30 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 16:59

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...

PBC | Knops dreigt Pisas met intrekken coronasteun Curaçao

Persbureau Curacao Staatssecretaris Knops laat er geen misverstand over bestaan. Indien de nog aan te treden regering Pisas niet deelneemt aan het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling,...

PBC | Stranden Curaçao per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Frontale botsing eindigt in derde dode dit jaar

Persbureau Curacao Gisteravond is bij een frontale botsing een dodelijk slachtoffer gevallen. Het ongeluk gebeurde op de kaya Mitologia ter hoogte van de White House Snèk net voor...

PBC | Corona blijft slachtoffers eisen

Persbureau Curacao Opnieuw heeft Covid19 een dodelijk slachtoffer geëist op Curaçao. In totaal zijn er sinds het begin van de coronacrisis 119 mensen overleden aan de gevolgen van...
- Advertisement -spot_img

NOS | Crisis in de Curaçaose luchtvaart

HomeLandenArubaNOS | Crisis in de Curaçaose luchtvaart

Door Dick Drayer

 De luchthaven van Curaçao | ANP
De luchthaven van Curaçao | ANP

De Curaçaose luchtvaartautoriteit houdt bijna alle vliegtuigen van de burgerluchtvaartmaatschappij Insel Air aan de grond omdat die niet veilig zouden zijn. Aanleiding voor de maatregel zijn een aantal incidenten op vluchten.

Een vlucht van Curaçao naar Miami maakte vorige week een voorzorgslanding, nadat de cabinedruk was weggevallen. Passagiers moesten enige tijd gebruikmaken van de zuurstofmaskers. Verder weigerden piloten van de luchtvaartmaatschappij begin deze week op te stijgen van de luchthaven van Sint-Maarten omdat de kist niet in goede staat zou zijn.

Nu wordt 80 procent van de vloot aan de grond gehouden. Het gaat toestellen van het type MD80 en om zes Fokker 50/70-toestellen, ooit overgenomen van KLM.

Eiland geïsoleerd

Insel Air schrapte gisteren al op één na alle buitenlandse vluchten vanwege twijfels over de veiligheid. De luchtvaartmaatschappij zit financieel in zwaar weer omdat het – naar eigen zeggen – zo’n 95 miljoen euro “vast heeft zitten” in Venezuela. Dat land weigert vooralsnog de daar verdiende bolivars om te zetten in dollars.

Gisteren besloot de regering van Curaçao Insel Air te steunen met een lening van 17 miljoen euro. Vanavond is er een persconferentie over de situatie van de ministers van Economische Zaken, Financiën en Verkeer en Vervoer.

Als Insel Air omvalt, heeft Curaçao nauwelijks nog vluchtverkeer naar Bonaire en Aruba meer. Regionaal raakt het eiland dan geïsoleerd.

Bron: NOS

9 reacties

  1. Dat uitbetalen in USD hadden ze wellicht al een paar jaar geleden moeten bedenken. Accepteer alleen creditcard betalingen direct op je eigen rekening op Curacao, hoe moeilijk kan het wezen ?

  2. Bijna alle vliegtuigen aan de grond. Dadelijk Insel Air ook volledig aan de grond.

    Geen inkomen, wel kosten voor overnachtingen en verteer van gestrande reizigers. De miljoenen gemeenschapsgeld zijn zo snel op.

    Insel was een hersenspinsel van een grote fantast, heer van der Kwast, die in de Heeren zijn handen in onschuld wast.

  3. Ja, maar volgens Heerenveen vandaag op ParadiseFM wordt nu direct in USD uitbetaald, zonder tussenkomst van de Venezolaanse overheid.

  4. Wil deze journalist zich wel even eerst goed laten informeren? De Fokker 50 en de Fokker 70 zijn totaal verschillende toestellen. Geen Fokker 50/70 noemen. Daarnaast zijn de 4 operationele Fokker 50 ex-Avianca en niet ex-KLM. En van deze vier toestellen waren vandaag 29-1 drie in de lucht. Ook op buitenlandse routes zoals Punto Fijo, Port of Spain en Caracas. Zie tracking sits zoals Flightaware. Maak het niet erger dan het al is Dick.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties