NOS: Ex-premier Curaçao aangehouden

ex premierr Gerrit Schotte en zijn vriendin Cicely van der Dijs aangehouden

Ex premier Gerrit Schotte en zijn vriendin Cicely van der Dijs aangehouden

Voormalig premier Gerrit Schotte van Curaçao is vanochtend bij de studio’s van de Curaçaose televisiezender CBA in Willemstad door de politie aangehouden. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

Schotte had kort voor zijn aanhouding een interview afgegeven, toen de Landsrecherche hem bij de uitgang opwachtte en meenam. Het is niet bekend waarom hij is gearresteerd. Ook Schottes vriendin is aangehouden.

Witwassen

Justitie maakte in december bekend dat Schotte wordt verdacht van het witwassen van geld en valsheid in geschrifte. De politie deed toen een inval in het huis en de partijkantoren van Schotte.

Ook werd zijn werkkamer in het parlement doorzocht. Het onderzoek richtte zich op enkele tientallen meldingen van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT).

De ex-premier wordt vijftig keer genoemd in het register dat wordt bijgehouden door het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT). Het betreft substantiële cash-stortingen op rekeningen van Schotte in de periode dat hij gedeputeerde was in de Eilandsraad van Curaçao. Het zou gaan om een bedrag van 350.000 euro

Maffia

De voormalig premier wordt ook in verband gebracht met de Siciliaanse maffiabaas Francesco Corallo. Die zou grote sommen geld hebben gestort in de partijkas van Gerrit Schotte, de MFK. De stortingen liepen via een bedrijf van de vriendin van Schotte.

Op Curaçao is het verboden om fondsen aan te nemen van mensen en rechtspersonen die niet op het eiland wonen of gevestigd zijn.

Bron: NOS.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *