27 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

NOS.nl: Hulpdiensten druk in grote steden (video)

HomeMediaNOS.nl: Hulpdiensten druk in grote steden (video)
De brandweer in Gouda werd ook belaagd  ANP .
De brandweer in Gouda werd ook belaagd
ANP .

In de grote steden hebben de hulpdiensten hun handen vol gehad aan nieuwjaarsincidenten. Ook dit jaar werden agenten, ambulancebroeders en brandweerlieden weer belaagd en gehinderd bij hun werk.

Advertentie

Rotterdam
In de regio Rotterdam zijn in de nieuwjaarsnacht 70 mensen aangehouden wegens geweldpleging, mishandeling en brandstichting, meldde het OM.

Hulpverleners in de regio Rotterdam hadden hun handen vol aan de viering van Oud en Nieuw. In de eerste acht uur van Nieuwsjaarsdag moesten brandweer en ambulance 1227 keer uitrukken.

Hulpverleners
De brandweer kwam 45 keer in actie voor een brand in een gebouw of woning. Verder zijn 731 container- en andere buitenbranden – inclusief 19 autobranden – geblust.

In totaal keerden feestvierders in en rond Rotterdam zich op acht plaatsen tegen de hulpverleners. Zo werden brandweerlieden in Schiedam bekogeld met vuurwerk.

Den Haag
In de regio Den Haag gingen gisteravond en afgelopen nacht 38 auto’s in vlammen op, meldt de politie. Eerder berichtte Omroep West nog over 69 uitgebrande auto’s. Volgens de Haagse brandweer zitten bij dat laatste aantal ook valse meldingen.

De politie vraagt burgers om beelden van de autobranden door te geven, zodat de verantwoordelijken kunnen worden opgepakt. In totaal zijn 66 mensen aangehouden wegens misdragingen.

In Den Haag liepen honderden vrijwilligers rond om een oogje in het zeil te houden. In de stad werden minder hulpverleners belaagd dan in afgelopen jaren. Tien mensen zijn opgepakt voor het beledigen van politieagenten, een agent raakte in het gezicht gewond door vuurwerk.

Utrecht
Tijdens de jaarwisseling zijn in de stad Utrecht 44 mensen aangehouden. In de Utrechtse wijk Zuilen belaagden jongeren politie en brandweer met vuurwerk en flessen. Twee agenten werden mishandeld en bij twee politieauto’s werden de ruiten ingeslagen en de banden lekgestoken.

Ook hier gingen tientallen auto’s in vlammen op.

Groningen
In de stad Groningen moest de brandweer afgelopen nacht 49 keer uitrukken. Ook hier werden brandweerlieden bekogeld met stenen, vuurwerk en glas.

Van hulpverleners blijf je af”, zei burgemeester Vreeman bij RTV Noord: “Dit soort gedrag moet je stevig aanpakken.”

Bij de twee grootste ziekenhuizen in de stad Groningen zijn 24 patiënten behandeld voor vuurwerkverwondingen. Drie slachtoffers moeten waarschijnlijk een oog missen.

Amsterdam
Later vandaag komt ook het politiekorps van Amsterdam met bijzonderheden over het verloop van Oud en Nieuw.

Video:

bron: NOS.nl

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties