32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024 14:06

NOS | Curaçao zet tientallen Venezolanen uit, advocaten boos

89 Venezolaans vluchtelingen vanmiddag uitgezet 20191130

Curaçao heeft tientallen Venezolanen uitgezet. Volgens vreemdelingenadvocaten zijn drie touringcars met ongedocumenteerde vreemdelingen vandaag naar het vliegveld gebracht om op het vliegtuig naar Venezuela gezet te worden. Het gaat volgens bronnen om ruim honderd Venezolanen.

Een advocatencollectief probeerde de uitzetting van de mensen nog tegen te gaan door het instellen van een spoedappel bij de lokale rechtbank. Die zaak is uiteindelijk niet behandeld, volgens mensenrechtenadvocaten omdat de rechter op korte termijn geen uitspraak kon doen. De advocaten spreken van collectieve uitzetting, de autoriteiten weerspreken dat.

“Er zitten een hoop mensen bij die zeiden dat ze bescherming behoeven. Dat onderzoek heeft echter nooit plaatsgevonden”, zegt advocaat Maya Elzinga-Soumah. “De mensen hebben direct een verwijderingsbeschikking gekregen.”

Minderjarigen

Het gaat om een groep mensen die de afgelopen twee weken is verschenen op de radar. Het zijn vooral ongedocumenteerden, die zijn opgepakt en in vreemdelingenbewaring zijn gesteld. Elzinga-Soumah zegt dat er ook minderjarigen bij zijn.

“We konden cruciale informatie niet verkrijgen, omdat we structureel de barakken niet in konden”, aldus de advocate. “Dat had te maken met te weinig personeel, elke keer was er wel iets anders aan de hand. Daardoor hadden we geen idee wie er vastzat.” Het advocatencollectief wil de zaak opnieuw aanhangig maken bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Eerder vroegen ze daar ook al om.

Volgens minister Girigorie van Justitie is de gebruikelijke weg volgens alle wettelijke regelingen doorlopen. “Deze procedure heeft in het verleden de rechterlijke toets doorstaan. Van collectieve uitzetting is er geen sprake. Elke ongedocumenteerde is gehoord. Ook dit is in het verleden reeds door het gerecht getoetst.”

Bron: NOS

20 reacties

 1. Voor de duidelijkheid, wij (de boze advocaten) hebben de afgelopen 10 maanden geheel kosteloos (geen cent) werkzaamheden verricht ten behoeve van Venezolaanse vluchtelingen.

  Omdat jullie je zakken vullen met het verdedigen van criminelen en foute politici.. Ga je maar kosteloos inzetten voor het volk!

 2. Beste Joep Meloen,
  Voor mij kan je de boom in met je stupide ellenlange gezevel.
  Ik en een zeer bezorgde groep burgers hebben 30/11 met liefde geld gestoken om een grote groep mensen van een goede maaltijd te voorzien.
  Nu jij, bal.

 3. …….”Geen enkel natie of volk of ras zijn zo vrijgevig en gastvrij als jiu di Corsow”……zegt Roberto

  Ja in bepaalde zin klopt dat wel, zo vrijgevig dat we zelfs de Aqualectra rekening van Tromp betaalden, een 2 jarig studieverlof van Zus de Lannooy, de wereldreizen van Papiamentu ta bai skol pa bo yiunan pero sigur no pa mi yiu nan, Cova en Minister van Buitenlandse zaken Kakalaka Walle, de dikke rekeningen van de consultantbureaus van “Abusy” Camelia-Romer,de naam Abusy, omdat ze haar macht abuseert ten koste van de pueblo, en ons in een defect stink ziekenhuis laat liggen dat bijna 1 miljard heeft gekost, een miljard dat vooral aan die vieze corrupte kleverige “strijk”stok van haar husbands consultancy bureau is blijven kleven, de vroege happy hour uurtjes , zeg maar “under time” uurtjes en dikke salarissen en bonussen van CBCS virtue signaling Chos the Boss, de lekverzliezen en schade van stroomonderbrekingen van Derrick Jonis, die ieder jaar toenemen naar gelang zijn bonussen toenemen. Ja we zijn als volk heel vrijgevig en vooral knettergek, dat we dat allemaal toelaten,,,

 4. @ Clap-ass: “Zo gastvrij dat wij voor 10 en 20 gulden seks zonder condoom met hen hebben. Wat zijn wij toch dushi hende, un bon ju di Korsou”…….
  Speak for yourself man…..

 5. …….”dus ons eiland kan het wel aan om:
  * overheids directeuren 1 mln per jaar te betalen”……@CR

  Die miljoenen moet je zien als een soort overheids subsidie om de horeca geleenheden economisch te prikkelen via de happy hour bezoeken van deze directeuren, bovendien moet er ook een hele harem aan bysides mee onderhouden worden.

 6. ” Wij stellen ons altijd open voor anderen.”
  Daar denken Huurman, Traa en Kedzierski toch echt anders over – nos mes por!

 7. De reactie van @Roberto, doet me denken aan hoe gastvrij wij voor de Venezolaanse vrouwen zijn. Zo gastvrij dat wij voor 10 en 20 gulden seks zonder condoom met hen hebben. Wat zijn wij toch dushi hende, un bon ju di Korsou.

  De slotzin is dan ook treffend, ‘wij laten niemand, neen, niemand misbruik maken van deze goede en mooie eigenschappen dat elke Curacaoenaar bezit. ‘

 8. Geen enkel natie of volk of ras zijn zo vrijgevig en gastvrij als jiu di Corsow. Hoe bejegenen wij mensen? Juist. Door vriendelijk, edelmoedig en gastvrij te zijn ondanks onze tekort(en). Dáár zit het geheim van ons waar geluk. Wij stellen ons altijd open voor anderen. Wij morren nooit. Wij ontvangen iedereen gastvrij wanneer wij in de mate dat onze omstandigheden dat toelaten. Zowel de gever als de ontvanger zijn blij, trekt er profijt van. Maar wij laten niemand, neen, niemand misbruik maken van deze goede en mooie eigenschappen dat elke Curacaoenaar bezit. Niemand maakt misbruik van onze goedheid. Wanneer een jiu di Corsow zegt dat het genoeg is, dan is het ook écht GENOEG. Pleur op.

 9. Het valt mij op, heb dat in Nederland meegemaakt, Curaçaoënaars en andere allochtonen vonden dat zij aan de maatstaven van de blanken voldeden en vonden dat bepaalde Curaçaoënaars in de ogen van de blanken hen een slechte naam bezorgen.

  Mijn moto is “what’s good for the goose is good for the gander.” De meeste Nederlanders hier zijn economische vluchtelingen, (weliswaar met een Nederlands paspoort) dus het kan bij mij niet in dat ze tegen anderen die hier ook hun geluk komen zoeken zijn.

 10. @joep: dus ons eiland kan het wel aan om:
  * overheids directeuren 1 mln per jaar te betalen
  * een duur en slecht uitgevoerd hno project te financieren
  * insel air
  * falend Cbcs toezicht op ennia giro en bdo dat ons veel geld gaat kosten
  * ministers die met aanhang de wereld rond reizen op kosten van de samen leving zonder duidelijk nut

  En dan beweer jij dat er geen middelen zijn om vluchtelingen op te vangen?! Wij hebben onze prioriteiten gewoon verkeerd

 11. @ William,

  Hoeveel wonen er nu bij jou thuis ? Hoeveel van hen geef jij nu te eten, te drinken, gezondheidszorg etc ? En als je dat doet…………….waarom geef je dat dan niet aan de hulpbehoevenden op dit eiland ?

  Het klinkt altijd aardig om dit soort ‘Popie Jopie’ opmerkingen te maken, maar vrijwel 100 % van deze figuren geeft niet thuis wanneer hen wordt gevraagd om ook daadwerkelijk iets bij te dragen. En van dat soort figuren moet ik werkelijk KOTSEN.
  Ik ben eerlijk, ik kom er voor uit dat economische vluchtelingen zo snel mogelijk van het eiland moeten worden verwijderd. Niet omdat ik hen niets gun, maar omdat dit eiland dat uberhaupt niet aan kan. Ik maak een uitzondering voor degenen die 100 % worden onderhouden door een gast gezin, maar geen sponsor…………..hup weer de grens over.

  En wanneer jij hier politiek correct wilt wezen dan ga je eerst maar eens de daad bij het woord voegen oftewel, spendeer je eigen geld maar eens aan deze economische vluchtelingen voordat je dat van anderen wilt gaan uitgeven.
  Wil je dat niet ? Dan gewoon je mond houden.

 12. Wat een schandelijke reacties weer. Menslievendheid is voor veel mensen op dit forum iets wat wel erg ver is. Laten we hopen dat we nooit op de vlucht hoeven te slaan. Shame on you all!

 13. Een advocaat die kosteloos 10 maanden werkzaamheden verricht?
  Wat nobel….helemaal onbaatzuctig?.
  Return on investment komt dan waarschijnlijk daarna, als ze eenmaal mogen blijven dan wordt er verdiend.

 14. Voor de duidelijkheid, wij (de boze advocaten) hebben de afgelopen 10 maanden geheel kosteloos (geen cent) werkzaamheden verricht ten behoeve van Venezolaanse vluchtelingen.

 15. Advocaten zijn altijd boos, als ze geen geld meer over de ruggen van andermans leed kunnen verdienen.

  Ze geven geen knal om deze mensen, anders zouden ze wel vrijwilligerswerk doen.

 16. De gehele geschiedenis door hebben onlusten, oorlogen, nationalisme, vooroordeel en daarmee samenhangende problemen vluchtelingen voortgebracht. Sommigen zijn wellicht om zelfzuchtige redenen gevlucht, maar in veruit de meeste gevallen zijn zulke vluchtelingen onschuldige slachtoffers van de omstandigheden. Datgene wat echter in het bijzonder de aandacht van de wereld gevestigd heeft op het vluchtelingenprobleem, is de kroniek van wederwaardigheden van de zogenaamde „bootvluchtelingen”. Met uitzondering van onbelangrijke details komt ook het verhaal dat de vluchtelingen doen, telkens op hetzelfde neer. Iets wat vluchtelingen organisaties zich niets van aantrekken. Trouwens, handen vol geld verdienen zij hiermee. In Europa wordt zelfs meldingen gemaakt dat deze organisaties nauw samenwerken met de smokkelaars. Maar hiermee komt ook een gevaarlijke vijand om de hoek kijken. N.l. onbeschermde dodelijke seks zoals hierboven vermeldt, maar ja, deze hulporganisaties doen alsof hun neus bloedt. zal hun worst wezen. Ieder voor zich, God voor ons allen. Laat de boeren maar dorsen. Wij doen wat wij doen, en vragen niet waarom. Zo verstandeloos en leeghoofdig zijn deze vluchtelingenorganisaties…………..

 17. Het is triest, op zich wensen wij (ik dan) iedereen een goed en menswaardig bestaan maar als ik filmpjes zie van Venezolaanse meisjes die hier onbeschermde seks met Curaçaose mannen hebben, kan deze uitzetting wellicht hun leven redden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties