NOS | Regering Curaçao wankelt door rapport over Marvelyne Wiels

Regering Curaçao wankelt door rapport over Marvelyne Wiels

Regering Curaçao wankelt door rapport over Marvelyne Wiels

De regering Curaçao wankelt, door een opnieuw vernietigend rapport over het handelen van de gevolgmachtigd minister van Curaçao, Marvelyne Wiels. Zij is de zus van Helmin Wiels, de politicus die in 2013 werd vermoord.

Marvelyne Wiels werkt in Den Haag, in het Curaçaohuis. Daar zou ze wanbeleid voeren. In het rapport staat onder meer dat er 235.000 euro is verdwenen. “Het is eigenlijk te veel om op te noemen”, zegt correspondent Dick Drayer, die het nog niet openbaar gemaakte rapport in handen heeft.

“Dure hotels en diners tijdens dienstreizen en tegelijkertijd nog een dagvergoeding ontvangen, geknoei met btw, betalingen zonder dat er goederen en diensten tegenover staan: aan de lijst komt geen eind.”

Twee van de drie coalitiepartijen willen dat Wiels nog dit weekend aftreedt. “Ze zeggen zij eruit, of wij eruit. Maar die taal heb ik wel eens eerder gehoord, dus ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken dat ze het werkelijk zullen doen.”

Verkiezingen

Bovendien zijn er 30 september verkiezingen op Curaçao. “De schuld krijgen van het vallen van een kabinet is bij verkiezingen een risico. Aan de andere kant: mensen zijn het hier wel zat, de stekker eruit trekken kan op bijval rekenen.”

De derde coalitiepartij is de partij van Wiels en die houdt haar tot dusver, ondanks drie eerdere rapporten vol kritiek, de hand boven het hoofd. “Ik vermoed dat ze zich onaantastbaar voelt als zus van een vermoorde politicus. Maar of ze haar nu weer in bescherming zullen nemen is afwachten.”

Bron: NOS

3 Reacties op “NOS | Regering Curaçao wankelt door rapport over Marvelyne Wiels

 1. Uit het AD van morgn:

  http://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/14068-par-wil-curatele-wiels

  Schandalig dus dat de vette pad Whiteman het verzoek om het rapport aan d Staten te geven niet heeft gehonoreerd.

 2. op pakken die fraudelyne met dwang verpleging.de afpak team moet haar ook onder handen nemen,al het geroofde afpakken terug n/d staatskast.

 3. En Cordoba en Whiteman zitten op hun luie dikke reet en hebben geen tijd om het rapport van SOAB te lezen.

  De schade die Fraudelyne Wiels heeft aangericht sinds het uitbrengen van het rapport moet op deze twee payasos verhaald worden.

  Of niet, mevrouw Alexandra Rosaria?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *