30 C
Willemstad
• zondag 2 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | KEM: “Kabinet-Pisas II houdt de bevolking voor de gek”

KEM zegt dat de 21 leden van het parlement niks meer te zeggen hebben en dat de wet al helemaal in orde zou zijn.

De politieke partij Kòrsou Esun Mihó (KEM) vindt dat Kabinet-Pisas II de bevolking voor de gek houdt. De regering zou door in te stellen met COHO de toekomst van Curaçao in de handen van Nederland leggen. Dat zegt KEM in een persbericht.

Het parlement heeft maandag een Centrale Commissie vergadering om te praten over het landspakket en COHO. Er komen juristen aan het woord om te praten over de voor en tegen argumenten van het landspakket en COHO.

KEM zegt dat de 21 leden van het parlement niks meer te zeggen hebben en dat de wet al helemaal in orde zou zijn.

Volgens KEM is het van belang om duidelijkheid te krijgen over welke rol het parlement kan spelen bij het instemmen met de COHO. KEM vindt de invloed op deze consensus rijkswet te beperkt.

Om als parlement invloed te hebben op het besluitvormingsproces moet er op tijd een verslag gegeven worden. KEM betreurt het dat daar nog niet mee begonnen is. Ook moeten de Statenleden stevig in hun schoenen staan om de autonomie van de bevolking te verdedigen.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. @Kaat, u klink als een rancuneuze ex. Laat het gaan, er zijn miljarden andere mannen op deze wereld. Als u slechte ervaringen heeft dan kan dat. Geen aandacht aan besteden en next. hoe moeilijk kan het zijn? Het kan best zijn dat u zijn ex vrouw kent en allerlei verhalen heeft gehoord. Of dit al dan niet waar is dat weet u niet. U hoort alleen 1 kant van het verhaal.

 2. @Kaat en anderen. Vanuit uw luie doorgezakte stoel is het heerlijk om kritiek te leveren niet? Terwijl u moppert dat die corona kilos nu echt weg moeten, trekt u nog een pilsje open of smijt nog een pak frikadelen in de frituur en zet de pot mayo alvast klaar. Ik ken deze meneer persoonlijk en hij heeft meer gedaan van zijn eigen centen dan menigeen van jullie ooit zouden doen. Hij runde een uitzendbureau voor ex gedetineerden om hun te helpen en nam een groot risico aangezien men op Curacao bekend staat om het proberen in de grond te trappen van initiatieven. Hij heeft velen aan een menswaardig bestaan geholpen. Hij is de politiek ingegaan om daadwerkelijk wat te veranderen en daadwerkelijk iets te doen. Ik daag jullie uit om zelf het goede voorbeeld te geven en iets goeds te doen vandaag voor een volstrekt vreemde. Kom daarna terug met gestaafd commentaar.

 3. Dit soort heeft wel ‘n potje met centjes, de bevolking geeft hij niks om. Ja, jankend voor de camera laten zien hoe goed hij wel is en huisjes opknappen, het is niet moeilijk om te geven als je veel hebt. De vraag is , hoe komt hij aan al dat geld. Ze zijn gewoon als de dood voor speurneuzen.

 4. En dit soort (KEM) stumpers wil Curacao besturen.
  Zij dikke salarissen en de rest van het volk kruimels, zo zal het zijn onder deze bobo’s.
  @TOC, autonomie is idd zelf je broek ophouden! Iets wat ze absoluut niet doen. Dat doet nederland voor ze (= Cooper, Suzy, Pisas, Maria, Martina, etc etc etc)
  Ze hebben wel een hele grote scheur over autonomie hier.

 5. Ook moeten de Statenleden stevig in hun schoenen staan om de autonomie van de bevolking te verdedigen.

  Autonomie kan niemand schelen. Armoede, criminaliteit en werk wel!

  Laat de Statenleden maar wat doen voor het welzijn van het volk!

 6. “Ook moeten de Statenleden stevig in hun schoenen staan om de autonomie van de bevolking te verdedigen.”

  Wat is autonomie?

  Autonomie is zelfbeschikking, vrij zijn van externe aansturing. Het woord autonomie is afgeleid van het Grieks autonomía of autos, wat zelf betekent, en van nomos, wat duidt op de wet. Autonomos geeft dus aan dat je jezelf eigen wetten oplegt.

  En daar zit hier nu het manko: “..dat je jezelf eigen wetten oplegt.”
  Helaas is er ook nog zoiets als een rijkswet.

  Autonomie wordt hier gezien als Onafhankelijkheid. Misschien moet er maar een een bewustwordingscampagne gestart worden zodat het verschil duidelijk wordt onder de bevolking en Statenleden.

 7. KEM is zeker een linkse oppositiepartij? Altijd maar kritiek willen en dingen anders willen maar nooit met oplossingen komen

 8. Voor KEM:
  Commentaar geven is het makkelijkste.
  Doe zelf iets om het land autonoom te laten zijn, ipv op het pluche te zitten.
  Steek je arm uit je mouwen en wees een voorbeeld!
  Voorlopig wordt salaris betaald door de gewone man in nederland.

 9. …”KEM vindt de invloed op deze consensus rijkswet te beperkt’..
  Heeft KEm een betere oplossing? Heeft KEM ergens een pot met centjes als alternatief?
  Afkeuren is makkelijk. Maar met een levensvatbaar alternatief aankomen op het afgekeurde voorstel is een brug te ver voor deze eenvoudig wannabee bestuurders.

 10. Kun je nagaan dat zo een waterhoofd die KEM moet voorzitten met dit uit de sloot getrokken verhaal moet komen, Tjonge Tjonge wat zijn we weer interessant aan het doen, als we maar “KEM” met een lul verhaal en mooie waterhoofd in de krant komen zodat die dommen mijn verhaal lezer maar geloofd en straks op mij stemt aangezien ik hard werk voor mijn 14 k in de maand.

 11. De bevolking wordt al jaren voor de gek gehouden en deze bevolking is allang niet meer autonoom. We zijn allemaal overgeleverd aan het kliekje friends and family die de bevolking en curacao leegrooft. Omdat de bevolking bewust dom wordt gehouden kan dit kliekje blijven roven. Hopelijk dat coho ons kan redden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -