Het gerechtelijk onderzoek naar de liquidatie in café La Crème in Marrakech bevindt zich in de afrondingsfase.
De rechter van het gerecht in Marrakech, Youssef Zeitouni, legt de laatste hand aan het rapport van zijn hoorzittingen met de 12 verdachten die zijn gearresteerd werden in verband met de liquidatie in café La Crème in Marrakech. Bij de liquidatie werd per vergissing een onschuldige geneeskundestudent door zijn hoofd geschoten door twee Nederlandse huurlingen. Het eigenlijke doelwit was de eigenaar van het café, de Marokkaans-Nederlandse Mustapha ‘Mous’ el F, en/of zijn broer Mohammed.
Het Arabischtalige dagblad Al Akhbar schrijft vandaag dat de 12 personen die in deze zaak werden gearresteerd door de rechter in totale isolatie werden geplaatst met het oog op de effectiviteit van het onderzoek. Niet alleen waren de beklaagden niet in staat om met elkaar te communiceren, maar het werd hen door de rechter en de officier van justitie verboden om bezoek van hun familieleden te ontvangen, of om de andere gevangenen van de Oudaya gevangenis in Marrakech te benaderen.
Een delegatie van de Nederlandse Hoge Raad reisde eerder al naar Marokko, zij volgden de procedure van het onderzoek door hun Marokkaanse tegenhangers.
Deze totale black-out is te wijten aan de noodzaak om coördinatie tussen de 12 beklaagden tijdens het onderzoek en de ondervragingen te voorkomen en om deze zaak, waarvan de internationale vertakkingen al zijn bewezen, te verduidelijken.
Bovendien vreesde men vanwege de vermeende betrokkenheid van internationale maffia, die zich bezighoudt met drugshandel en het witwassen van geld, voor de veiligheid van de verdachten.
Zonder vooruit te lopen op de resultaten van het gerechtelijk onderzoek, lijkt het erop dat alle eigendommen van de eigenaar van het café, evenals die van zijn broer, onder curatele werden gesteld wegens vermoedens van het witwassen van geld in verband met drugshandel. Bankrekeningen, drie luxueuze villa’s in Marrakech en gekochte grond op verschillende locaties in Tanger en Marrakech zijn in beslag genomen. Daarnaast zijn ook nog een aantal luxe auto’s in beslag genomen, waaronder een Rolls Royce en een Ferrari. De waarde van deze laatste auto’s alleen al wordt geschat op ongeveer 15 miljoen dirham.
Bron: NieuwMarokko
Een beetje vreemd moet ik zeggen, “Bovendien vreesde men voor de veiligheid van de verdachten.” Toch worden ze met naam en toenaam in de kranten vermeldt. Het zal mij niet verbazen als zij tijdens hun gevangenschap of na hun vrijlating het tijdelijke voor het eeuwige ruilen.
Frisse gezichten… lijkt wel op de incompetente club vakbondsleiders rond de schreeuwende tuinkabouter Error Cova.