32 C
Willemstad
• zaterdag 22 juni 2024

Extra | Journaal 21 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, June 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, June 19, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Minister Cooper geopereerd na val bij Mangusa

HomeNieuwsGezondheidPBC | Minister Cooper geopereerd na val bij Mangusa

Persbureau Curacao

Het herstel duurt minimaal zes weken, maar Cooper laat weten dat hij twee dagen thuis blijft en dan weer gaat beginnen | Persbureau Curacao

Minister Charles Cooper van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning is gisteren geopereerd aan een gescheurde kniepees.

Op oudejaarsdag was hij uitgegleden op de parkeerplaats van Mangusa Hypermarket. Maar ging daarna gewoon verder. Later op de dag kreeg hij zoveel pijn dat hij een dokter consulteerde.

Het herstel duurt minimaal zes weken, maar Cooper laat weten dat hij twee dagen thusi blijft en dan weer gaat beginnen.

Bron: Persbureau Curacao

26 reacties

 1. Ok waar gaat dit over. Minister Cooper is ten val gekomen, is geopereerd en wil zo snel mogelijk weer aan de slag. En nu allemaal klaagzangen over gaten in de weg, over wat wel of niet bedoeld wordt met makamba, slachtofferrol kruipen van enkelen enzovoorts enzoverder. Gaten in de wegen is al decennia aan de gang. Toen ik van 2006 tot 2008 op Curacao vertoefde kende ik niks anders. Ik woonde toen op Tera Kora en wat wij als bewoners deden was niet klagen maar de handen uit de mouwen. We vulden de gaten zelf maar met cement en beton. Maar nee liever gaat men hier klagen in elke topic over gaten in de weg. Vroeger zou men beterschap wensen bij zulk vervelend nieuws en over gaan tot de orde van de dag. Meneer Cooper bij deze nogmaals veel beterschap gewenst.

 2. @Mano, Ok ik zal bij Wij jouw excluden. en er van maken dat ik en 99 procent van de YDK het woord makamba gewoon als een scheldwoord gebruiken.
  Als je een neutraal woord wil gebruiken om Nederlanders (en dan bedoelen we de Henk en Ingrid) te omschrijven dan is het Hulades of Hulandes Europeo een beter woord.

 3. @Brian S schreef;
  “Mano, Laten we eerlijk zijn. Wij gebruiken het als scheldwoord.”

  @Brian S, ik heb je al vaker verzocht om niet de woordjes “we, wij en ons” te bezigen als je mij iets duidelijk wenst te maken. Ik schrijf hier op het forum, maar ik behoor niet tot een bepaalde groep, geen enkele groep en dat wens ik ook niet. Ben onafhankelijk en ik ben er ook niet om vriendjes te scoren.

  Okay, ik heb nog nooit het woord makamba gebezigd als scheldwoord voor iemand van Nederlandse komaf. Wel heb ik vaker tegen bepaalde forumfiguranten waarvan ik vermoedde dat zij geen Makamba waren, maar zich soms wel voordeden als Hollander gezegd dat ze niet de makamba moeten uithangen want dat zijn ze niet. (wie weet waren ze wel degelijk makambas (lol)

  Ik vind het vervelend om hier een beetje te gaan uitweiden over mijn opvoeding. Ik kom niet uit een doorsnee Curaçaos gezin, ik ben niet opgevoed met funchi en tamboe en dat bedoel ik absoluut niet denigrerend. Maar je dwingt me uit te leggen dat ik niet ben wie jij blijkbaar denkt dat ik ben.

  Bij ons thuis werd er niet over ‘makamba’ gesproken, wel over Hollanders of Hulandes. Bovendien werkten beide mijn ouders met o.m. ‘makambas’. Plus hadden wij wel vaker Makambas op visite. Ik ben ook niet met haat opgevoed, ik ben ook niet opgegroeid in de zogenoemde barios. Ook weer niet neerbuigend bedoeld. Het woord Makamba heb ik voor het eerst op de basisschool gehoord.

  Ook heb ik niet ononderbroken op Curaçao gewoond, als peuter anderhalf jaar en ouder een jaar buitenlandig geweest. Zelfs mijn vriendjes waren niet afkomstig uit doorsnee Curaçaose gezinnen. Allemaal hadden of Amerikaanse of latijnsAmerikaanse ouders óf alleen een buitenlandse vader of moeder. Pas later in Nederland begreep ik waarom dat zo was, waarom ik alleen met dat soort vriendjes omging. Omdat Curaçao dus een klasse maatschappij was, we behoorden tot dezelfde klasse. Misschien is Curaçao nog steeds een klasse maatschappij, ik weet het niet.

  Bovendien heb ik in het verleden hier op dit forum wel vaker heftige discussies gevoerd met wat ik dacht dat ze waren of nog immer zijn, n.l. Hollanders. Maar hen nooit op minachtende wijze voor ‘Makamba’ uitgemaakt. En dat zou jij moeten weten Brian S., want je woont al jaren op het KKC forum. (lol)

  Joep Meloen bijvoorbeeld, heb hem door de jaren heen voor van alles uitgemaakt, maar nooit het woord makamba als scheldwoord naar zijn hoofd geslingerd.

  Dus betrek mij niet in jouw ‘wij en ons’ geouwehoer. Ik ben en voel me Curaçaoënaar, en als ik het nodig vind kom ik op voor de YDK. Maar ik ben niet zoals jij, ik lijk niet op jou. Voor de rest no hard feelings Brian S. (wink)

  Dit alles vanwege jouw stellige bewering dat makamba als scheldwoord bedoelt is. Je beschuldigt bovendien indirect letterlijk alle Curaçaoënaars op Curaçao ervan makamba als scheldwoord te gebruiken, maar je kent niet alle 128.000 Kurazoleños!

  Je had moeten schrijven;
  “het woord Makamba wordt normaliter gebruikt om een Nederlander op Curaçao te duiden, maar wordt door sommige YDK, o.a. door mij Brian S, ook als scheldwoord gebruikt.”
  En het zijn echt jouw eigen woorden Brian, want beweer je ‘WIJ’, dan betekent het automatisch ‘met inbegrip van jezelf’!

  Ik heb even moeten nadenken of ik deze reactie, mijn wel ‘behoorlijk persoonlijke haast intieme’ reactie moet verzenden. Nou, het kan geen kwaad, misschien zijn er zelfs enkele forumleden die zich in mijn verhaal herkennen. Misschien ook niet. Who cares. (lol)

 4. It is hard to believe that I was refused in a nightclub, I don’t understand.
  Sommige kinderen mochten van hun ouders niet met mij spelen.
  Als dit door blanken wordt gezegd wordt er gezegd dat het “normaal” is dat ze niet moeten zeuren of dat het wel aan hun zelf zou liggen.
  Als een gekleurde dit zecht is het bewijs van discriminatie.
  Raar? Ja maar de werkelijkheid is gekleurd.
  2de quote is van Lewis Hamilton.
  De eerste wil ik nog even afmaken:
  Wake up, let’s put our hands together.
  It’s time to fight for human rights.
  Daniel sahuleika.

 5. Op Curaçao lopen we nog een beetje achter op het eea.

  Dat blijft wel zo. Woke, Cancelculture, BLM.. is alleen voor toepassing voor ons. en niet voor de witte mensen.

 6. LOL, de mensen die anderen graag naampjes noemen, dulden zelf geen naampje.
  Heb je een beetje fatsoen? dan noem je een andere persoon niet bij zijn etnische komaf (chino, Sandom, Koelie, Portugues, ) maar gewoon meneer, mevrouw. Op Curaçao lopen we nog een beetje achter op het eea.

 7. @Mano, Veel Nederlanders vinden Zwarte Piet ook niet racistisch maar anderen wel weer. Laten we eerlijk zijn. Wij gebruiken het als scheldwoord.

 8. “een gescheurde kniepees”.

  Een gescheurde kniepees moet zo snel als mogelijk gerepareerd worden.
  Daarna 6 weken in het gips….

  voorlopig geen foto momentjes of lintjes doorknippen. veronderstel dat je met je gipsepoot op de foto komt… ziet er niet uit.

 9. Ik gun Cooper een snel herstel.
  Al kan je over de waardigheid twisten;
  Waardigheid als persoon of waardigheid als minister?
  Hoe waardig ben je als persoon als je onderscheid maakt tussen een ydk (what ever that is) en een makamba? (Makamba is scheldwoord voor blanke Nederlander).
  Als een blanke Nederlander gewoon makamba genoemd mag worden als “term of endearment” mag de blanke een gekleurde dan Nxxxx noemen als “term of endearment?”
  Waardigheid als minister met de toestand van de wegen? Het offeren van de ene set stoplichten voor de ander als “onderhoud”.
  Tam tam over 1 bushalte met touchscreen.
  Plannen van een fly-over caracasbaaiweg.
  Wc voor buschauffeurs die niet schoon gemaakt worden.
  Het niet reageren op een verzoek van dezelfde buschauffeurs.
  Respect als minister?
  Hoe het kan dat hij de ene keer niet ministerable bevonden wordt, en de andere keer wel?
  Raar.
  Ik heb respect voor hem als mens.
  Niet echt als persoon en zeker niet als minister.
  Dus beterschap snel naar huis en geen bed bezet houden.

 10. Charles Cooper, zijn werk zie je terug in de huidige staat van het wegdek. (De beste man is al zo vaak mvrp geweest) en aan zijn volle zakken.

 11. Deze minister laat zien dat hij zich wil inzetten in landsbelang.

  Charles Cooper en Landsbelang? Is het 1 april?

  Charles Cooper kent maar 1 belang en dat is eigenbelang!

 12. het is nu 10 januari. Heeft iemand hem inmiddels al werkend gezien? ( of alleen ” gezien” zonder werken want die kans is wat groter).

 13. Mensen stop eens met zo negatief te reageren. Deze minister laat zien dat hij zich wil inzetten in landsbelang. In plaats van zieligjes op de bank te gaan zitten met de benen omhoog zoals de meesten van jullie zouden doen al bij een gescheurde pinknagel, wil hij zo snel mogelijk weer aan de slag. Kleine ingreep en weer verder. Dit toont daadkracht. Maar nee liever gaat men zeuren over dat hij gevallen is. Iedereen kan wel eens vallen. Hoe krabbel je weer op, daar gaat het om. En dat hij al die tijd doorgelopen is ook al had hij veel pijn, toont ook aan dat we hier te doen hebben met iemand die niet zielig gevonden wil worden en doorgaat. Hulde en veel beterschap gewenst meneer Cooper

 14. Allereerst beterschap, voor dse beste man, als mens zeg ik dat, naar een mens..
  Maar wat hebje er aan als minister, een minister van Curacao?
  Met of zonder Cooper, de gaten in de wegen worden met de dag erger en groter.
  Minister Cooper, 25K p.m. plus 45.000 per maand aan ligkosten
  1.500 per dag. Ministers , ze kosten je meer dan je lief is, en ze doen helemaal niets voor jou en mij.
  Wel voor byside en vrijer, en familie….

 15. Ps: ik maakte helaas een foutje met het woord ( werk ) het woord werken bestaat niet voor Holle Bolle Gijs C Cooper, als je tegen Cooper zegt je moet morgen een lintje door knippen dan krijt hij al meteen een kleine hartberoerte.

 16. Inderdaad als je met zo’n Holle Bolle Gijs lichaam uitglijd zijn de aardappelen nog niet gaar, zal wel een klap moeten zijn geweest toen hij viel die je zeker 5 kilometer verder te horen was, de uitslover zegt met 2 dagen weer aan het werk te gaan terwijl er minimaal 6 weken rust voor staat, ik heb zelf eens een gescheurde enkel pees gehad “ik woog 54 kilo “daar lag ik 8 weken mee op rust op de bank en kon pas na 6 maanden pas echt redelijk lopen donder loopstoel, en Holle Bolle Gijs kan weer aan het werk in 2 dagen, hij zal wel bedoelen dat hij geen 6 weken kan missen om zijn pens vol te vreten en te zuipen op kosten van de belastingbetaler, we zullen zien hoe lang hij het spelletje de komediant en zijn regering komedianten trekken weer voorbij uit Forti zal volhouden. Let op mijn woorden de een na de andere regering loser zal zich bij de ziekenboeg van het CMC aanmelden.

 17. Hij zal in z’n eigen straat niet ten val komen, is pico bello geasfalteerd, kom je in ‘n paar straten ernaast , dat kun je geen straten meer noemen.

 18. Hij zou een bekeuring moeten krijgen voor het lopen op schoenen met gladde zolen… aks minister van verkeer zou hij beter moeten weten

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties