30 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties

NOS | Europees Parlement wil meer hulp voor Caribische eilanden

Europees parlement wil steun Brussel voor Nederlandse eilanden | ANP

De voorzitter van het Europees Parlement, Antonio Tajani, wil dat de Europese Commissie meer steun geeft aan Aruba, Bonaire en Curaçao. De eilanden worden momenteel overspoeld door vluchtelingen uit Venezuela.

Volgens de voorzitter van het parlement kunnen de eilanden het aantal vluchtelingen nauwelijks opvangen. “Het gaat om 10.000 Venezolanen, dat is meer dan tien procent van de bevolking.”

Eurocommissaris Stylianides voor Humanitaire Hulp bezocht de afgelopen week vooral de vluchtelingen aan de grens met Colombia. “Dat is belangrijk, maar laten we de vluchtelingen op de Nederlandse eilanden niet vergeten”, aldus Tajani.

Europarlementariër Esther de Lange van het CDA is het daarmee eens: “Dit is een zeer belangrijk signaal van de voorzitter van het EP. De economische gevolgen voor onze eilanden zijn enorm, maar ook de instroom van economische migranten zorgt voor extra druk. Europese aandacht en fondsen moeten dus ook gericht zijn op onze eilanden en niet alleen op de buurlanden van Venezuela op het vasteland.”

Blokkade

Venezuela is ten prooi gevallen aan een zware economische en politieke crisis. De inflatie is torenhoog, schappen in de supermarkten zijn leeg en er zijn geen medicijnen verkrijgbaar. Veel Venezolanen zoeken hun heil dus in de omringende landen.

De Antillianen voelen de crisis ook aan den lijve door de blokkade die de Venezolaanse president Maduro heeft afgekondigd voor Aruba, Bonaire en Curaçao. Daardoor wordt bijvoorbeeld de drijvende markt in Willemstad, waar veel mensen hun groenten en fruit kopen, nauwelijks meer bevoorraad.

Bron NOS

Artikel delen

2 reacties

  1. Iedereen mag centjes sturen. We hoeven niet per sé te wachten tot Europa of Nederland over de brug komt.
    Of we verkopen gewoon de Bullebaai aan de Chinezen. Dat is een goudmijn lees ik net.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...