26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

NOS: Van vermissing, zoektocht tot vondst

HomeMediaNOS: Van vermissing, zoektocht tot vondst
Het gebied in Panama waar Kris en Lisanne verdwenen ©ANP Infographics .
Het gebied in Panama waar Kris en Lisanne verdwenen
©ANP Infographics .

Met de vondst van Kris en Lisanne vallen de belangrijkste puzzelstukjes op hun plek. De belangrijkste vraag blijft onbeantwoord: Wat is er precies gebeurd sinds hun verdwijning? De feiten op een rij.

Kris en Lisanne reizen naar Panama om Spaans te leren. Ze slapen bij een gastgezin. De vrouwen vertrekken op 1 april vanuit Boquete voor een wandeling. Sindsdien zijn ze vermist.

De vage tips stapelen zich in de eerste maanden op, totdat er op 14 juni spullen worden gevonden van de vermiste Nederlanders.

Acht uur door regenwoud
Het gaat om een rugzak met twee telefoons, een verzekeringspasje en een digitale camera. Ook zitten er twee bh’s in en 83 dollar. De rugzak ligt op een struik langs de rivier Culebra ver ten noorden van Boquete.

Een Indiaanse boerin heeft de rugzak gevonden, terwijl ze aan het werk is in een rijstveld. Ze is daarna zo snel mogelijk naar een kennis in Boquete gegaan, een voettocht van acht uur dwars door het regenwoud.

Ze vertelt de kennis wat ze heeft gevonden en dat de rugzak mogelijk met de vermiste Nederlandse vrouwen te maken heeft. De buurman alarmeert vervolgens de politie.

Doorbraak
Een onderzoeksteam met een officier van justitie vliegt daarna meteen per helikopter naar de vindplaats. Daar wordt vastgesteld dat het inderdaad om spullen van de vrouwen gaat. De woordvoerder van de families, Nikki van Passel, spreekt van een doorbraak.

Het gaat echter om bergachtig en zeer slecht toegankelijk gebied. De Panamese autoriteiten kunnen niet direct afreizen naar de locatie omdat het gebied moeilijk bereikbaar is en het weer tegenzit.

Botten en een schoen
Naar aanleiding van de vondst start 19 juni een nieuwe, gerichtere zoektocht naar de vermiste vrouwen. Bij die zoektocht worden botten van een vrouwenheup en een schoen gevonden.

Na DNA-onderzoek melden bronnen op 22 juni aan NOS-verslaggever Eva Wiessing dat de gevonden menselijke resten van Lisanne zijn. Woensdag wordt bekend dat er ook botresten zijn gevonden van Kris Kremers.

De familie wil verder zoeken naar de oorzaak. Het is de vraag in hoeverre de Panamese autoriteiten daarbij zullen helpen.

Bron: NOS.nl

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties