26 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

NOS | Grootste ziekenhuis Curaçao stelt operaties uit

HomeMediaNOS | Grootste ziekenhuis Curaçao stelt operaties uit
Het ziekenhuis op Curaçao NOS / Persbureau Curacao

Het grootste ziekenhuis op Curaçao heeft per direct alle geplande operaties uitgesteld. Tussen nu en 17 maart zijn de operatiekamers dicht.

Het ziekenhuis heeft niet genoeg medicijnen en medisch materiaal om operaties verantwoord te laten doorgaan. Hoeveel patiënten de dupe zijn is niet bekend.

Het ziekenhuis maakt een uitzondering voor dringend noodzakelijke en spoedeisende ingrepen. Daarvoor is nog net genoeg materiaal voor handen.

Maar voor alle andere operaties is er onvoldoende hechtmateriaal aanwezig en er is een tekort aan naalden. Ook zouden chirurgen hun handen niet meer kunnen wassen door een gebrek aan borstels en is er geen afdekmateriaal om een operatiegebied af te bakenen.

Vergoedingen

De directie van het ziekenhuis zegt er alles aan te doen, maar het budget dat de overheid vrijmaakt is volgens hen te klein. Vooral de vergoedingen voor verzekerden via de nationale zorgverzekeraar SVB zouden te laag zijn.

De Vereniging van Medisch Specialisten (VMSC) onderschrijft dat, maar wijst nog meer schuldigen aan. Het ziekenhuis zelf zou geen inzicht aan SVB kunnen geven in de werkelijke kosten voor fondsverzekerden, waardoor budgetten structureel te laag blijven.

Duurdere zorg

Ook de zorgverzekeraar zelf moet het ontgelden. Die zou vorig jaar, toen er ook al een tekort aan medisch materiaal dreigde, het budget verhogen en leveranciers direct gaan betalen. Dat is niet gebeurd, zeggen de specialisten.

Op Curaçao is zorgverzekeraar SVB een uitvoeringsorgaan van de overheid. SVB en overheid spelen elkaar volgens de specialisten steeds de bal toe. De overheid is zelf de grootste inkoper van zorg; hogere tarieven betekenen dus inkoop van duurdere zorg, aldus de VMSC.

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Wat mij zorgen baart is de aanstelling van Elvis Thode als financieel directeur, een absolute nobody in de financiele wereld met zero kennis van de ziekenhuisindurstrie.

    Het zou me niets verbazen dat hij is aangesteld in de functie van naamgenoot Amerigo. Dat is in ruil voor een zak geld laf meelopen en vooral de daadwerkelijke leider geen strobreed in de weg leggen en diens kont 24/7 likken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties