31 C
Willemstad
• zondag 19 mei 2024 18:20

Nog 63 procent moet autobelasting betalen

autosticker4WILLEMSTAD — Meer dan 50.000 personen moeten hun motorrijtuigenbelasting (mrb) voor de eerste helft van dit jaar nog betalen. Dit stelt het hoofd van de Landsontvanger, Alfonso Trona. In totaal hebben tot de 29e van deze maand 32.000 van de ongeveer 83.000 automobilisten aan hun belastingplicht voldaan.

53.000 personen moesten het per deze datum ook nog steeds doen.
Gisteren en vandaag was het een drukte van jewelste bij de verschillende punten waar de autobelasting betaald kan worden.
Conform de wet dient de mrb voor 1 februari betaald te worden.
Dit jaar hebben vergeleken met vorig jaar 10.000 personen minder de autobelasting betaald. Maar volgens Trona komt dit doordat de Landsontvanger in 2011 al in november was begonnen met de mogelijkheid om de autobelasting te betalen.
Dit jaar was dat pas begin januari mogelijk.
Gezien de drukte bij de verschillende betaalpunten van de mrb verwacht Trona dat in de afgelopen twee dagen ‘een paar duizend mensen’ extra de autobelasting zullen betalen. Aanstaande maandag zal Trona namens de Landsontvanger een bericht met de stand van zaken doen toekomen aan Financiën-minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran).
Deze zal samen met zijn collega van Justitie, Nelson Navarro (Pais), een besluit moeten nemen over wanneer de controles op de betaling van de autobelasting van start gaan.
Uit de cijfers van de Landsontvanger blijkt dat de meeste personen die hun autobelasting moeten betalen, dit doen via de verschillende betaalpunten van de Girobank NV, namelijk 41 procent van alle mrb-betalingen.
Verder heeft 29 procent tot nu toe betaald bij de verschillende postkantoren.
De kantoren van de Landsontvanger volgen op de derde plaats met 23 procent.
De resterende 7 procent heeft zijn belastingplicht voldaan bij het kantoor van kredietorganisatie ACU.

Gearchiveerd als

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties