25.8 C
Willemstad
• donderdag 2 februari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Nu.cw | Eduard Braam in hoger beroep, maar wil geen minister meer worden


Parlementariër Eduard Braam (MFK) is in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak dat hij geen minister mag worden. Hij is het niet eens met uitlatingen van de rechter tijdens de rechtszaak vorige maand. Dat bevestigt hij tegenover NU.cw.

De parlementariër geeft aan dat het hem niet meer gaat om het ministerschap. Die functie is inmiddels ook al vervuld door Shalten Hato. “Ik hoef geen minister meer te worden, het gaat mij nu om naamszuivering. Ik heb geen rust gekregen van de zaak en ik heb nog niet het gevoel dat het recht heeft gesproken, er waren een paar punten waar ik absoluut niet mee akkoord ga”, aldus Braam tegenover NU.cw.

De rechter oordeelde vorige maand dat Braam geen minister van Justitie mocht worden door een veroordeling voor een zedendelict in 2002. Hij had twintig jaar geleden een heimelijke ontmoeting met een ex-patiënt die minderjarig was. Hij werd daarvoor veroordeeld, maar kreeg geen straf.

Tijdens de rechtszaak heeft de rechter dingen gezegd die bij Braam niet goed zijn gevallen. “Er zijn uitspraken gedaan die mij pijn doen en die niet op waarheid berusten. Ook vond ik dat de rechter in de stoel is gaan zitten van de rechters van 2002, dat kan ik niet accepteren. Ik denk dat die hele zaak mij meer ruis heeft gebracht dan rust. Dat kan ik als parlementariër niet gebruiken”, aldus Braam.

Het woord ‘veroordeelde’ zit Braam ook in de weg. “Ik heb destijds geen straf gekregen, ben ik dan wel een veroordeelde”, vraagt hij zich af. Volgens de parlementariër waren er technische vragen in de hele zaak waardoor hij nu tijdens het hoger beroep zal inzoomen op het woord veroordeling.

Dat de hele zaak nu weer media aandacht zal krijgen vindt Braam niet erg. “Als je in de politiek zit moet je brede schouders hebben, die heb ik. Ik neem het op de koop toe dat de media aandacht weer oplaait, ik geloof in mijn verhaal.”

Braam heeft vertrouwen in de rechtszaak en denkt het hoger beroep niet te verliezen. “Ik ben samen met experts gaan zitten en ik ben ervan overtuigd dat de drie onafhankelijke rechters het zullen inzien.” Ook geeft hij aan dat hij al een lange tijd geleden zijn excuses heeft aangeboden aan de betrokken persoon en dat hij hoopt zijn leven weer te kunnen oppakken.

Bron; Nu.cw

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Natuurlijk kon breedbek kikker cooper niet door de screening. Was c peterson niet belast met de screening, die heeft er weer ‘n baan aan overgehouden geschonken door cooper. Hij is momenteel zo druk bezig met het strooien van banen en maar vergunningen uitdelen voor alles. Dan komt hij weer in de krant , ziet z’n eigen graag.

 2. Wat me wel verwondert is dat politieke draaideur crooks die al decennia meeritselen en van alles bekonkeld hebben voor zichzelf en F&F wél minister konden worden.
  Specifiek: Cooper Crooker en Larmony alias La money. Pik is niet de snuggerste, maar wist donders goed dat er een hele hoop niet door de beugel kon bij MFK.
  In 3 maanden tijd 300plus F&F in een overvolle overheidsapp. gedumpt.
  Hopelijk blijft hij in Dubai, op eiegen kosten dan wel!!

 3. O O wat is de man zielig, hij wil nu na 20 jaar ellenden weer aan een normaal leven beginnen, denk van niet loser Braam, het spreekwoord wat al eeuwen bestaat blijft bestaan, wie zijn kontje brand moet op de blaren zitten. Ik zou zeggen ga maar lekker samen met leerling pastor Gerrit de Raaf een kamer huren waar jullie de hele dag HUILIE HUILI kunnen doen en veel naar de kerk gaan niet te vergeten.

 4. De man is gewoon radeloos. Vrouw,kinderen,kennissen en patienten nemen
  afscheid van hem.Hij is gewoon een viespeuk die niets beter verdient.
  Zijn Surinaamse sponsors staan nu op de stoep.
  Van zijn inkomen als Statenlid kan hij niets aflossen.
  Dus probeert hij de zaak te traineren.
  Hij kan nu beter 24/7 bewaking aanvragen.
  De eventuele genadeklap komt van zijn sponsors.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -