33 C
Willemstad
• zaterdag 30 september 2023

Telegraaf | Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie in Las Vegas heeft een man gearresteerd in het onderzoek naar de moord op de wereldberoemde rapper Tupac Shakur 27 jaar geleden. Dat melden Amerikaanse...

Democracy now! | Friday, September 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DolfijnFM | Herdenkingsmonument Julianabrug wordt gerenoveerd

Het herdenkingsmonument, dat is geplaatst voor de slachtoffers van het instorten van de Julianabrug, wordt aangepakt. Zo is de verlichting niet meer up to date, en wordt...

DolfijnFM | Groot concert ter ere van Tula

Op het Brionplein vindt morgen het Bos di Libertat-festival plaats, een groot concert ter ere van Tula. Het concert is onderdeel van de Siman di Kultura en...

DolfijnFM | Ministers om tafel voor oplossing geweld op scholen

De ministeries van Onderwijs en Justitie hebben samengezeten om geweld op scholen aan te pakken. Het is al langer bekend dat vechtpartijen op scholen toenemen, dus was...
- Advertisement -spot_img

NOS | Quarantainemaatregelen voor kwart van Italiaanse bevolking vanwege coronavirus

HomeMediaNOS | Quarantainemaatregelen voor kwart van Italiaanse bevolking vanwege coronavirus
Noorden van Italië gaat op slot door corona: 16 miljoen mensen van de buitenwereld afgesloten | Photo News

In het noorden van Italië mogen zo’n zestien miljoen mensen niet zonder goede reden de regio verlaten in verband met de uitbraak van het coronavirus. Dat heeft premier Conte bekendgemaakt in een zeldzame nachtelijke persconferentie.

De stap, die een kwart van de Italiaanse bevolking treft, is de meest vergaande die een regering buiten China heeft genomen vanwege het virus.

Zo maakte Conte de maatregelen voor Noord-Italië bekend:
Premier Conte vraagt zestien miljoen Italianen om deze maand thuis te blijven

De noodmaatregelen gelden tot zeker 3 april voor de regio Lombardije en veertien provincies in het noorden van het land.

De belangrijkste stad van het noorden, Milaan, hoort ook bij het gebied, net als toeristenbestemming Venetië. Regio’s als Aosta en Zuid-Tirol, waarvoor het ministerie van Buitenlandse Zaken eerder een verscherpt reisadvies heeft uitgevaardigd, vallen er niet onder.

“We staan hier voor een noodsituatie, een nationale noodsituatie”, zei Conte bij de aankondiging van het decreet waarin de maatregelen staan. Hij sprak van “zeer rigoureuze” maatregelen die noodzakelijk zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Zwembaden, musea, bioscopen, ski-resorts en sportscholen sluiten hun deuren. Restaurants en cafés mogen alleen tussen 06.00 en 18.00 uur open zijn en bezoekers moeten een meter afstand houden van elkaar. Ook begrafenissen, trouwerijen en culturele en religieuze evenementen gaan niet door. Mensen met koorts mogen hun huis niet verlaten, ongeacht of ze zijn getest op het coronavirus.

Treinen blijven wel rijden en vliegverkeer wordt ook niet platgelegd.
Mustafa Marghadi @mousmar

Delen van het plan lekten eerder al uit, maar tot nu was het niet zeker of de maatregelen echt werden ingevoerd. Na het uitlekken van de plannen namen sommigen al het zekere voor het onzekere: op het treinstation van Milaan probeerden mensen gisteravond laat nog de laatste treinen richting andere regio’s te halen, sommige zonder kaartje.

Italië heeft gisteren de meeste nieuwe coronabesmettingen geregistreerd sinds het virus daar uitbrak. Bijna 6000 Italianen zijn nu besmet. Van hen zijn er 233 overleden. Eerder plaatste Italië al een aantal dorpen in Lombardije en Veneto in quarantaine. Die maatregel trof zo’n 50.000 mensen.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties