28 C
Willemstad
• woensdag 29 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Wensly Francisco wordt de nieuwe Creatief Directeur bij Het Huis van Asporaat

HomeLandenCuraçaoDolfijnFM | Wensly Francisco wordt de nieuwe Creatief Directeur bij Het Huis...
Wensly Francisco – Rauw Curacao | NPO

Wensly Francisco gaat op vandaag van start als creatief directeur bij productiehuis Het Huis van Asporaat. Oprichters en mede-eigenaren daarvan zijn de gebroeders Jandino en Kenneth Asporaat. Francisco werkte eerder als Producent Documentaires bij idtv, onlangs was de vijfdelige serie Rauw Curaçao van hem te zien op de Nederlandse televisie.

In zijn nieuwe rol als creatief directeur is Wensly verantwoordelijk voor het ontwikkelen van non-fictie en fictie projecten. Francisco begon in 2000 bij het Tilburgse programma Watnou TV shortform reportages te maken voor het internet. In 2005 startte hij als reporter bij BNN voor het programma Spuiten & Slikken. Hierna groeide hij door naar verschillende redacties zoals Pauw en Witteman, NTR, BNNVARA en de KRO-NCRV.

Bron: DolfijnFM

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. @ ericlapas schreef;
  “wijsheid komt met de jaren. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar zeggen”

  @Beste ericlapas, je reactie is zoals verwacht een volwassen antwoord van een bekeerde hypocriet. Inderdaad, hoewel wijsheid niet per se met de jaren komt heb je je punt gemaakt, en dat respecteer ik. Het is inderdaad mogelijk dat mensen onder invloed van bijvoorbeeld een forum afdwalen of terugkomen op eerder gemaakte dwalingen. (wink)

 2. Beste @Mano, als je dat allemaal op een rijtje zet, schrik ik zelf ook van. Het was wel van wat jaren terug dus laten we zeggen, de wijsheid komt met de jaren. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald zullen we maar zeggen. Als ik mijn Chinese en Portugese broeders heb beledigd, hierbij nog mijn excuses.

 3. Jandino is een typische BLM, I am a victim woke type.
  Wel alles mogen zeggen over anderen, maar omgekeerd racisme roepen als hij eens goed op zijn plaats gezet word (voetbalgala)
  Black privilege? Zo mocht de klappenuitdeler will smith op de uitreiking blijven. Elk ander persoon , was er uitgekikt.. voor het eerst dat de media life black on black crime uitzendt…

 4. @ericlapas schreef;
  “Geen woord over dat wij alle Chinezen hier met Chino aanspreken in plaats van met meneer en mevrouw en het feit dat de YDK vaak een korte lont heeft en een roofdier moet je niet in de ogen kijken want dan valt hij aan.”

  Tja @ericlapas,
  ware het niet dat @ericlapas, ja jij beste @ericlapas, ooit het volgende schreef;

  1.) @ericlapas schreef op woensdag 14 juni 2017 om 16:56

  “Laten we niet vergeten hoe de chinezen de YDK behandelt, kattenvlees voor saté vlees verkopen, vuile vieze smerige keuken met kruisbesmetting omdat ze vinden dat de YDK
  niet beter verdient?”
  ========================================
  2.)@ericlapas schreef op woensdag 14 juni 2017 om 17:15

  “Wij hebben het hier over een kleine groep asociale YDK’s we moeten niet generaliseren. Wij zeggen ook niet dat alle Hollanders hier Macamba’s zijn?”
  ========================================

  3.)@ericlapas schreef op woensdag 14 juni 2017 om 17:23

  “@Jomano, het is mijn recht om chinezen smerig te vinden. Eerst had ik het over een kleine groep maar na je laffe reactie vind ik ze allemaal smerig. Trouwens ik heb mijn twijfels of je een echte YDK ku ta stima su patria bent.”
  ========================================

  4.)@ ericlapas schreef op woensdag 14 juni 2017 om 21:40

  “Het lijkt alsof wij als YDK ons aan alle nieuwkomers moeten aanpassen. Ik heb nooit een Hollander of Chinees onder de boom domino zien spelen. Ze blijven liever onder elkaar klaverjassen of Yatzee spelen. Nederland is heel duidelijk daarover aanpassen of oprotten zo simpel is dat. Wij hebben hier geen eerste en tweede rang burgers als in Nederland daar is zelfs het openbaar vervoer op afgestemd. De spoorwegen hebben eerste en tweede klas compartimenten. Ik ken mensen die hun hele leven in Nederland hebben gewoond en ze zeggen nooit een zwarte in de eerste klas te hebben gezien. Waarom is dat.
  Laten we eerlijk zijn de Chinezen hebben niet eens een status wij hebben ze hier gedoogd terwijl de meesten niet eens een paspoort hebben, hoe veel meer kunnen we doen? Als dank hebben ze ons kattevlees voor sate verkocht. Eten resten in arros brua verwerkt, enz. enz.

  Iedereen vergeet hoe liefdevol wij de Portugezen hier hebben opgevangen. Wij liepen zelfs toko’s van YDK voorbij om bij de Portugezen boodschappen te doen omdat wij ze wilden steunen.
  Hoe hebben de Portugezen ons bedankt? Jaren later “nan ta manda nos bai laba sanka”.

  Misschien moet Dhr. Jonkers daarover eens nadenken. Ta chochie nos ta ku tur hende ta bin abusa di nos?”
  ========================================

  Aldus (de 4 reacties van)@ericlapas op 14 juni 2017.

  @Beste ericlapas, ik hoop dat je mij niet al te kwalijk neemt. Het is echt niet mijn bedoeling jou belachelijk te maken of zo. Ik zie het gewoon als een taak om zo af en toe de verschrikkelijke hypocrisie die op dit forum bon ton is bloot te leggen. Jij bent trouwens niet de enige, je bent in goed gezelschap van jouw niet minder dan jij hypocriete medeforummers. (lol)

  Ik hoefde trouwens niet echt op zoek te gaan naar het artikel, ergens in een hoekje van mijn geheugen stond het gegrift omdat ik toen voor jou opkwam tegen iemand die niet begreep over welke groep Portugezen je schreef. Ik wist ook dat het een ingezonden stuk betrof van wijlen A. Donker. Maar ik was het oneens met jou aanval op de Chinezen en de Portugezen.

 5. @Brian S, “Jandino maakt discriminerende en racistische sketches van Zwarte vrouwen en Indiaanse mannen”. Heel goed opgemerkt @Brian, helaas is het daar niet bij gebleven.

  Jandino was hier op bezoek een tijd geleden en ging middelbare scholen langs om te vertellen hoe succesvol hij zonder opleiding is. Jammer genoeg vond hij het nodig om tijdens zijn tour op middelbare scholen, de Chinese gemeenschap hier aan te vallen.

  Zijn kritiek op de Chinezen hier waarvan sommigen hier geboren zijn en langer dan Jandino op Curaçao wonen was dat ze de YDK niet aankijken en dat betekent volgens hem dat Chinezen Curaçaoënaars discrimineren.

  Geen woord over dat wij alle Chinezen hier met Chino aanspreken in plaats van met meneer en mevrouw en het feit dat de YDK vaak een korte lont heeft en een roofdier moet je niet in de ogen kijken want dan valt hij aan.

  Het is jammer dat geen van de middelbare scholieren of docenten hem gecorrigeerd heeft. Blijkbaar als iemand bekend is mag hij hier de grootste onzin uitkramen en zelfs rassenhaat propageren.

 6. Jandino maakt discrimirende en racistische sketches van Zwarte vrouwen en Indiaanse mannen. En blijkbaar mag hij alles van de Woke en Cancel politie?

 7. Het is net wat je wilt zien.
  Dit bericht gaat niet over wat allemaal slecht is op jouw eiland, in je hoofd of dat ze bekend zijn.
  Het gaat over mensen die in de kracht van hun talenten opereren.
  Of ze €1 verdienden of €10 mln, of ze Dino, Hans Teeuwen, Hensley, Micheal, Sonja, Sarina of Claudia heten maakt niet uit.

 8. Op zich lijkt de reactie van @Janchi zomaar een reactie, zoiets van even pesten maar het geeft aan wat mis is met de samenleving hier. Zodra iemand wat bekendheid geniet moeten we klaar staan om in zijn of haar kont te kruipen.

  Mensen moeten vooral hier op Curaçao leren om van eigen kracht uit te gaan, een schoonmaker die werkt om voor zijn gezin te zorgen verdient even veel bewondering als de honkballer die 10 miljoen per jaar verdient.

 9. Jandino Asporaat teert zijn hele leven op slape humor over de stereotypische rol van de zwarte vrouw. #bah

  There, I said it!

 10. @ericlapas Als u de cover van uw lens haalt, kan je meer zien. Zoals “wat leuk, succesvolle kleurlingen die samen verder willen groeien en bloeien”. Kan uw hartje dit aan?

 11. Die Wensly Francisco moet wel leren om zijn producties af te maken. In zijn serie Rauw Curaçao was een straatventer te zien die het klein beetje geld dat hij had voor de huur naar een onbekende vrouw in Jamaica stuurde. Denk dat de meeste kijkers van die serie willen weten of die straatventer intussen wel door heeft dat die vrouw in Jamaica hem voor de gek hield.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties