NOS | Trump belooft belastingkorting voor bedrijven die uit China vertrekken

“We maken een eind aan onze afhankelijkheid van China, we willen dat essentiële geneesmiddelen en leveringen hier in de VS worden gemaakt.” | REUTERS

De Amerikaanse regering zet een nieuwe stap in de handelsoorlog tegen China. Amerikaanse bedrijven die hun productie van China naar de VS verplaatsen, kunnen op een belastingkorting rekenen. Bedrijven die de federale overheid als klant hebben, raken die kwijt als ze hun producten in China laten maken.

President Trump maakte de maatregelen bekend op een verkiezingsbijeenkomst in de staat Minnesota. “We maken een eind aan onze afhankelijkheid van China, we willen dat essentiële geneesmiddelen en leveringen hier in de VS worden gemaakt.”

Hij hield zijn publiek voor dat de maatregelen in tien maanden 10 miljoen banen opleveren. Hij zei niets over de grootte van de korting en gaf ook geen details over andere belastinghervormingen die hij aankondigde.

Herstel economie

Trump beweert dat de Amerikaanse economie zich snel zal herstellen van de coronacrisis als hij herkozen wordt. Hij wees zijn aanhangers op de aantrekkende verkoopcijfers in de detailhandel, maar die cijfers waren in juli lager dan verwacht. Consumenten stellen onder meer de koop van nieuwe auto’s uit.

Economen houden er rekening mee dat het herstel de komende maanden uitblijft. De VS telt bijna 5,5 miljoen coronabesmettingen en meer dan 170.000 coronadoden en de uitbraak is nog altijd niet onder controle gebracht. Ook bezuinigt de regering op de werkloosheiduitkeringen.

Bron: NOS

3 Reacties op “NOS | Trump belooft belastingkorting voor bedrijven die uit China vertrekken

 1. Die clown in het witte huis leefd in een bubble. Een echte nietsnut.
  Ik zal hem gaan missen. Ik heb zoveel met hem kunnen lachen.
  Grapjas is ie.

  De laatste tijd lees ik meer en meer over de myth of dificit.
  Dus dat overheden niet teveel op hun deficit moeten letten.
  Dat ze geld kunnen blijven printen.

  Hier zo’n video:

 2. Het tekort op de lopende rekening van USA met China is gigantisch. Amerika importeert bijna alles uit het buitenland. Ze leven boven hun stand.

  Ze kunnen dollars printen als gek en kopen daarmee alles in het buitenland. De wereld accepteert toiletpapier van USA en stuurt haar producten naar USA.

  Amerika heeft een gigantisch tekort op de begroting doordat de inkomsten (belastingen) veel lager zijn dan de uitgaven. De uitgaven in de toekomst zullen de pan uitvliegen.

  De staatsschuld is gigantisch als percentage van de economie. De lonen in het buiteland (China) zijn veel lager dan in USA. Als de dollar niet de wereldreservemunt zou zijn en gekoppeld zou zijn aan goudprijs dan zou USA al lang onder deze condities een derdewereldland zijn.

  Belastingverlaging is gewoon niet mogelijk. Dat is economische zelfmoord. Die bedrijven komen gewoon niet meer terug. Of als ze terugkomen kunnen ze alleen hun dure producten in USA kunnen verkopen en niemand in de wereld gaat dat van USA kopen.Dat is een illusie. Wen er maar aan: China wordt de nieuwe wereldmacht.

 3. Op zich een goed idee om bedrijven terug naar de VS te lokken. Alleen blijft het probleem van de hogere lonen in de VS. Dat is altijd de reden geweest van het verplaatsen van de productie.
  Bijkomende factor is natuurlijk ook nog dat China het niet al te nauw neemt met regelgeving.

  Maar goed, hoop dat bedrijven gaan terugkeren en zou ook goed zijn wanneer Europa hetzelfde voorbeeld zou volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *