry dat ik het wat ruw omschrijf, maar het is de enige omschrijving die ik kan verzinnen voor deze avond.” Ze vraagt zich hardop af of Amerikanen door dit debat zin hebben om te gaan stemmen.

Ook benadrukt CNN de “lawine aan leugens” van president Trump. Biden kon volgens de Amerikaanse nieuwszender ook op een paar fouten betrapt worden.

CNN over het eerste verkiezingsdebat:

Een politiek commentator van nieuwszender MSNBC noemt het debat een schande voor de democratie in de VS. “Zo’n soort debat zou niet mogen plaatsvinden in een democratie”, aldus analist Rachel Maddow.

Rachel Maddow van MSNBC over het verkiezingsdebat:

Het medialandschap in de VS is al net zo verdeeld als het politieke landschap. Fox News laat vaak een conservatieve kant zien en aan de andere kant van het medialandschap heb je het progressieve MSNBC. CNN zit meer tussen deze twee zenders is, maar de Amerikaanse variant van CNN valt niet te vergelijken met CNN International, een meer genuanceerde zender.

Ook NOS-correspondent Lucas Waagmeester verbaast zich na afloop van het debat over de analyses in de Amerikaanse media.

Correspondent Lucas Waagmeester:

Ben je geïnteresseerd in de Amerikaanse politiek en de verkiezingsstrijd tussen Donald Trump en Joe Biden? Abonneer je dan hier op de Trump Weekly, de nieuwsbrief van correspondent Arjen van der Horst.

Bron: NOS

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Vanaf vandaag is de CoronaCheck app toegangsbewijs en paspoort ineen

Maar nog niet voor iedereen | Charlotte Huisman, Pieter Sabel en Laurens Verhagen Vanaf vandaag kunt u gegevens inladen in de app CoronaCheck, die weer toegang moeten geven tot...

ParadiseFM | Liquiditeitssteun in twee deeltranches

Curaçao krijgt de komende tranche noodsteun in twee delen. Deze zesde tranche krijgt Curaçao pas als er aan de voorwaarden vanuit Nederland wordt voldaan. Zodra dit het...

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...
- Advertentie -