NOS | Noodtoestand afgekondigd in Venezuela

Maduro kondigt de noodtoestand af EPA

Maduro kondigt de noodtoestand af EPA

President Maduro van Venezuela heeft de noodtoestand afgekondigd in zijn land. Volgens hem is de maatregel nodig omdat er in de VS en de OPEC-landen complotten worden gesmeed om zijn linkse regering omver te werpen.

Maduro deed de aankondiging in een televisietoespraak. Hij werd daarbij geflankeerd door zijn kabinet en een beeld van zijn voorganger, Hugo Chávez. De noodtoestand blijft 60 dagen van kracht.

Rousseff

Maduro verwees in zijn toespraak naar de situatie in buurland Brazilië, waar president Rousseff dreigt te worden afgezet. “Op verzoek van fascistisch rechts in Venezuela bemoeit Washington zich ook met ons, aangemoedigd door de staatsgreep in Brazilië.”

De oppositie denkt dat Maduro met de afkondiging van de noodtoestand wil voorkomen dat hij wordt afgezet. De tegenstand tegen de president groeit door de economische malaise en aanhoudende tekorten in het land.

Sinds de olieprijs daalt, kampt het olierijke Venezuela met een enorme inflatie, gebrek aan veel gewone levensmiddelen en medicijnen, en een hoge werkloosheid. Sinds januari is de economische noodtoestand al van kracht in Venezuela. Die wordt ook verlengd, zei Maduro op de televisie.

Coup

Gisteren zeiden bronnen bij de Amerikaanse veiligheidsdiensten bezorgd te zijn over de politieke en economische ‘meltdown’ in Venezuela.

De VS is altijd fel gekant geweest tegen de linkse Maduro en diens voorganger Chávez; in 2002 steunde het land een staatsgreep door oppositieleden die uiteindelijk mislukte.

Door het wegvallen van zijn bondgenoot Rousseff in buurland Brazilië komt de socialist Maduro steeds meer alleen te staan in Latijns Amerika.

Bron: NOS

3 Reacties op “NOS | Noodtoestand afgekondigd in Venezuela

  1. Toch knap hoe zo’n buschauffeur dat hele grote land de afgrond heeft kunnen inrijden, zonder hulp van anderen.

  2. Curaçao wordt een 2e Venezuela als die smeerpijp van Schotte en / of die vetzak van een Dos Santos gaan “regeren”.

  3. Abraham Mossel

    Het zal niet lang meer duren, dat ook deze nagemaakte Doctor Honoris Causa-Aegree zijn diplomaten paspoort kan in leveren en zijn Buschauffeur diploma B D weer in gebruik moet nemen om aan de kost te komen,alleen aan dat laatste twijfel ik, deze marionet pop heeft zijn schaapjes echt wel op het drogen, en heeft/ hoeft niet zo als Gerrit de Raaf zijn maffia schulden nog terug te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *