27.3 C
Willemstad
• dinsdag 27 juli 2021 18:36

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | Besmettingen Bonaire lopen flink op: ‘Inwoners houden zich minder aan regels’

Annemieke van Put

Toeristen mengen zich volgens de gezaghebber nauwelijks onder de lokale bevolking. Amerikaanse toeristen komen vooral om te duiken, Nederlanders om te windsurfen | Foto Marit Galavazi

Op Bonaire is een recordaantal actieve coronabesmettingen vastgesteld. In iets meer dan een week tijd steeg het aantal van 25 naar 146.

Volgens het lokale bestuur werden er gisteren 99 mensen getest. Iets meer dan een derde, 35 personen, bleek positief. Een van de besmette personen is een toerist, de anderen zijn eilandbewoners.

- Advertentie -

“Mensen zijn corona-moe”, zegt gezaghebber en voorzitter van het Eilandelijk Beleidsteam Edison Rijna. “We zien dat lokale mensen zich, vergeleken met een jaar geleden, minder goed aan de regels houden.”

Een groot deel van de besmette personen heeft de Britse variant van het virus. Uit bron- en contactonderzoek is gebleken dat veel van deze besmettingen te linken zijn aan een uitgaansavond in een horecazaak, waar werd gedanst en gezongen.

“ Net zoals in Nederland of op Curaçao kun je niet overal tegelijk zijn.
Edison Rijna over handhaving op Bonaire

Uitgaan is voorlopig even niet mogelijk op het eiland. Gezien de explosieve toename, schaalde Rijna vorige week het risiconiveau op van 3 naar 5. “We moesten echt pas op de plaats maken, mede vanwege de druk op de zorg.”

Horeca mag alleen open voor afhalen en niet-noodzakelijke winkels moeten dicht. In essentiële winkels, zoals apotheken en supermarkten, mag een beperkt aantal mensen naar binnen. De effecten van de aanscherping moeten in de loop van volgende week te zien zijn.

Sociale media

- Advertisement -

Ondanks het negatieve reisadvies van Nederland, reizen er toch nog toeristen af naar het Caribische eiland. “Het gaat dan om enkele honderden”, zegt Rijna. Die toeristen mengen zich volgens de gezaghebber nauwelijks onder de lokale bevolking. “Amerikaanse toeristen komen vooral om te duiken, Nederlanders om te windsurfen.”

Toch gaan er op sociale media regelmatig beelden rond van toeristen die in groepjes bij elkaar zitten. Volgens Rijna wordt daarop gehandhaafd en gaat het om incidenten. “Net zoals in Nederland of op Curaçao kun je niet overal tegelijk zijn. Het zijn meestal momentopnames die worden uitvergroot op sociale media.”

Bron: NOS

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Blijkbaar hebben ze op Bonaire niets van de geschiedenis geleerd. Jaren geleden toen de Europeanen naar Bonaire kwamen namen ze ook griep en andere besmettelijke ziektes mee. Een groot deel van de arrowaken indianen waren toen door een simpel griepje uitgeroeid, de rest werd gewoon uitgemoord.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

LC | Nederlandse BV van Dos Santos moet Angola miljoenen teruggeven

Een Nederlands bedrijfje gelinkt aan Isabel dos Santos, de steenrijke dochter van de oud-president van Angola, moet een pakket aandelen ter waarde van honderden miljoenen dollars teruggeven...

ParadiseFM | 79 nieuwe coronagevallen, CMC krijgt 2 patiënten erbi

Er zijn 79 nieuwe coronabesmettingen op Curaçao aangetroffen op dinsdag, waarvan 5 geïmporteerd. Zo blijkt uit 1969 afgenomen tests. 87 mensen zijn uit isolatie. In het...

ParadiseFM | Politie houdt man verdacht van meerdere inbraken aan

De politie heeft in de kaya Miranda een 26-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij verschillende inbraken in Bandariba. Hij wordt ook verdacht van een...

Democracy now! | Tuesday, July 27, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | Vals zelfbeeld

Ed Kronenburg | Financieel Dagblad De moord op Peter R. de Vries is ook voor de buitenlandse pers aanleiding om het Nederlandse drugsbeleid aan de kaak te stellen....
- Advertentie -