27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 10:19

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

NOS | Nieuwe onthoofdingsvideo IS

HomeMediaNOS | Nieuwe onthoofdingsvideo IS

Een van de mensen die zijn vermoord, zou de Amerikaanse hulpverlener Peter Kassig zijn | AFP .
Een van de mensen die zijn vermoord, zou de Amerikaanse hulpverlener Peter Kassig zijn | AFP .

Terreurbeweging Islamitische Staat heeft een nieuwe video naar buiten gebracht waarin zeker vijftien mensen worden onthoofd. Een van hen zou de Amerikaanse hulpverlener Peter Kassig zijn.

Kassig werd ruim een jaar geleden ontvoerd in het oosten van Syrië. In de video van IS waarin de Brit Alan Henning werd vermoord, werd gezegd dat Kassig het volgende slachtoffer zou worden. De ouders van Kassig deden daarop een emotionele oproep aan de ontvoerders om hun zoon vrij te laten.

Onbevestigd
Wanneer de beelden zijn gemaakt, is niet duidelijk. Ook is nog niet bevestigd dat Kassig een van de slachtoffers is. De video is vermoedelijk opgenomen bij het dorp Dabiq in het noorden van Syrië.

Correspondent Sander van Hoorn vermoedt dat de video de afgelopen week is gemaakt. Er wordt in de video verwezen naar recente gebeurtenissen en de beulen hebben warme kleren aan. Volgens Van Hoorn is dat pas sinds een paar dagen nodig; de afgelopen weken was het nog warm in de regio.

Stijlbreuk
De video duurt een kwartier en gaat vooral over het ontstaan en de groei van IS. Opvallend is dat de slachtoffers nu geen oranje overalls dragen, zoals in eerdere video’s, maar in het blauw zijn gekleed.

Ook werd aan het einde van eerdere filmpjes gezegd welke westerse gijzelaar hierna zou worden vermoord. Dit keer kondigen de beulen geen nieuw slachtoffer aan.
Correspondent Sander van Hoorn heeft geen idee waarom er niet wordt gezegd wie hierna wordt onthoofd. IS houdt zeer waarschijnlijk nog meer westerlingen gevangen, dus dat is volgens Van Hoorn niet de reden.

Beulen
Op de video zijn vijftien beulen te zien. Slechts één van hen is gemaskerd. Hij spreekt met een Brits accent en het lijkt erop dat hij dezelfde beul is uit eerdere video’s.

De Britse krant The Mail on Sunday meldt vandaag dat de Brit die onder meer John Foley en Steven Sotloff onthoofdde, gewond is geraakt bij Amerikaanse luchtaanvallen en in een Syrisch ziekenhuis ligt. Die berichten zijn nog niet bevestigd.

Ouders
De ouders van Peter Kassig zeggen in een korte reactie dat ze het nieuws hebben gehoord en dat ze wachten op bevestiging van de Amerikaanse regering.

Video | Today World News: New ISIS video purportedly shows beheading of American hostage Peter Kassig

Islamic State militants have beheaded US aid worker Peter Kassig even though he converted to Islam, a video posted on social media shows.

After conversion during captivity, Kassig took the name Abdul-Rahman.

Kassig, 26, was captured on October 1, 2013, by Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL) militants on his way to the city of Deir Ezzour in eastern Syria. The video reportedly shows Jihadi John murdering Kassig. This comes despite earlier reports that the extremist, who has executed other UK and US hostages, was wounded in an airstrike on a top-level extremists’ meeting in Iraq last week. Kassig had served in Iraq in 2007 before becoming a medical technician. In May 2012, he travelled to Beirut, Lebanon where he volunteered in hospitals. He then helped in Palestinian refugee camps, “offering his services as a trauma medic to Syrian refugees wounded in the fighting in Syria.”

Hefounded his own aid organization, SERA (Special Emergency Response and Assistance), a non-governmental group intended to provide relief to Syrian refugees.

His parents, Ed and Paula Kassig from Indiana, recorded a video message in May 2014 appealing for their son’s release.

As Muslims around the world, including our son Abdul-Rahman Kassig, celebrate Eid al-Adha, the faith and sacrifice of Ibrahim, and the mercy of Allah, we appeal to those holding our son to show the same mercy and set him free,” they said in a statement.

Islamic State militants first showed him in the video of the beheading of UK aid worker Alan Henning, who shared a prison cell with Kassig. After Jihadi John, an IS executioner with a London accent, killed Henning, he also threatened Kassig would be next.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties