NOS | OM Bonaire verhoort collega doodgeschoten Nederlandse agent

De politieman kwam tijdens een vuurgevecht om het leven | ANP

De Rijksrecherche verhoort vandaag op Bonaire een politieagent die betrokken was bij een fatale schietpartij waarbij een Nederlandse collega-agent om het leven kwam, Ferry Bakx. De agent die wordt verhoord, heeft een van de criminelen die op Bakx schoten, in zijn been geschoten.

Bakx kwam in augustus samen met die collega af op een melding van een woningoverval in Kralendijk. Toen de daders op heterdaad werden betrapt, kozen zij het hazenpad. Bakx zette de achtervolging in, maar werd verrast door schoten van de overvallers. Hij werd daarbij in de borst getroffen en overleed in het ziekenhuis.

Zijn collega staakte de achtervolging om Bakx te helpen, maar had een van de daders in zijn been geraakt. Die wist nog wel te vluchten, maar is later aangehouden. Het Openbaar Ministerie zegt dat het verhoor een standaardprocedure is als een politieagent zijn dienstwapen heeft gebruikt. De agent krijgt bij zijn verhoor bijstand van advocaat Geert-Jan Knoops, die daarvoor speciaal is overgevlogen naar Kralendijk.

In de weken na de fatale schietpartij hield de politie zeven verdachten aan. De meesten komen uit Venezuela. 9 december wordt hun zaak voor het eerst behandeld bij de rechtbank in Kralendijk.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *