NOS | Eerste vaccinaties gezet op Aruba

De vaccinatie in het ziekenhuis | Horacio Oduber Hospital

De eerste vaccinaties zijn gezet op Aruba. Een groep van twaalf personen, bestaande uit mensen uit een risicogroep en verpleegkundigen, hebben de prik ontvangen. Later vandaag worden ook de eerste groepen medewerkers van het Horacio Oduber Ziekenhuis gevaccineerd, laat correspondent Dick Drayer weten.

Premier Wever-Croes is Nederland dankbaar voor de steun in de strijd tegen corona, zegt ze. Ze zegt dat een nieuwe etappe wordt ingeluid met de vaccinaties. “Een etappe vol hoop en perspectief en opti­misme.”

Gisteren ontving het eiland 12.000 Pfizer-vaccins. Over drie weken staat de volgende lading vaccins gepland.

De verwachting is dat de eerste vaccinatieronde snel is afgerond. Het ministerie van Volksgezondheid in Den Haag zei eerder dat de inwoners van alle eilanden voor het orkaanseizoen van 1 juni gevaccineerd zullen zijn, maar door de vertraging met het AstraZeneca-vaccin in Nederland, is die prognose nu bijgesteld naar het einde van het derde kwartaal dit jaar.

Bron: NOS

4 Reacties op “NOS | Eerste vaccinaties gezet op Aruba

  1. Geen weldenkend mens neemt deze altijd zwangere figuur toch serieus, behalve zijn eigen achterban! Een aanklacht zou niet misstaan.

  2. Nauwelijks uitgepakt en er wordt onmiddellijk gevaccineerd, ben bang dat we op Curaçao eerst nog een commissie moeten gaan installeren. Hoop eens aangenaam verrast te worden.

  3. Dit figuur d santos liegt en bedriegt alles bij mekaar, hij weet van toeten noch blazen. Alleen om alles in discrediet te brengen en hemzelf op de borst te kloppen. De bestolen Veneto werknemers kennen hem ondertussen wel. Kijk ook wat voor soeps hij in z’n partij heeft zitten,

  4. Het lijkt alsof ik iets tegen Direct TV heb maar dat is niet zo. Ik heb iets tegen onverantwoorde berichtgeving. Moet zeggen dat ik alleen de knipselkrant vertrouw voor objectief nieuws.

    Op Direct TV was een interview met Amparo Dos Santos te zien en de man zei dat 25 mensen door de vaccin zijn overleden.

    De interview werd door Naphtaly Leito gedaan en ik vraag me af of deze medewerkers van Jachmin Pinedo zomaar zonder training met een microfoon de straat worden opgestuurd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *