28 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024 21:53

NU | Hiddink keert als technisch directeur terug bij Curaçao, Langeler bondscoach

ANP

Guus Hiddink gaat per 1 mei opnieuw aan de slag als technisch directeur van de voetbalbond van Curaçao, bevestigt de FFK zaterdag. De bond heeft met Art Langeler, die eerder dit seizoen opstapte als trainer van PEC Zwolle, ook meteen een nieuwe bondscoach aangesteld.

De bond zegt op korte termijn met meer informatie te komen. Vermoedelijk gaat het in eerste instantie om een verbintenis tot maart 2023.

De 75-jarige Hiddink was in 2020 en 2021 al bondscoach en technisch directeur van Curaçao, Hij slaagde er niet in zich met het Caribische eiland te plaatsen voor het WK in Qatar.

Na zijn vertrek kondigde Hiddink in september aan dat zijn trainerscarrière voorbij is, maar hij verduidelijkte later dat hij nog wel openstond voor een andere functie in de voetbalwereld. Met zijn rol als technisch directeur van Curaçao krijgt zijn lange carrière in het voetbal nu dus een vervolg.

Hiddink was trainer van onder meer PSV, Real Madrid en Chelsea en bondscoach van Nederland (twee periodes) en landen als Zuid-Korea, Australië en Rusland.


Art Langeler was in het verleden al bondscoach van Jong Oranje.
Foto: ANP

Langeler gaat werken met tal van (oud-)Eredivisie-spelers

Voor Langeler wordt het bondscoachschap van Curaçao zijn eerste klus sinds zijn vertrek bij PEC in november vorig jaar. De 51-jarige trainer, die op voorspraak van Hiddink is vastgelegd, was van 2016 tot en met 2018 al bondscoach van Jong Oranje en werkte ook als directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB.

In zijn eerste periode bij PEC Zwolle (2010 tot en met 2013) was Langeler wel succesvol met de club, die in 2012 promoveerde naar de Eredivisie. Hij gaat bij Curaçao werken met tal van (voormalig) Eredivisie-spelers, onder wie Cuco Martina (Go Ahead Eagles), Vurnon Anita (RKC Waalwijk) en Leandro Bacuna (Cardiff City).

Door het mislopen van het WK in Qatar staan er dit jaar geen grote toernooien op het programma voor Curaçao. De volgende editie van de Gold Cup, het toernooi voor landen uit Noord-Amerika, Centraal-Amerika en het Caribisch gebied, is in de zomer van 2023.

Door: NU.nl/ANP
Beeld: Getty Images

Bron: NU.nl

Gearchiveerd als

3 reacties

  1. Art is zelf een eerste divisie trainer maar goed dat is ook het nivo van Curacao.

    Maar waarom we een technische directeur nodig hebben is me een raadsel. Dat is bij landenteams niet nodig.

  2. De rol van een voetbal trainer wordt vaak overschat, meestal is de trainer net zo goed als het materiaal en in dit geval heeft Art Langeler echt slecht materiaal.

    Een trainer van een nationaal elftal is afhankelijk van de vorm van het moment hij krijgt de spelers één of twee weken voor een wedstrijd dus veel invloed heeft hij niet, hij kan een speler niet beter laten voetballen.

    De meeste Curaçaose spelers zijn zelf in de landen waar ze spelen redelijk onbekend en zijn zeker niet elke week op tv te zien en er is niet genoeg geld om persoonlijk al die spelers in alle uiteinden van de wereld te volgen dus de meeste spelers zijn en blijven onbekend voor de trainer.

    De vraag is waarom de Curaçaose voetbal bond een avontuur dat alle ingrediënten heeft om te mislukken aangaat?

    Hoe moet het dan wel? Vrij simpel er moet meer in de jeugd geïnvesteerd worden en wellicht kan de ervaring van Hiddink en een oud gediende die ook niet van ophouden weet, Dick Advocaat gebruikt worden om een kwalitatieve trainersopleiding hier op zetten waardoor genoeg talent later naar het betaald voetbal kan doorstromen.

  3. 4e klas amateurvoetbalclub Gooise Boys uit Hilversum willen Guus Geluk nog niet eens als lijn trekker en ballen jonge bij de club hebben laat staan als trainer van de pupillen D. welke mafkees is er met het idee gekomen om deze oude man van 75 jaar de functie van technisch directeur van Curacoa te geven, zit er hier een addertje onder het gras, kan maar zo zijn aangezien Gus Geluk meervoudig miljonair is geworden met zijn voetbal praktijken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties