29 C
Willemstad
• dinsdag 18 juni 2024

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 juni 2024

Opinie | UPG-status Koninkrijksdelen: ook sociaal-economische rechten

Opinie Wessel Geursen | Persbureau Curacao De discussie over de voordelen van de ultraperifere gebied (UPG)-status voor de Caribische Koninkrijksdelen is opnieuw opgelaaid, mede door een recente motie...

PBC | Rekenkamer Aruba vernietigend over overheids-NV’s

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Het op afstand zetten van overheids-NV’s op Aruba heeft geleid tot een chaos bij die bedrijven. Alleen het elektriciteitsbedrijf WEB lijkt de tand der...

NRC | Tandeloos pensionadobankje

Begreep ik nou dat de van aanranding en verkrachting verdachte knuffelmarokkaan in de pauze van zijn rechtszaak gezellig stond te koffieleuten met jongens en meisjes uit de...
- Advertisement -spot_img

PBC | Alexandra van Huffelen nieuwe staatssecretaris Koninkrijkrelaties

HomeLandenArubaPBC | Alexandra van Huffelen nieuwe staatssecretaris Koninkrijkrelaties

Persbureau Curacao

Sinds 29 januari 2020 is Van Huffelen staatssecretaris van Financiën voor toeslagen en douane. In die rol was zij verantwoordelijk voor de afhandeling van de toeslagenaffaire | Sebastiaan ter Burg
Alexandra van Huffelen (53) wordt de nieuwe staatssecretaris Koninkrijkrelaties in het kabinet Rutte IV. Zij volgt Raymond Knops op, die niet meer terugkeert als bewindsman. Van Huffelen is nu nog demissionair staatssecretaris Financiën, met als portefeuille toeslagen en douane.

D66 heeft de officiële lijst met namen voor de nieuwe kabinetsploeg bekend gemaakt. Van de vier coalitiepartijen haalt D66 de meeste mensen van buiten de politiek naar de Trêveszaal. Het CDA levert de minister van Binnenlandse Zaken. Dat wordt voormalig Kamerlid Hanke Bruin Slot. Zij is nu nog gedeputeerde in Utrecht.

Loopbaan

Van Huffelen studeerde bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam. In de jaren negentig werkte ze bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Van 2000 tot 2010 was zij werkzaam bij energiebedrijf Essent, waarvan de laatste twee jaar als Directeur Business Unit New Energy.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 werd Van Huffelen benoemd tot wethouder van Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte van de gemeente Rotterdam. Van Huffelen was ook verantwoordelijk voor de herontwikkeling van de Rotterdamse binnenstad. Daarnaast was zij verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud van de buitenruimte en de vergroening in en om Rotterdam.

Per 1 juni 2014 werd Van Huffelen algemeen directeur bij het vervoersbedrijf GVB in Amsterdam. Voor de Eerste Kamerverkiezingen 2019 stond Van Huffelen op de derde plaats op de kandidatenlijst van D66 en op 11 juni 2019 werd ze geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer.

Sinds 29 januari 2020 is Van Huffelen staatssecretaris van Financiën voor toeslagen en douane. In die rol was zij verantwoordelijk voor de afhandeling van de toeslagenaffaire.

Overige maatschappelijke functies

Van Huffelen bekleedde diverse bestuursfuncties en was onder meer voorzitter van het internationale kunstcentrum De Appel in Amsterdam, lid van de Raad van Toezicht van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, lid van het Formule E-team ter bevordering van elektrisch rijden en lid van het bestuur ICLEI, de wereldwijde vereniging van gemeenten die samenwerken aan duurzaamheid.

Ze is sinds 1989 lid van D66 en heeft in die periode verschillende functies vervuld, waaronder penningmeester van de afdeling Rotterdam.

Op 20 juni 2015 werd ze verkozen tot voorzitter van de Fietsersbond. Deze functie heeft zij een jaar bekleed.

Bron: Persbureau Curacao

21 reacties

 1. Mensen moeten ook niet vergeten dat er heel veel fraude is gepleegd met toeslagen en dat men dus niet zomaar iedereen geld kan geven. Ook een aantal ouders hebben daadwerkelijk wel fraude gepleegd of gegevens niet correct ingevuld en die zijn zwaar gestraft.

 2. NB
  Overigens heeft v Huffelen zich flink ingespannen voor een goede compensatie en een zorgvuldige behandeling van de slachtoffers van de toeslagenaffaire.
  Dus waar jullie de onzin vandaan halen dat zij er een puinhoop van heeft gemaakt is mij onduidelijk.
  Ze heeft een paar honderd gesprekken gehad met ouders by the way.

 3. In amper 2!jaar tijd is het onmogelijk de enorme puinhoop v toeslagen affaire op te lossen, kom op zeg. Duizenden kinderen die uit huis zijn geplaatst doordat ouders of moeders/vaders alleen al doorgedraaid waren doordat zij alles kwijtraakten. Er komt niet voor niets een parl enquête.

  Verder heeft v Huffelen is haar CV iets waar je u tegen kan zeggen.
  Dat moeten die clowns hier eerst nog maar één keer waarmaken!
  Verder is het een pittige tante dat heeft zij in het mannen bolwerk van de gvb wel bewezen.
  Ik hoop dat zij minder coulant is dan Knops. Die heeft teveel met zich laten sollen. Het voetbal partijtje op BB is een goed vb daarvan.
  Ik hoop dat de tijd van pappen en nathouden nu een keer voorbij is.
  4.2 milj NAF schuld, het is me nogal wat.

 4. Landverrader Drechi is weer in zijn nopjes…………..hij weet dat het jatten van de bevolking weer verder kan gaan, hij en zijn vrienden hoeven van Nederland geen tegengas te verwachten.

  Wees er maar blij mee Drechi dat je door kunt gaan met jatten van andermans geld. Wellicht dat je ooit nog zult begrijpen dat Curacao geen toekomst heeft wanneer een klein clubje continu het geld van de gemeenschap blijft stelen. Helaas hebben jij en jouw vrienden daar te weinig hersens voor.

 5. Helaas dat het D66 is want daar kan je niet vrolijk van worden,

  Gelukkig kregen we niet Samira Rafaela als Sc voor Koninkrijksrelaties.

 6. De dame heeft toch maar de moed gehad een goede baan op te zeggen en het wanhopige dossier toeslagen in 2020 over te nemen en nu het hoofdpijn dossier van Nederland van de 3 “autonome “landen in het Koninkrijk. Vertoond wel lef.
  Er moeten snel wat noten gekraakt worden dus aan het eind van de maand weten we wat meer hoe de hazen gaan lopen.

 7. @sonia zegt dit is zeker niet goed voor de vooruitgang van Curaçao, al geef je deze (regering,) vandaag ‘n paard en morgen ‘n koe zit er nog geen vooruitgang in. Ze heeft iig ‘n behoorlijke CV , dat kunnen weinig hier zeggen, noem ze maar op stuk voor stuk hebben ze ‘n goede opleiding ligt het wel aan jatten frauderen drugsrelated. Enfin ze heeft al ‘n behoorlijk etiket opgespeld gekregen. Sterkte sta van Puffelen.

 8. Deze mevr. is een van de meest incapabele bestuursleden die ooit plaats heeft gehad in een regering van Rutte. Bijna zo erg als die van Immigratie. Zij is aangesteld om het Toeslagen affaire op te lossen en de arme slachtoffers eindelijk tegemoet te komen.En ze heeft de puinhoop nog erger gemaakt.NIKS heeft zij gedaan, alleen mooie pres conferences ingelast om sorry te zeggen maar niks anders,1 jaar lang. Het ongelofelijk dat haar partij het uberhaupt nog durft zo een figuur als staatssecretaris in te zetten,wel ver weg van den Haag. Hiermee zou zelf ons premier het niet moeilijk vinden om met zo een vrouw om te gaan. Dat is zeker niet goed voor Curacao en de vooruitgang van de Koningsrelaties.

 9. Ze heeft er als staatssecretaris een aardige puinhoop van gemaakt met de toeslagen affaire.

  Ze is juist aangesteld om de puinhoop op te ruimen. De puinhoop is gecreerd door (hoe grappig) Links en PdvA Ascher.

 10. jaaaaa en daar gaan we weer, draaien draaien maar voor een kwartje, jaaaaa daar gaat hij weer op en neer mvr van Puffelen! zit nu aan de koppen van de kermis atractie’s in Curacrim, binnen een maand weet zij niet meer op welke knop zij moet drukken om de curacrim corrupte draai molens tot stopen moet brengen en loopt ze gillend naar Rutte om haar baan op te zeggen, of ze moet van veel vreten en zuipen houden, de Avila bar is om 7 uur in de ochtend al open, vraag maar aan al die D66 voorgangers met die zelfde functie. Word weer vrij spel voor Pik, buitenspel telt niet bij D66 mee lopers.

 11. Mijn persoonlijke voorkeur was voor iemand met de mannerisms van Buford Pusser: speak softly, carry big stick.
  “Y’all say, ya don’t understand….no more f&f and corrupt practices…..what part of your brain do ya need bashed in?”
  Instantly clarifies things…..

  We’ll see… hope she’s Annie Oackley and Calamity Jane packed into one tiny package

 12. Eric, mevrouw heeft ook jaren het Gemeentelijke Vervoersbedrijf (GVB) van Mokum, een klein gehucht aan de Amstel geleid. En de eerste ontwarring gebracht in de vastgevroren puinhoop van het kindertoeslag / belastingdienst-drama.
  So, no spring chicken, this dame.
  Als je bij Forti een korte statuur in designerjurk (felle kleur) met sizable broche ziet bewegen, that probably be her!

 13. Ze heeft er als staatssecretaris een aardige puinhoop van gemaakt met de toeslagen affaire. Dit dossier wordt het volgende…

 14. Bewust is er deze keer voor een vrouw gekozen. Pik kan deze keer niet weer gaan voetballen, zoals toendertijd met KNOPS.
  Ben benieuwd wat voor spelletjes Pik in gedachten heeft.
  Trouwens een goeie opmerking Ericlaps. Moest wel even lachen

 15. Als we naar de loopbaan van deze van Huffelen kijken, studie bestuurskunde, werkzaam bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Directeur Business Unit New Energy.

  Deze mevrouw zit straks tegenover iemand met amper 6 klassen lagere school en een carrière als 2e klas politieagent en wij klagen dat Nederland ons niet serieus neemt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties