NOS | ‘Cubanen uitzinnig toen de Stones met Satisfaction afsloten’

Mick Jagger bespeelt het publiek op Cuba

Mick Jagger bespeelt het publiek op Cuba

Een historische avond met veel jonge Cubaanse fans. Zo omschrijft Nederlander Frans van Barneveld het optreden van de Rolling Stones op Cuba. “Het was een fantastische avond.” Het gratis concert begon met de hit Jumpin’ Jack Flash en vanaf dat moment waren de aanwezige bezoekers uitzinnig.

Het was de eerste keer in de geschiedenis dat een Britse rockband het eiland aandeed. Sommige fans stonden al achttien uur van tevoren op het concertterrein, besmet met het Stones-virus. Volgens Cubaanse media waren er honderdduizenden bezoekers naar sportstadion Ciudad Deportiva de la Habana gekomen.

‘Dit optreden is het beste wat ik ooit heb meegemaakt’

Leadzanger Mick Jagger wist al snel vele Cubaanse harten te stelen. “De Cubanen reageerden heel enthousiast”, zegt Frans van Barneveld. “Vooral toen Mick Jagger op een gegeven moment zei dat hij Cuba een romantisch eiland vond. De fans gingen helemaal uit hun dak toen ze als laatste nummer Satisfaction speelden. Daar riepen ze al vanaf het begin om.”

De Cubanen gingen na afloop in jubelstemming naar huis. “Dit optreden is het beste dat me ooit is overkomen. Ik hou van ze”, vertelde een vrouw. Ook een mannelijke fan noemde het optreden ‘geweldig’. “Ik ben erg trots dat ik erbij ben. Het is erg mooi en groot. Alles is perfect.”

Van over de hele wereld waren Stones-fans naar het Caribische eiland gekomen. “Dit is briljant, echt historie”, zei een Poolse toeriste na een onvergetelijke avond.

Ook buitenlandse fans kwamen naar Cuba

Ook buitenlandse fans kwamen naar Cuba

Ook Braziliaanse fans kwamen naar het optreden EPA

Ook Braziliaanse fans kwamen naar het optreden EPA

Ondanks het historische karakter van het optreden was het volgens fan Frans van Barneveld ‘niet een heel speciaal concert’.

“Ook qua setlist niet. Het was echt met alle grootste hits die ze kunnen spelen. Ja, dat weet je als je bij zo’n groot concert bent. Dan ga je ook de grootste hits horen.”

Voor Van Barneveld was Out Of Control het hoogtepunt van een tropische avond. “Dat blijft live een fantastisch nummer van de Stones. Het was echt heel goed om dit een keer mee te maken.”

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *