NOS | Sterk staaltje Schoop in historische zege Orioles

Jonathan Schoop viert een van zijn homeruns AFP

Jonathan Schoop viert een van zijn homeruns AFP

Van alle Nederlandse internationals in de MLB, de belangrijkste Amerikaanse honkbalcompetitie, is Jonathan Schoop waarschijnlijk de minst bekende. Maar de tweede honkman van Baltimore Orioles is hard op weg om daar verandering in te brengen.

Zijn team is bezig aan een fantastische seizoensstart en Schoop speelt daarin een van de hoofdrollen. In het uitduel met Texas Rangers droeg Schoop met homeruns in de zevende en achtste inning bij aan een memorabele zege (11-5). Daarmee was hij niet eens de ster van de avond.

Sterk staaltje Schoop

De Orioles hadden uitgerekend Jackie Robinson Day (de dag waarop de eerste Afro-Amerikaanse honkballer in de MLB wordt geëerd) uitgekozen voor een onwaarschijnlijke comeback. Tot de zevende inning had de ploeg van Schoop namelijk weinig in te brengen tegen de Rangers, die comfortabel met 5-1 leidden.

Maar in een krankzinnige zevende inning sloegen de Orioles liefst negen punten binnen. Schoop trok in die inning de stand gelijk (5-5) met een machtige uithaal die in het publiek belandde. Een inning later poeierde Schoop de bal zelfs in de tweede ring van het stadion in Arlington.

Baas boven baas

Normaal gesproken zou Schoop de ster van de avond zijn geweest, maar dit was geen normale wedstrijd. Die eer ging namelijk naar Mark Trumbo.

De 30-jarige Amerikaan kwam dit seizoen over van Seattle Mariners en sloeg al drie homeruns in zijn eerste vier duels voor Baltimore. Tegen Texas Rangers sloeg hij zijn vierde en vijfde homerun, allebei in de zevende inning. Niet eerder was een speler van de Baltimore Orioles erin geslaagd een bal twee keer in een inning de bal uit het veld te meppen.

“Trumbo is van een ander niveau”, zei Schoop vol bewondering na afloop. “He’s got a big pop“.

‘Big Papi’ steelt weer eens

Trumbo voegt zich in een illuster rijtje met onder anderen David Ortiz. In 2008 sloeg de powerhitter van Boston Red Sox twee homeruns in een inning. Ook toen was Texas Rangers trouwens de tegenstander.

Vrijdagavond haalde de inmiddels 40-jarige homerunkoning tegen Toronto Blue Jays opnieuw de headlines, maar dan opeen iets andere manier. Voor het eerst sinds 2013 wist ‘Big Papi’ namelijk een honk te stelen. Het leidde tot vrolijke taferelen op de bank van de Red Sox.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *