ParadiseFM | Code geel zorgt voor meer boekingen

Code geel zorgt voor meer boekingen. Dat zegt Chata directeur Seferina-Rojas in het Antilliaans dagblad. Dat valt meteen te zien in een toename in het aantal boekingen...

Democracy now! | Monday, May 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...
- Advertisement -spot_img

NOS | Passagiers vernielen meubilair luchthaven Curaçao

HomeMediaNOS | Passagiers vernielen meubilair luchthaven Curaçao

Door Dick Drayer

 Veel reizigers stranden op Hato Airport vanwege de problemen bij Insel Air | Persbureau Curacao
Veel reizigers stranden op Hato Airport vanwege de problemen bij Insel Air | Persbureau

Op de luchthaven van Curaçao zijn ongeregeldheden uitgebroken nadat opnieuw een geplande vlucht van Insel Air was geschrapt omdat er geen vliegtuig was. Boze passagiers gooiden met meubilair en richtten vernielingen aan.

De luchthavenpolitie hield één reiziger aan.

Passagiers op de luchthaven Hato worden al maanden geplaagd door vertraagde of geannuleerde vluchten. Geregeld is er geen bemanning of geen vliegtuig. Toen reizigers vanochtend na het inchecken hoorden dat er geen vliegtuig was, sloeg de vlam in de pan.

Vorige week hield de luchtvaartautoriteit vier MD80-toestellen aan de grond op Curaçao na verschillende veiligheidsincidenten. Ook drie oude Fokkertoestellen staan daar al enige tijd te wachten op groot onderhoud, maar Insel Air heeft geen geld om ze te maken. De financiële situatie van de maatschappij is volgens ingewijden uitermate belabberd.

Een woordvoerder van de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit CCAA zegt dat veiligheid niet altijd eerste keuze is geweest bij Insel Air in het afgelopen jaar. De minister van Verkeer en Vervoer vroeg daarom in augustus al om verscherpt toezicht van de CCAA.

Gestrand

Het plotselinge besluit om vliegtuigen aan de grond te houden, betekende voor honderden passagiers van Insel Air een gedwongen verblijf op verschillende bestemmingen. Er zijn mensen die al drie dagen zijn gestrand.

De maatschappij heeft met geld van de overheid nu twee extra vliegtuigen geleaset om passagiers op te halen uit onder meer Miami, Sint-Maarten en de Dominicaanse Republiek.

In totaal steekt de Curaçaose regering nu 17 miljoen euro in Insel Air. Minister Rhuggenaath zegt dat hij niet staat te springen om geld van de belastingbetaler te gebruiken. “Maar we kunnen het ons niet permitteren dat onze enige grote carrier omvalt. Dat zou desastreus zijn voor de economie van het eiland.”

Rhuggenaath durft niet te zeggen of het blijft bij 17 miljoen. “We stappen eruit op het moment dat het kan; we willen geen luchtvaartbedrijf worden.”

Bron: NOS

17 reacties

 1. @Postman
  Het bedrijf is misschien nog wel levensvatbaar maar niemand neemt de tijd om een gedegen due diligence uit te voeren en heeft het lef om de finger op de zere plekken te durven leggen. Nu doet Ruggenaath namens Insel Air een greep in de Staatkas (Operatie gelukt maar patiënt overleden).

  Wij zagen in een foto bij een ander artikel getiteld ‘Rescue Plan for Insel Air’, drie ministers bij de ondertekening van de 33 miljoen ‘Rescue Plan’. Waarom worden er van tevoren geen indringende vragen gesteld? Ook vanuit het parlement blijft het muisstil. Hebben de minister vooraf Insel Air op het hart gedrukt dat dit gemeenschapsgelden betreft waarvoor het verstrekken van nauwkeurige informatie door Insel Air cruciaal is. Zijn de juiste stukken door Insel Air verstrekt, en zijn die in dit kader van belang zijn gecontroleerd op waarheid (door de experts op de verschillende ministeries)? Zijn de stukken gecontroleerd met externe bronnen? Heeft er analyse plaatsgevonden op de door Insel Air verstrekte documenten op inconsistentie of waren er andere aanwijzingen dat de verstrekte informatie niet accuraat zou kunnen zijn? Hoe anders is het mogelijk dat het weer mis gaat en nu tot ongeregeldheden leidt?

 2. In aanloop tot de 33 miljoen van iedereens belastinggeld was Heerenveen bijna dagelijks in de media. Nu, na de ongeregeldheden, is het muisstil. De hele bestuurslaag van Insel Air zou zich diep moeten schamen. Het opnieuw schrappen van een Insel Air vlucht toont het onvermogen aan. Blijven leunen op politieke vriendjes is het devies. Ook van de zijde van CAP niets!

 3. Hallo Insel, kunnen jullie die “Dear Insel StarMiles member, Please find in this email your monthly account summary. Should you have any questions, do not hesitate to contact your Insel StarMiles support team at [email protected]. We are looking forward to see you on board again soon”

  Even uit zetten? Ik krijg er net weer eentje binnen. ik neem aan dat mijn 57,594 starmiles niet meer redeemable zijn, of kan ik het nu bij de overheid terugkrijgen via afrekening mijn belastingcenten?

 4. Dat had in je Nederland ook met o.a. Fokker. Maar geld in blijven pompen.

  Elk land wil nu eenmaal een Eigen vliegtuigmaatschappij. En winstgevende routes zullen wel worden overgenomen door buitenlandse maatschappijen maar dan heb je er weinig invloed op.

  Maar als Insel een bodemloze put is zou men beter een nieuwe maatschappij oprichten evt met een bestaande maatschappij of met echte professionals.

 5. Dan vraag ik mij af. Waarom moet kost wat kost Insel Air kunstmatig in leven gehouden worden? Het enige wat bij mij opkomt is dat heren politici en bestuurders niet durven om besluiten te nemen, die echt ten goede komen van de Curaçaose bevolking.
  Natuurlijk is het niet leuk om te vertellen dat een bedrijf niet meer levensvatbaar is. En dientengevolge zou moeten sluiten en dat vele mensen hun baan kwijt zijn. Maar in mijn beleving is dat nog steeds beter dan de onzekerheid waarin men nu verkeert. Duidelijkheid is altijd beter, hoe erg de waarheid ook maar kan zijn. Door een hoofdstuk af te sluiten creëer je ruimte om echt met iets nieuws te beginnen en echt vooruit te kijken.
  Maar ja dit is iets wat keer op keer gebeurt. Pappen en nat houden.
  Ik wil niet alle politici over een kam scheren. Maar kom op mensen toon ballen! En neem besluiten die echt er toe doen.

 6. Kom op, je moet ook wel zwakbegaafd / levensmoe zijn om nu nog bij Inselair te boeken! Wat betreft dat eerste: op Curacao hebben ze nog kansen 🙂
  33 miljoen gaat in rook op …………

 7. Gewoon boycotten deze kut maatschappij met haar prehistorische wegrottende vliegtuigen die geen enkele respect voor haar klanten heeft.

  Zou begrip hebben voor de vernielingen als ze bij de Inel Air balie waren aangebracht, niet in het cafe.

  Om de 10 meter kom je op dit eiland een advocatenkantoor tegen, maar geen een voelt zich geroepen deze criminele luchtvaartmaatschappij en hun payasos Heerenveen, Lippinkhof en van der Kwast eens aansprakelijk te stellen voor hun misdadig wanbeleid.

 8. Het alternatief is gebruik maken van een andere maatschappij waar mogelijk. De ondergang van InselAir zag je jaren van te voren aankomen. Waarom mensen met InselAir naar Miami gingen heb ik nooit begrepen, AA vliegt wel op tijd en is meestal goedkoper (inclusief belasting aan het loket). Medellin is wel sneller met InselAir maar ik ga liever via Bogota met Avianca.

 9. Ruggenaath laat weer eens zien dat de Curacaose overheid, de politiek en zo velen met hen werkelijk te dom zijn om voor te duvel te dansen.
  Insel Air heeft geen bestaansrecht meer en je kunt er nog zoveel geld in gaan pompen, het gaat het eindresultaat niet veranderen. Wat wel gaat veranderen is de schuldpositie van het eiland, want met de ene porkeria na de ander staan we weer behoorlijk wat miljoenen in de min.
  Het eiland had op 10-10-10 een kans om er iets van te maken, maar met deze idioten zal het nooit wat worden.
  Let’s face it: we zijn nu eenmaal niet slim genoeg om onszelf te besturen, daar hebben we hulp van buitenaf bij nodig.
  Het enige waar we goed in zijn is de tent leegjatten en wel zover dat we met z’n allen ten onder gaan, uitgezonderd natuurlijk de jokers die de tent hebben leeggejat.
  En dan willen ze dat wij daar belasting voor gaan betalen ?
  Stel voor dat we allemaal ophouden met belasting betalen, want over de balk smijten kan ik zelf ook wel, daar heb ik geen politicus voor nodig.

 10. Insel Air is een mega porkeria, door mismanagement van de minkukels Heerenveen en Lippinkhof die nog niet met modelvliegtuigjes zouden mogen spelen.

  Het is een schande dat aandeelhouder van der Kwast, die zich elke avond in de Heeren een stuk in zijn kraag zuipt waar zelfs Rob Blaauw niet aan kan tippen, deze eikels heeft aangesteld.

  En een nog grotere schande dat de overheid 30 miljoen in deze porkeria steekt, gemeenschapsgeld wel te verstaan, en de uilskuikens Heerenveen en Lippinkhof gewoon laat zitten!

 11. Insel Air is al enige tijd geleden omgevallen. Geen enkel weldenkend mens zal de komende tijd een ticket bij deze maatschappij kopen. Wat we nu zien is enkel de apotheose van de problemen van tenminste het afgelopen half jaar. Geld pompen in deze failliete omgevallen maatschappij zal helaas tot hetzelfde debacle leiden als destijds met het ALM/ DCA drama. De enige verliezer zal helaas de Curacaosche belastingbetaler zijn.

 12. “Maar we kunnen het ons niet permitteren dat onze enige grote carrier omvalt.”
  “Onze? grote carrier??? is al omgevallen Rhuggenaath !! Waar ligt de limiet van belasting geld er in blijven pompen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties