29 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Nog twee nieuwe brandweerwagens

HomeNieuwsNog twee nieuwe brandweerwagens

Uit de Verenigde Staten

WILLEMSTAD — De brandweer Curaçao krijgt volgend jaar maart of april nog twee brandweerwagens uit de Verenigde Staten. Brandweercommandant Elvin Regina vloog naar de VS om te controleren of het hier om complete wagens gaat, die ook in zeer goede staat zijn. Dit bevestigde het hoofd van de afdeling Preventie, Edmiro Anita, desgevraagd aan de Amigoe.

Op dit moment heeft de brandweer maar twee functionerende wagens, namelijk een van de ‘incomplete wagens’ die Nederland heeft gestuurd en een andere oude wagen van de brandweer zelf.
Tot gisteren waren het er drie, maar een is door technische problemen buiten werking gesteld. Daarnaast zijn er een aantal wagens die gerepareerd moeten worden, maar de aanwijzing van Nederland maakt dit allemaal heel moeilijk, zegt Anita.
Dit bevestigde ook demissionair interim-premier Stanley Betrian onlangs.
De aanwijzing vertraagt de hele procedure van aankopen van onderdelen voor de brandweerwagens, aldus Anita.

“Als bijvoorbeeld een onderdeel ter waarde van 40 gulden gekocht moet worden, kan het soms weken en zelfs maanden duren voordat de brandweer hiervoor geld krijgt.”

Dit komt doordat de onderdelen vóór de aanwijzing gewoon door het hoofd van dienst tot een bepaald bedrag mochten worden besteld.
Maar door de aanwijzing moet nu alles via de bevoegde minister geregeld worden, die op zijn beurt ook toestemming van Financiën moet krijgen, alvorens het mogelijk is om de onderdelen te bestellen, voegde hij eraan toe.

Maar volgens Anita is het niet alleen de aanwijzing die voor belemmeringen zorgt.
Het is ook zo dat de brandweerwagens zo oud zijn dat er soms zelfs geen (nieuwe) onderdelen te vinden zijn voor reparatiewerkzaamheden.
Daarom is het noodzakelijk om meer brandweerwagens aan te schaffen, aldus Anita.
De brandweer heeft ook al een vervangingsplan om direct nieuwe wagens te kopen wanneer er een buiten werking wordt gesteld, maar zoals eerder gezegd belemmert de aanwijzing alle plannen een beetje.

“Maar wij krijgen er in ieder geval wel twee brandweerwagens bij.”

Volgens Anita is de commandant van de brandweer al in de Verenigde Staten om te waarborgen dat er volgend jaar twee complete brandweerwagens komen.
Anita is zich er zeker van bewust dat twee wagens niet genoeg zijn en hij vindt het jammer dat er in het verleden weinig tot niets gedaan is met het vervangingsplan van de brandweer.
Het is dus goed dat het aantal branden op het eiland niet is gestegen.
Anita heeft de officiële cijfers nog niet in handen, maar merkt uit eigen ervaring dat het aantal branden ongeveer hetzelfde is vergeleken met vorig jaar.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties