31 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 12:03

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS: OM: zaak-Deurne lijkt zelfverdediging (2x VIDEO)

Een agent zet bloemen neer bij juwelier Goldies ©ANP
Een agent zet bloemen neer bij juwelier Goldies ©ANP

De handelwijze van het juweliersechtpaar, dat gisteren werd overvallen in Deurne, lijkt op zelfverdediging. Dat heeft hoofdofficier van justitie Nieuwenhuizen gezegd op een persconferentie. De twee zijn dan ook op vrije voeten.

 

 

- Advertentie -

Advertentie

Bij de mislukte overval werden twee overvallers gedood. Volgens het OM was er een worsteling, waarbij geschoten is. Wie de fatale schoten loste, is niet duidelijk. De juwelier had de mannen zelf binnengelaten, via een sluis.

- Advertisement -

De ene overvaller was een 20-jarige man uit Eindhoven, met een Marokkaanse afkomst. Hij is een bekende van politie en justitie; hij heeft in het verleden een soortgelijk misdrijf gepleegd.

De identiteit van de tweede overvaller is nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat er meer overvallers betrokken waren.

Zelfverdediging
Het juweliersechtpaar is vrij snel na de overval juridisch aangemerkt als verdachte. Het Openbaar Ministerie benadrukt dat dat procedure is en dat zij niet zijn behandeld als verdachten.

Omdat het erop lijkt dat het ging om zelfverdediging, zijn de twee op vrije voeten. De juwelier en zijn echtgenote zijn nu thuis.

Camerabeelden
Er zijn bewakingsbeelden van de overval. Die worden onderzocht door de politie. De beelden zijn van goede kwaliteit, maar het beeld loopt niet vloeiend.

De camera maakt snel foto’s achter elkaar. Dat maakt het ingewikkelder om de beelden te onderzoeken. De vrouw van de juwelier was tijdens de overval in de winkel aanwezig.

Er zijn meerdere vuurwapens aangetroffen in de juwelierszaak. Het lijkt erop dat de juwelier en zijn vrouw geen wapenvergunning hadden, zei hoofdofficier van justitie Nieuwenhuizen. Het OM onderzoekt of er sprake is van verboden wapenbezit.

“Alleen maar slachtoffers”
Burgemeester Mak van Deurne zei bij de persconferentie dat er alleen maar slachtoffers zijn in deze zaak. Hij ging vanmorgen naar de wijk waar de overval werd gepleegd. De bewoners zijn geschokt.

De burgemeester vraagt de media terughoudend te zijn. Er is veel verdriet in Deurne, sprak hij.

VIDEO:

De schietpartij gisteren tijdens een overval op een juwelierszaak in Deurne ‘lijkt op zelfverdediging’. Dat heeft het Openbaar Ministerie vanavond gezegd, zo’n 24 uur nadat het gebeurde. De twee overvallers werden doodgeschoten. De juwelier en zijn vrouw zijn officieel verdachten, maar omdat het OM dus denkt dat het om zelfverdediging gaat mochten ze wel naar huis. Verslaggever Theo Verbruggen was vandaag bij de persconferentie in Deurne.

Volledige persconferentie zaak-Deurne

Bij de persconferentie, op het gemeentehuis van Deurne, zijn burgemeester Mak, hoofdofficier van justitie Nieuwenhuizen en districtschef van de politie Breedveld.

bron: NOS.nl

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -