27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 03:02

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS.nl: Hulpdiensten druk in grote steden (video)

De brandweer in Gouda werd ook belaagd  ANP .
De brandweer in Gouda werd ook belaagd
ANP .

In de grote steden hebben de hulpdiensten hun handen vol gehad aan nieuwjaarsincidenten. Ook dit jaar werden agenten, ambulancebroeders en brandweerlieden weer belaagd en gehinderd bij hun werk.

Advertentie

- Advertentie -

Rotterdam
In de regio Rotterdam zijn in de nieuwjaarsnacht 70 mensen aangehouden wegens geweldpleging, mishandeling en brandstichting, meldde het OM.

Hulpverleners in de regio Rotterdam hadden hun handen vol aan de viering van Oud en Nieuw. In de eerste acht uur van Nieuwsjaarsdag moesten brandweer en ambulance 1227 keer uitrukken.

Hulpverleners
De brandweer kwam 45 keer in actie voor een brand in een gebouw of woning. Verder zijn 731 container- en andere buitenbranden – inclusief 19 autobranden – geblust.

In totaal keerden feestvierders in en rond Rotterdam zich op acht plaatsen tegen de hulpverleners. Zo werden brandweerlieden in Schiedam bekogeld met vuurwerk.

- Advertisement -

Den Haag
In de regio Den Haag gingen gisteravond en afgelopen nacht 38 auto’s in vlammen op, meldt de politie. Eerder berichtte Omroep West nog over 69 uitgebrande auto’s. Volgens de Haagse brandweer zitten bij dat laatste aantal ook valse meldingen.

De politie vraagt burgers om beelden van de autobranden door te geven, zodat de verantwoordelijken kunnen worden opgepakt. In totaal zijn 66 mensen aangehouden wegens misdragingen.

In Den Haag liepen honderden vrijwilligers rond om een oogje in het zeil te houden. In de stad werden minder hulpverleners belaagd dan in afgelopen jaren. Tien mensen zijn opgepakt voor het beledigen van politieagenten, een agent raakte in het gezicht gewond door vuurwerk.

Utrecht
Tijdens de jaarwisseling zijn in de stad Utrecht 44 mensen aangehouden. In de Utrechtse wijk Zuilen belaagden jongeren politie en brandweer met vuurwerk en flessen. Twee agenten werden mishandeld en bij twee politieauto’s werden de ruiten ingeslagen en de banden lekgestoken.

Ook hier gingen tientallen auto’s in vlammen op.

Groningen
In de stad Groningen moest de brandweer afgelopen nacht 49 keer uitrukken. Ook hier werden brandweerlieden bekogeld met stenen, vuurwerk en glas.

Van hulpverleners blijf je af”, zei burgemeester Vreeman bij RTV Noord: “Dit soort gedrag moet je stevig aanpakken.”

Bij de twee grootste ziekenhuizen in de stad Groningen zijn 24 patiënten behandeld voor vuurwerkverwondingen. Drie slachtoffers moeten waarschijnlijk een oog missen.

Amsterdam
Later vandaag komt ook het politiekorps van Amsterdam met bijzonderheden over het verloop van Oud en Nieuw.

Video:

bron: NOS.nl

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -