27.2 C
Willemstad
• donderdag 9 december 2021 04:07

Laatste reacties

- Advertentie -

Nog geen bezoek van Chávez

Datum pas na bestudering gewijzigde MoU

Asdrúbal ChávezWillemstad – Het gewijzigde Memorandum of Understanding (MoU) over de modernisering van de raffinaderij wordt door het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA bestudeerd om te kijken of het bedrijf akkoord gaat of er zelf ook wijzigingen in wil aanbrengen.

Advertentie

Nadat Curaçao het MoU retour krijgt en er over en weer overleg is gevoerd, kan een nieuwe datum bepaald worden voor een bezoek van vicepresident Asdrubal Chávez van PdVSA aan Curaçao om het MoU te tekenen.
Dat heeft woordvoerder Kenneth Gijsbertha tegenover deze krant verklaard op de vraag wanneer Chávez naar het eiland komt.
De vicepresident zou op 26 februari naar Curaçao komen om het MoU te tekenen.
Vlak voor zijn geplande bezoek deelde interim-directeur Karel van Haren van Refinería Isla aan premier Ivar Asjes mee dat Chávez vanwege een verplichting in het buitenland niet meer naar het eiland zou komen.
Bij het afzeggen van de afspraak werd aangegeven dat de vicepresident ná 10 maart een nieuwe afspraak zou kunnen maken.
In plaats van Chávez bezocht Sergio Tovar, voormalig Isla-directeur, Curaçao op woensdag 26 februari.

,,Bij dat bezoek gaf de Isla input aan Tovar over het gewijzigde MoU. Op dit moment doorloopt het gewijzigde document met de input van Isla, de juridische molen bij PdVSA”, aldus Gijsbertha.

,,Chávez heeft de gereviseerde versie en moet zich daar nog over uitspreken.”

- Advertentie -

Gelet op de gang van zaken is het de vraag of het MoU überhaupt op de 26ste februari getekend had kunnen worden.
Premier Asjes had krap een week voor de ondertekening van het MoU een videoconference met Chávez en informeerde hem over de wijzigingen.
Chávez ontving zoals afgesproken het gewijzigde MoU op maandagmiddag.
De vicepresident zegde de afspraak af in verband met een reis naar China.
De geplande komst van Chávez vloeide voort uit een bezoek in februari van vertegenwoordigers van Isla-vakbonden Apri en Petroleum Workers Federation Curaçao (PWFC) aan Venezuela.
De bonden waren naar Venezuela gegaan om daar via hun netwerk te lobbyen voor de onderhandelingen over de toekomst van Refinería Isla.
Op 19 februari had deze delegatie een gesprek met Chávez waarin hij meedeelde dat minister Rafael Ramirez van Energie en Aardolie, hem toestemming had gegeven naar Curaçao af te reizen om op 26 februari het MoU te tekenen.
Cornelio Bouis van Apri verklaarde desgevraagd tegenover deze krant dat hij terugblikkend moet erkennen dat het vorige maand ‘optimistisch was om ervan uit te gaan dat het MoU zo snel getekend kon worden’.

,,Op dat moment waren ook niet alle wijzigingen die in het MOU opgenomen zouden worden bekend.”

Bouis rekent erop dat het gewijzigde MoU alsnog getekend zal worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -