28 C
Willemstad
• maandag 19 april 2021 20:30

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | met feitenrelaas, persbericht en transactieovereenkomst Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNOS | Ruim 70 doden bij aanslag in Nice

NOS | Ruim 70 doden bij aanslag in Nice

Nice aanslag met vrachtwagen | Reuters
Nice aanslag met vrachtwagen | Reuters

Bij een aanslag op de boulevard van Nice zijn 75 doden gevallen. Een vrachtwagen reed in op het publiek. De chauffeur is doodgeschoten door de politie. Volg hier de laatste ontwikkelingen.

De feiten kort op een rij:

Een vrachtwagen rijdt tijdens de viering van een nationale feestdag in op een mensenmassa in Nice. Als gevolg vallen er 75 doden en er zijn tientallen zwaargewonden. De bestuurder wordt doodgeschoten.

Volgens de oud-burgemeester van de stad ligt de truck vol wapens en granaten. Het motief en de identiteit van de dader worden nog onderzocht. Het is onduidelijk of er Nederlandse slachtoffers zijn.

Tot zover dit liveblog. Volg de ontwikkelingen in Nice in onze reguliere berichtgeving op de site en de app.

Reactie Wilders en Pechtold

Alexander Pechtold (D66) en Geert Wilders (PVV) reageren verafschuwd op de aanslag in Nice.

3 uur geleden

‘Lichamen als bowlingkegels op straat’

Een ooggetuige schrijft op zijn blog: “Ik hoorde gegil en dacht dat er wat mis ging met het vuurwerk. Een fractie van een seconde later reed een enorme witte vrachtwagen als een gek op de mensen af. Hij probeerde er zoveel mogelijk te raken. Mensen vlogen door de lucht.  Lichamen lagen als omgevallen bowlingkegels op straat. De geluiden die ik hoorde, zal ik nooit vergeten.”

4 uur geleden

Nasleep van de aanslag in foto’s

Nice aanslag-Forensisch onderzoek vrachtwagen | Reuters
Nice aanslag – Forensisch onderzoek vrachtwagen | Reuters

Nice aanslag - slachtoffers worden in veiligheid gebracht | Reuters
Omstanders en hulpverleners ontfermen zich over de slachtoffers | Reuters

Nice aanslag - slachtoffers worden in veiligheid gebracht | Reuters
Nice aanslag – slachtoffers worden in veiligheid gebracht | Reuters

4 uur geleden

‘Vrachtwagen vol wapens en granaten’

De oud-burgemeester van Nice tweet dat de vrachtwagen gevuld was met wapens en granaten. Verder op Twitter is een foto verschenen dat de gendarmerie getuigen van de aanslag interviewt in de lobby van Hotel Negresco.

4 uur geleden

Vrachtwagen reed 2 km door publiek

Het Franse Persbureau AFP meldt dat de vrachtwagen zeker twee kilometer door de menigte is gereden. De aanslag vond plaats vlakbij het Hotel Negresco. Het was druk op de boulevard, waar net een vuurwerkshow was afgelopen.

Locatie aanslag

Nice aanslag lokatie
Nice aanslag lokatie

’73 doden’, chauffeur doodgeschoten

De Franse krant Figaro meldt dat er volgens een politiewoordvoerder 73 doden zijn gevallen. Verder meldt Figaro dat er ook granaten zijn gevonden in de vrachtwagen. De Franse overheid bevestigt dat de bestuurder van de vrachtwagen is doodgeschoten. Onderzocht wordt of er meerdere daders zijn.

4 uur geleden

Interview met ooggetuige: ‘Iedereen is in shock’

De Belgische Flor (19) is in Nice op vakantie: “Het was totale chaos. We zijn een bar ingevlucht en wachten daar nu totdat er meer duidelijkheid is.”
Klik voor het volledige interview

4 uur geleden

Geen gijzeling in Nice

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt eerdere berichten tegen dat er een gijzeling gaande is in Nice. President Hollande komt met een crisisteam bijeen bij het ministerie voor spoedoverleg.

4 uur geleden

‘Bommelding vliegveld nice’

Volgens een Nederlandse ooggetuige was er een bommelding op het vliegveld van Nice rond 21.00 uur. Hij was daar om zijn schoonmoeder op te halen. Passagier in de aankomsthal moesten volgens hem hals-over-kop het vliegveld verlaten. Daarna was er een knal hoorbaar.

4 uur geleden

Brand bij Eiffeltoren

Er is brand en zwarte rook te zien bij de Eiffeltoren, maar volgens de politie is het geen terrorisme. Een vrachtwagen met vuurwerk zou in brand zijn gevlogen. Het is immers Quatorze Juillet, met vuurwerk op vele plekken in het land.

Vrachtwagen reed 80 km/u en schoten AK47

Ooggetuigen vertellen op de Franse radio over de aanslag:

– “Het ging heel snel allemaal, kon nog net mijn vrouw opzij trekken. Ik zag veel doden liggen en ben de andere kant opgerend.”

– “Mensen renden massaal weg, de vrachtwagen was vijftig meter van ons vandaan. Hij reed zo snel, zeker 80 kilometer per uur. De vrachtwagen kon niet gestopt worden en reed ook bomen omver.”

– “Er werd geschoten met Kalashnikov’s. We zijn snel de andere kant opgerend.”

Zestig doden

Franse media en politie spreken inmiddels van zestig doden.

Onduidelijkheid over Nederlandse slachtoffers

Ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt of er Nederlandse slachtoffers zijn.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties