29 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PBC | Alexandra van Huffelen kent dossier Koninkrijksrelaties niet

HomeLandenArubaPBC | Alexandra van Huffelen kent dossier Koninkrijksrelaties niet

Persbureau Curacao

Sinds 29 januari 2020 is Van Huffelen staatssecretaris van Financiën voor toeslagen en douane. In die rol was zij verantwoordelijk voor de afhandeling van de toeslagenaffaire | Sebastiaan ter Burg
Alexandra van Huffelen, de beoogde staatssecretaris op Koninkrijksrelaties kent het koninkrijksdossier niet. Dat werd duidelijk na afloop van haar gesprek met formateur Mark Rutte.

Die ontvangt deze dagen alle nieuwe bewindslieden in aanloop naar de beëdiging van zijn vierde kabinet op 10 januari in Den Haag.

De D66-politica vindt het ‘heel eervol’ dat ze opnieuw is gevraagd voor het kabinet, zei ze tegen de NOS. Ze vindt het jammer dat ze haar huidige post, Toeslagen, gaat verlaten.

Maar ze vindt Koninkrijksrelaties en Digitalisering “een hele mooie post. Voor mij wel een nieuw beleidsterrein. Ik moet me in heel veel onderwerpen nog gaan verdiepen, eerst nog even wat huiswerk doen.”

Bron: Persbureau Curacao

3 reacties

  1. Jee!! Het journaille trekt al de conclusie dat meissie van Huffelen er niks van zal bakken, want “ze kent het dossier niet”. En dit van een soundbite, afgenomen nadat alle kandidaat-bewindslieden Rutte IV net uit hun eerste gesprek met de formateur komen. Kom je net de deur uit, meteen simultaan 12 vragen en 6 microfoons in je snufferd gedouwd. En dat kleine vrouwtje moet dadelijk met een ploeg ervaren macho zakkenvullers (met corrupte, f&f ambities) aan tafel.
    No worries really. Ze heeft echte bestuurlijke ervaring, zal zich de dossiers inlezen, heeft een eigen club Antillen-savvy ambtenaren en adviseurs, en een continue toevoer van info AIVD en MIVD (ter plekke). Nog erger, haar woord in de Rijks Ministerraad is zwaarwegend. En vandaar komen de centen NL belastinggeld waar Korsou zo afhankelijk van is. Dus Forti……juich maar niet te vroeg. ALLE kandidaat-bewindslieden kregen hetzelfde spervuur aangeboden van het verzamelde journaille en zijn niet allemaal 100% vertrouwd met hun nieuwe post. Zo kan de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid niet eens een wetsartikel citeren aangeven .Kent ze niet, nooit gedaan.

  2. Oeps, wel snel inlezen de nood is hoog de tegenwerking groot.
    Ze krijgt te maken met een opperbevelhebber die de bevolking de laatste kans geeft.
    Hoe kan je communiceren met iemand die zich opperbevelhebber noemt?
    Wie was dat ook die dat ook deed,
    Die vond dat het volk er voor hem was en niet andersom?
    Die toen het afliep ook geen gedachten over het volk had; zij hebben voor mij en dus voor de afloop gekozen.
    Het was een vertaling van opperbevelhebber.
    Oja Fuhrer dat was het.
    Heil pissas.
    Dat is geschiedkundig slecht onderhandelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties