27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

NOS | Curaçao Street Viewen? Onmogelijk, dus start dj petitie

Curaçao Street Viewen? Onmogelijk, dus start dj petitie

Even een kijkje nemen op je vakantiebestemming? Snel voor een afspraak kijken hoe die kroeg er ook alweer uitziet? Slinger Google Street View aan en je bent er. Tenminste… als Google de straten heeft gefilmd.

Want dat is lang niet overal zo, ook niet overal in het Nederlandse Koninkrijk. Probeer Willemstad in Curaçao maar eens op te zoeken.

Waarom eigenlijk niet, vroeg dj Joris Reer (25) van het Curaçaose Dolfijn FM zich af. “Plaatsjes als Beek en Donk staan wel op Street View, maar de mooiste delen van ons koninkrijk staan er niet op: Aruba, Bonaire en Curaçao.” Daarom is hij een petitie gestart om de ABC-eilanden alsnog op Street View te krijgen.

Joris verhuisde vanuit Nederland naar Curaçao en wilde zijn familie het eiland laten zien en de straat waar hij woont. “Dat ging niet.” Collega’s wisten het antwoord niet op de waaromvraag, op Facebook wist ook niemand het. “Niemand wist het antwoord, maar iedereen zou de ABC-eilanden wel graag op de kaart willen zetten, letterlijk.”

DJ Joris
DJ Joris

Naast zijn eigen teleurstelling, is het vooral jammer voor de eilanden, zegt hij. “Wij leven van het toerisme. Toeristen willen graag een kijkje nemen voordat ze een verblijf kiezen, daar kun je Street View juist voor gebruiken.”

Nu zijn toeristen nog afhankelijk van foto’s in brochures en reisbureaus.

“Die reisfoldertjes kloppen nooit”, zegt NOS-correspondent Dick Drayer. “Die zijn altijd te rooskleurig.” Hij woont nu zo’n tien jaar op het eiland. “Er komen elke maand 4000 tot 5000 Nederlanders aan op het eiland. Met de opkomst van Airbnb – die vaak geen foldertjes hebben – is iets als Street View een uitkomst.”

De eilandbewoners hebben Google overigens niet nodig om te navigeren, zegt Drayer. “Het eiland is 444 km2, iedereen kent de meeste plaatsen wel uit z’n hoofd.” WaraWara, de lokale TomTom, heeft voor het laatst zes jaar geleden een update gehad. “Als je hier afspreekt, gaat dat niet met een adres. Je spreekt bijvoorbeeld af bij dat groene huis na de derde boom, over de drempel. Dat is niet in TomTom te zetten.”

Een concreet antwoord op de vraag waarom juist de ABC-eilanden niet in beeld zijn gebracht, heeft Google niet. Ze beslissen welk gebied zij opnemen aan de hand van weer, temperatuur en licht. Maar, vooral ook: ze beginnen in dichtbevolkte gebieden en steden voordat ze naar dunbevolkte eilanden afreizen.

Street View door de jaren heen

Google heeft Joris ook laten weten dat ze op de hoogte zijn van de interesse vanuit de ABC-eilanden, maar dat gaat te lang duren, denkt de dj. Daarom zette hij zijn petitie door.

via GIPHY

De petitie werd binnen een week tijd meer dan 1000 keer getekend. “Dat is niet veel voor Nederlandse begrippen, maar voor de eilanden is dat een goede score.” Op de ABC-eilanden wonen zo’n 290.000 mensen. “Tel daar de Antilliaanse enclave in Nederland bij op en mensen die banden hebben met de eilanden en dan moet dat lukken.”

Het is ambitieus, dat weet Joris ook, maar in februari hoopt hij alle 200.000 handtekeningen aan Google aan te bieden om het technologiebedrijf te verleiden naar de eilanden te komen om de straten in beeld te brengen.

Bron: NOS

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Mijn Street View werk op Curaçao is tot nu toe beperkt geweest. maar desalniettemin redelijk goed bekeken. Dit is mijn Kòrsou topper met 133.487 views tot nu toe: https://goo.gl/maps/i73UiGB1ydF2 .
    Komende maanden meer.
    Echt op de kaart komen hangt niet in eerste instantie af van Google, maar begint bij de kwaliteit van de geosystemen van Ruimtelijke Ordening en Planning; werk voor Suzie Camelia-Römer.
    Kijk ook op https://www.facebook.com/curacao.photos.music.culture/

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...