28 C
Willemstad
• zondag 3 december 2023

PBC | Betere kwaliteit benzine en diesel op weg naar Curaçao, diesel iets later

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vanaf het eerste kwartaal van 2024 krijgt Curaçao uitsluitend brandstof van betere kwaliteit aan de pomp. Minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje, bevestigt dat...

NTR | Frustratie om geldautomaten op Bonaire

Marit Severijnse Opnieuw zijn er problemen met verschillende geldautomaten op Bonaire. Meerdere keren per week kan het gevraagde bedrag niet worden gepind, lukt geld storten niet of zijn...

CC | Thieves use drones for business break-ins

WILLEMSTAD – In an investigation into business break-ins, the police have arrested several suspects, including a man skilled in operating a drone. During the investigation, this suspect...

DH | Solicitor-General requests 17-month sentence on first day of Frans Richardson’s

The “LEA building” in Philipsburg. PHILIPSBURG--Considering it proven that Frans Richardson (55) accepted bribes totalling US $94,800 and abused his position as a Member of Parliament (MP), the...

Telegraaf | Trump verliest presidentiële immuniteit in zaak Capitoolbestorming

WASHINGTON - Het Amerikaanse Hof van Beroep heeft besloten dat Donald Trump geen presidentiële immuniteit heeft in de verkiezingszaak rond de bestorming van het Capitool. Dat betekent...

Democracy now! | Friday, December 1, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

NOS | Paus: verkies eenvoud boven hebzucht deze Kerst

HomeMediaNOS | Paus: verkies eenvoud boven hebzucht deze Kerst
Paus Franciscus tijdens de nachtmis AFP

Wereldwijd vieren christenen deze Kerstnacht de geboorte van Jezus. Tijdens de nachtmis in de Sint-Pieter riep paus Franciscus de gelovigen op eenvoud te verkiezen boven hebzucht.

“De betekenis van het leven vinden velen vandaag de dag in een overvloed aan materiële objecten”, zei de paus in de kathedraal in Vaticaanstad.

“We moeten onszelf afvragen: hebben we al deze dingen nodig?”:

Hij riep op tijdens de kerstdis te denken aan minderbedeelden. “Paradoxaal genoeg dineren enkelen in grote luxe, terwijl anderen niet het dagelijks brood hebben om te overleven.”

Sinds hij vijf jaar geleden aantrad als paus neemt Franciscus (82) het vaker op voor de armen. Vanmiddag liet hij in het Vaticaan nog een kliniek openen waar daklozen gratis medische zorg kunnen krijgen.

Bethlehem

Ook in de Geboortekerk in Bethlehem werd de nachtmis opgedragen. Op de plek waar Jezus volgens de overlevering geboren is, leidde de aartsbisschop van Jeruzalem de mis, in aanwezigheid van Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit.

In zijn preek refereerde de aartsbisschop naar de onrust tussen Israëliërs en Palestijnen afgelopen jaar, “het was vreselijk”. Hij trok een vergelijking met de pas gerestaureerde Geboortekerk. “Hier gingen prachtige mozaïeken ook schuil onder het vuil. Als je het vuil verwijdert, zie je pas de schoonheid.”

“Het is Kerstmis, laten we positief zijn.”

Aan het einde van de mis daalde de aartsbisschop af naar de grot onder de kerk, waar Jezus zou zijn geboren. Daar legde hij een beeld van het kerstkind in de kribbe. Gelovigen mochten daarna ook de plek bezoeken.

Het was dit jaar drukker dan het voorgaande jaar, ongeveer 10.000 pelgrims zijn naar Bethlehem gekomen. Vorig jaar werd de mis overschaduwd door de diplomatieke rel over de verhuizing van de Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem. Uit angst voor protesten waren de festiviteiten toen sober gehouden.

Trump beantwoordt telefoontjes van kinderen AFP

In Washington nam de Amerikaanse president Trump de tijd om telefoontjes van kinderen over de Kerstman te beantwoorden. NORAD, de militaire organisatie die het Amerikaanse luchtruim in de gaten houdt, volgt elk jaar Santa Claus tijdens zijn reis rond de wereld en beantwoordt vragen van kinderen. Sommige van die telefoontjes werden doorgezet naar Trump en zijn vrouw.

Trump was van plan de Kerst door te brengen op zijn buitenverblijf in Florida, maar koos ervoor in Washington te blijven vanwege de politieke crisis. “Arme ik”, twitterde de president, voordat zijn vrouw terugkeerde uit Florida. “Ik zit hier helemaal alleen in het Witte Huis te wachten tot de Democraten terugkomen om een deal te sluiten over de broodnodige grensbewaking.”

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Paus kust een beeld.
    Die afbeelding kan niemand helpen. Het doet niets.

    A grown up man kissing a doll.

    It’s so mind-bogglingly stupid that it’s hard to know exactly what to say about it.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties