28 C
Willemstad
• woensdag 24 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NOS | Venezuela beschuldigt Nederland en VS opnieuw van agressie

HomeMediaNOS | Venezuela beschuldigt Nederland en VS opnieuw van agressie
 President Venezuela dreigt met acties tegen Nederland De Venezolaanse president Maduro houdt Nederland samen met de VS verantwoordelijk voor het schenden van het luchtruim boven Venezuela. Dat zei Maduro in zijn wekelijkse speech op de nationale televisie.
President Venezuela dreigt met acties tegen Nederland De Venezolaanse president Maduro houdt Nederland samen met de VS verantwoordelijk voor het schenden van het luchtruim boven Venezuela. Dat zei Maduro in zijn wekelijkse speech op de tv

Venezuela heeft Nederland en de VS opnieuw beschuldigd van het schenden van het Venezolaanse luchtruim. Vorige week zou een Amerikaans militair vliegtuig dat was opgestegen van een Amerikaanse militaire basis op Curaçao het luchtruim van Venezuela zijn binnengevlogen bij het eiland Margarita, vlak voor de kust van Venezuela.

In zijn wekelijkse televisieprogramma maakt president Maduro zich kwaad over het voorval. “Dit accepteren we niet en we zullen actie ondernemen”, zegt de president. Wat voor actie hij bedoelt, zegt hij niet.
Afluisteren

Op Margarita was vorige week een bijeenkomst van de Beweging van Niet-Gebonden Landen, een verbond van landen die tijdens de Koude Oorlog geen partij wilden kiezen tussen oost en west. Volgens Maduro probeerde het Amerikaanse vliegtuig af te luisteren bij de top.

Venezuela beschuldigt de VS vaker van het schenden van het luchtruim. Volgens het Amerikaanse persbureau AP is dat dit jaar al 32 keer gebeurd.

Ook Nederland wordt vaker genoemd. Zes jaar geleden diende de toenmalige president Chávez een klacht in bij de Nederlandse en Amerikaanse ambassades. Hij beweerde dat de landen een aanval voorbereidden op Venezuela.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. @ Joep daar kijken wij hier niet vanop, wij zullen ze met open armen ontvangen met De Kabouters Gerrit de Raaf en de gbr Cova voorop. de daltons advocaten zullen de vlag uit hangen.

  2. Het meest logische voor Maduro is een ‘Falklandje’ te doen. Die fout maken veel dictators en ondanks dat het iedere keer fout afloopt blijven nieuwe dictators maar kiezen voor ‘de gemeenschappelijke vijand’.
    Dus zou niet vreemd op staan te kijken wanneer er hier ineens wat meer Venezolanen ineens op de pontjesbrug staan. Een ander soort cruise toerisme zullen we maar zeggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties