NOS | Onstuitbare Gregorius doet het weer: maar ben geen homerunhitter


Er zijn pas 25 van de 162 wedstrijden gespeeld in de Major League, maar het is nu al bijna het seizoen van Didi Gregorius. Dankzij een homerun van de Oranje-international in de tiende inning won New York Yankees met 4-3 bij Los Angeles Angels.

Voor Gregorius was het al de tiende homerun van dit seizoen, maar pas zijn eerste in een uitwedstrijd.

Landgenoot Andrelton Simmons had de Angels, dat met zestien zeges ook tot de beste ploegen in dit nog prille seizoen behoort, in de zevende inning met een driehonkslag (twee runs) op 3-2 gezet. De Yankees kwamen in de negende inning langszij, waarna Gregorius de uitblinker werd.

Voor de vijfde keer in zes wedstrijden rij sloeg Gregorius de bal echter over het hek, tot vreugde van een groot deel van het publiek dat – hoewel de wedstrijd zo’n 4.000 kilometer van The Bronx werd gespeeld – op de hand was van de Yankees.
“Ben geen homerunhitter”

Met zijn tiende homerun komt Gregorius op gelijke hoogte met Mike Trout van de Angels, de meeste in de Major League. Bovendien voert Gregorius de ranglijst aan met het hoogste slaggemiddelde (.368) en met de meeste binnengeslagen punten (30).

Toch verklaarde de geboren Amsterdammer vooraf dat hij zichzelf niet als ‘homerunhitter’ beschouwt. “Ik ben geen power guy, zoals Giancarlo Stanton of Aaron Judge (beiden ploeggenoten van Gregorius bij New York, red.) die 50 of 60 homeruns slaan”, verklaarde Gregorius. “Ik ben gewoon mezelf. Ik weet dat ik niet diegene ben, die er gaat staan en een homerun probeert te slaan. Als ze eruit vliegen, dan vliegen ze eruit. Ik ga gewoon staan en probeer de bal goed te raken.”

Na zijn tiende homerun werd Gregorius nog even herinnerd aan die uitspraak. “Nog steeds geen homerunhitter?”, vroeg de verslaggeefster. Gregorius, zonder aarzeling: “Nee, dat ben ik niet.”

Rentree Bogaerts

Ondanks de zevende overwinning op rij staan de Yankees nog altijd tweede in de American League East. Koploper Boston Red Sox leed een nederlaag bij Tampa Bay Rays (4-3), maar blijft met 19 gewonnen wedstrijden de beste ploeg in de Major League.

Xander Bogaerts maakte na een enkelbreukje na drie weken zijn rentree bij Boston. Hij kwam tot 3 hits.

Bron: NOS

2 Reacties op “NOS | Onstuitbare Gregorius doet het weer: maar ben geen homerunhitter

  1. Geraaskal zoals gewoonlijk.
    Een buitengewoon atleet, daar mogen e trots op zijn. Het zou niemand moeten interesseren waar hij geboren is. Jaloezie is uiterst vererpelijk, vooral als je zelf niets kunt!!

  2. Een Nederlander geboren in Amsterdam bo a check si e no ta in jioe die Corsow mas,si el a hasi in atrako of kohe cu droga of otro cos malo e ora ei ta Curacaonaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *