28 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024 08:50

PBC | Rhuggenaath geen partijleider PAR bij volgende verkiezingen

Persbureau Curacao

Rhuggenaath wil ruimte geven aan verjonging binnen de partij.

WILLEMSTAD – Eugene Rhuggenaath zal zijn partij PAR niet leiden tijdens de volgende verkiezingen in 2025. Of zoveel eerder, mocht dat aan de orde zijn. Dat zegt de voormalige premier tegen de Èxtra.

Hij wil ruimte geven aan verjonging binnen de partij. Zelf zit Rhuggenaath al 20 jaar in de politiek, waarvan 11 jaar actief als politicus. Hij zegt zich te willen toeleggen als coach binnen de PAR.

Wie Rhuggenaath moet opvolgen is nog niet bepaald. Dat wordt pas bekend als er verkiezingen komen.

Bron: Persbureau Curacao

18 reacties

 1. Laten we naar Nederland even kijken, daar zien we steeds meer rechtse partijen in de 2e en 1ste kamer.

  Als Europa en Nederland er een zooitje van maken. Ze worden in dwang gehouden door misbruikte wetten van 1950 door linkse lieden die blijkbaar Europa willen volgooien met economische vluchtelingen. in Azie, Afrika, Zuid Amerika en Arabie hebben ze daar geen boodschap aan maar Europa wel. Ook wij hier deporteren iedereen. Welvaartstaten kunnen alleen werken als iedereen werkt en betaald aan hoge belastingen..

 2. Rhuggenaath durfde nooit Nee te zeggen tegen de Alcala, Zita en Suzy.. En dat wanneer je de PM was die voor transparantie was en tegen corruptie…
  Slappe was dus!

 3. Ruggenaath is een Pias die als Pion heeft gediend en juist bewust niet heeft gehandeld/opgetreden tegen de belangen van het Volk.
  Die heeft doelbewust processen gefrustreerd om vooruitgang te boeken in naam van Curacao en heeft ook niet opgetreden tegen leden van het eigen partij (o.a.Zita) en kabinet (o.a. Suzy) om onzinnige verspillingen tegen te gaan. Denk maar aan CMC, Isla, etc.
  Waar wij gebrek aan hebben zijn goede journalisten die onderzoeken kunnen/hadden moeten doen waarom bij bepaalde zaken, niet de meest logische keuzes zijn gemaakt. We missen journalisten van het kaliber Follow the Money. Waarom hoeft Rhuggy op dit moment niet te werken?

  En ja hij is kwalijk te nemen in vergelijking met de andere “minder inteligente” Premiers die er waren.
  Echter de voormalige Premiers (en adviseurs) waren geen echte gesprekspartners voor de problemen die ze moesten oppakken. Dat kan je van Rhuggy niet zeggen. Hij is altijd in staat geweest om het goede te doen en heeft dit min of meer bewust nagelaten.
  Dat is veel en veel erger dan al zijn voorgangers sinds het statuut bij elkaar.

 4. “er is te weinig werk op het eiland”, Nou als je echt wil werken, dan is er (bijna) altijd wel wat te vinden. Er komen voldoende vacatures langs waar je echt geen hooggeleerde voor hoeft te zijn. Ook zijn er fantastische initiatieven zoals bijvoorbeeld Qredits waar je niet op je F&F wordt beoordeeld maar op basis van je plan en indien gewenst begeleiding krijgt van een ervaren ondernemer.

  Als je het aan mij vraagt is het vooral een stukje motivatie, gebrek aan een goed voorbeeld of ambitie om er iets van te maken dat vaak ontbreekt.

 5. @EClapas
  Met je laatste 3 alinea’s ben ik het niet eens, er is te weinig werk op het eiland en niemand zit op een stel Mavo klanten te wachten en al helemaal niet aannemen dus.
  Maw politiek is en blijft lucratief.

 6. Laten we het zo zeggen, ik wil de Curaçaose neger niet met varkens vergelijken. Ik weet niets van landbouw en veeteelt dus ik ga geen varkens houden.

  Het zal oneerlijk tegen die varkens zijn en ik heb te veel respect voor alles wat leeft.
  Hoe zeer ik ook van een lekkere stuk karbonade houd, vind ik toch dat de dieren recht op een beter leven hebben wat alleen iemand met kennis van veeteelt hen kan bieden.

  Als de politici hier ook zo over de bevolking zou denken dan zal zeker 95% geen politici worden.

 7. @boos,
  Ik kan geen socialistische of communistische inslag vinden in de partijen op Curaçao.
  Misschien als je gaat zoeken in de programma’s maar in uitvoering?
  En toch raken ze door het geld van andere heen.
  Om met Jacobsen en van ess te spreken het is niet links of rechts, het is slinks en slechts.
  En als de schuld van de ellende rechts is heeft Curaçao toch al tijden een rechts bestuur (en geen geld)

 8. eens met lapas alleen zijn de stemmen op rechtste partijen in Europa (ook in Belgie, Duitsland) tot nu toe meer signaal stemmen geweest ipv dat deze partijen hebben kunnen reageren. Gelukkig is het politieke midden nog niet tegen immegratie.

  Probleem bij curacao is inderdaad dat er weinig politiek midden bestaat (er zijn niet eens verkiezings programma’s) zodat een minister gewoon discriminerende opmerkingen kan maken, zonder er door de staten op te worden aangesproken

 9. @eric
  Even voor jouw linkse beeldvorming, wat je kennelijk niet door hebt is het volgende:
  Communism works perfectly every time it is tried; it just doesn’t work as advertized.
  Kijk masr naar Venezuela, Cuba, Noord Korea, Zimbabwe.
  Of dichter bij huis te blijven: PS, MFK, MAN, no paso atras, of meer van dat soort populistische soort eendags vliegen.
  Margaret Thatcher heeft het als volgt verwoord: the problem with socialism is that you eventually run out of other peoples’ money…

 10. @eric,
  100% mee eens,
  Zo kan je commentaar 1op1 naar Curaçao vertaald worden.
  Alleen is het hier nog net wat erger.
  Het school systeem is verknutseld om te zorgen dat mensen laag opgeleid blijven en degene die er bovenuit steken in het buitenland blijven.
  Zo houden we de grootste groep laag opgeleide. Het wordt netjes gecamoufleerd door mbo opleiding universitair te noemen.
  Hoe lager de opleiding hoe groter de kans op een regering die op onderbuik gevoel steunt.

 11. Ze zeggen niet voor niets, een volk krijgt de regering die het verdient. Laten we naar Nederland even kijken, daar zien we steeds meer rechtse (racistisch) partijen in de 2e en 1ste kamer.

  Het is logisch want in Nederland is nog een grote groep onopgeleiden die denken dat al hun ellende aan de massa immigratie te danken is.

  In feite hebben mensen als Wilder, Baudet, Joost Eerdmans en Annabel Nanninga, politiek Nederland niets te bieden. De laatste is zelfs bekend om haar racistische en joden moppen.

  Deze rechtse partijen maken misbruik van de onwetendheid en ellende van deze groep stemmers.

  “Het volk krijgt de regering die het verdient”. Laten we dat even omdraaien en hopelijk komt iedereen tot dezelfde conclusie.

  Mensen die zelf nooit wat van hun leven hebben gemaakt, geen onderwijs, geen carrière, die vinden dat ze goed genoeg zijn om ministers en parlementariërs te worden. Het kan toch niet anders dat ze een grote minachting voor de bevolking hebben?

 12. Tja, uiteindelijk spelen ze elkaar allemaal de bal toe!
  De een wat meer dan de ander.

  Kani mi pa mi kani bo!
  krabbel mijn rug dan krabbel ik de jouwe een beetje
  Hier en daar een oogje toeknijpen (Saleh, Zita, Gijsbertha, Suzy), om elkaar te vriend te houden.
  Uiteindelijk kon Zita haar gang gaan. Toch een project van 7 miljoen in de wacht weten te slepen voor directe familie.
  Het geknoei op de brug heeft verschillende automobilisten het leven gekost, slechte duiding, gevaarlijke objecten, slechte belijning, allerlei tonnen. erg amateuristisch. Maar ja wat verwacht je van Zita..
  Gijsbertha kon 2x scoren, bij aanvang en vertrek stopte hij dochter wat lekkers toe, uit de staatssuikerpot, voor 3 miljoen, pus 4 jaar topsalaris. Paps bepaalt, kiest, selecteert de beste kandidaat ‘tog”.

  Suzy kon een familiebedrijfje starten, hotel runnen met quarantaine. Mc William kon dochter lief aanstellen.

  Een familielid van Eugene was in Nederland aangesteld of zoiets.
  Is er een politicus of gezagdrager die wel de zuiverheid heeft om niet met zijn familiaire en amicale tengels in de staatssnoeppot te zitten.
  Eus gaat niet weg omdat hij “ruimte” wil maken, dat klinkt wel tof overigens!
  Hij is de politiek een beetje zat, of hij is binnen.

 13. ‘Politiek hier op Curaçao dient alleen maar om je zakken en bankrekening te vullen en dat zonder enige tegenprestatie.’
  In elk geval niet naar de burgers.
  Wel maar die die het mogelijk hebben gemaakt om je zakken te vullen.
  Ze zitten daar voor zichzelf en gestuurd door de sponsors om niet hun verplichtingen (het toezicht houden op de regering) alleen selectief te doen.
  En het resultaat is dat de ministers geen toezicht uitoefenen op hun departementen de staten geen toezicht uitoefenen op de ministers en de bevolking, door hun nood, laag geschoold zijn en de ervaring (dat het altijd zo is gegaan) geen controle uit oefend op de staten.
  Wat betekent dat een klein clubje steeds rijker en een groot deel steeds armer wordt.

 14. “Hij stond er bij en keek er naar….
  Ben je dan “niet daadkrachtig” of passief mede schuldig?”

  klopt je hebt direct roven en het gedogen (Saleh): wat zou Kunneman hiervan vinden?!

 15. Politiek, over het algemeen heeft de bevolking niets aan maar ze zijn bereidt om elk 4 jaar weer een groep aan een luxe leven te helpen.

  Neem nou de minister van volksgezondheid, het eerste wat zij gedaan heeft, haar broer, iemand zonder opleiding of wat voor ervaring dan ook als medewerker benoemen. Wat belet haar om haar broer 4 jaar lang 8 of 10.000 gulden gemeenschapsgeld te betalen? Niemand!!

  Het zelfde geldt voor de andere ministers, Pisas heeft alle broers, zussen, neven en nichten aan een baan geholpen, allemaal van gemeenschapsgeld.

  Politiek hier op Curaçao dient alleen maar om je zakken en bankrekening te vullen en dat zonder enige tegenprestatie.

  Neem nou een recent voorbeeld, Amparo dos Santos de man ging bijna nooit naar het parlement maar zat 8 jaar lang in het parlement, rekening voor de staat bijna 1.500.000 gulden.

 16. Hij stond er bij en keek er naar….
  Ben je dan “niet daadkrachtig” of passief mede schuldig?
  Hij heeft zijn coalitie genoten hun gang laten gaan; Suzy en Gijsberta heeft zijn eigen party niet onder controle gehad; Zita.
  En om, niet verklaarbare redenen neemt hij als, lijsttrekker, geen zitting in de staten waardoor Zita wel zitting heeft.
  Dat zijn niet de daden van een “integer maar niet daadkrachtig” persoon.
  Hij is wel van een hoger niveau als de huidige minister ploeg. Hij weet wat politiek is en dat maakt hem eerder meer als minder rot.

 17. wellicht het beste: denk wel dat Ruggenaath integer is, maar niet daadkrachtig. Er is weinig terecht gekomen van hervormingen zoals Coho en de strijd tegen corruptie en nepotisme met als dieptepunt het aanstellen van een nieuw PAR parlements lid net voor de wisseling van de wacht

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties