25.9 C
Willemstad
• zondag 26 maart 2023

PBC | Zomertijd in Nederland

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zomertijd is dit weekend weer ingegaan in Nederland. In de nacht van zaterdag op zondag is de klok een uur vooruit gezet en...

Column Youp | Stropdas

En opeens zijn de dassen in het nieuws. Aan alle talkshowtafels verschenen dassendeskundigen om te praten over de ondermijnende dieren die de NS een enorme financiële strop...

NTR | Arubaanse Elize helpt slachtoffers aardbeving Turkije en Syrië

Melissa Stamper Bij het zien van de beelden van de aardbeving in Turkije en Syrië, wilde de 8-jarige Elize eerst zelf in een vliegtuig stappen om daar te...
- Advertentie -

NTR | Nathan gearresteerd tijdens carnaval om outfit: ‘De politie is homofoob’

John Samson Gearresteerd worden omdat je als man hakken en make-up draagt tijdens carnaval? Op Curaçao beschuldigt Nathan (28) de politie van homofobie. “Mijn vertrouwen in de politie...

PBC | Sociaal-Economische Raad Curaçao keurt nieuwe gokwet goed maar blijft kritisch

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Sociaal-Economische Raad van Curaçao heeft de nieuwe gokwet, de Landsverordening op de Kansspelen, goedgekeurd, maar blijft kritisch en pleit voor volledige transparantie. De...

PBC | Strandgangers opgelet: Portugees oorlogsschip gesignaleerd aan zuidkant van Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur waarschuwt voor de aanwezigheid van het Portugees oorlogsschip aan de zuidkant van Curaçao. Bezoekers van het strand...

PBC | CBCS: Vertraging economische groei verwacht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint-Maarten (CBCS) voorspelt dat de economische groei in de monetaire unie in 2023 zal vertragen, vanwege een verwachte...
- Advertentie -

DolfijnFM | Premier Pisas maakt 70.000 gulden op in Dubai

De premier verblijft met zijn kabinetschef en beleidsmedewerker vijf dagen in het Jumeirah Emirates hotel. De goedkoopste kamer kost daar 1.200 dollar per nacht. | Persbureau Curacao

De reis van premier Gilmar Pisas naar de Expo 2022 in Dubai kost de Curaçaose belastingbetaler ruim 70.000 gulden. Dat blijkt uit interne stukken maakte journalist Mariano Luis Heyden van radiostation Z86 zaterdag bekend.

De premier verblijft met zijn kabinetschef en beleidsmedewerker vijf dagen in het Jumeirah Emirates hotel. De goedkoopste kamer kost daar 1.200 dollar per nacht. Minister Javier Silvania van Financiën heeft volgens journalist Heyden het budget voor de reis goedgekeurd.

Minister van Economische Ontwikkeling is ook op de expo met een delegatie, maar hoeveel dat kost is niet bekend.

Bron: DolfijnFM

KKC naschrift

De reis en timing naar Dubai is opmerkelijk. Immers, op 4 maart is Dubai door FATF op de grijze lijst lijst geplaatst. Het was al langer bekend dat dit zou gebeuren.

DUBAI, March 4 (Reuters) – Global financial crime watchdog the Financial Action Task Force (FATF) on Friday said Middle East business hub the United Arab Emirates had been included on a list of jurisdictions subject to increased monitoring, known as its ‘grey’ list.

In addition to further FATF scrutiny, countries on the ‘grey’ list risk reputational damage, ratings adjustments, trouble obtaining global finance and higher transaction costs, experts say.

Lees meer: Financial crime watchdog adds UAE to ‘grey’ money laundering watch list

Artikel delen

10 reacties

 1. @Knoek-koe. Ach ja in 1986 dacht een kleuterjuf en een grote smoel kabouter dat zij wel een waardige delegatie waren om plaats te nemen aan tafel tegenover de directie van Shell. Zij zouden wel even de onderhandelingen doen ten gunste van Curacao. Bulderend van het lachen smeet de directie die ene gulden die zij kregen van de kleuterjuf in de snoepautomaat. Ze wisten dat er domme mensen waren, maar zo dom? Zij hoefden geen cent uit te geven voor het opruimen van de troep en kregen zelfs geld toe. De geschiedenis herhaalt zich nu. De Arabieren zullen verbaasd naar die bebaarde zwarte kijken die wat brabbelt waar niemand wat van verstaat. Ze zullen zich afvragen waarom deze roetmop vrij rondloopt en rondvragen wie de eigenaar is van deze figuur en de sukkels om hem heen. Hopelijk heeft Curacao genoeg geld om hem weer vrij te kopen, anders zal hij zijn dagen slijten op de galeien en dagelijks afgeranseld worden. Laat de politici op Curacao maar eerst eens fatsoenlijk Engels, Spaans en Nederlands leren spreken, en dan pas nadenken over het gaan naar den Vreemde.

 2. En Pisas zei nog , Nu dat er een Minister van Justitie is, heeft hij eindelijk tijd om te regeren?
  LOL, naar Dubai uitvliegen voor ruim een ton?
  Alles brokkelt af op het eiland! Hyperinflatie, armoede, nergens geld voor.
  Maar Payaso Pisas gaat met zijn gebrekkige babbel naar Dubai?
  Die 100.000 kan er nog wel even bij, bij die 4 miljard nationale schuld?
  Stel dat het van economisch levensbelang is om in Dubai aanwezig te zijn.
  Stuur dan niet een wereldvreemde nitwit als Pisas, die heef daar toch helemaal niets te zoeken.
  Toch wel, zal Pisas gezegd hebben, Toch wel!

 3. Uwer Tico is in 2017 naar Dubai afgereisd. Vanuit Tsjechie een directe vlucht met Emirates, Business Class. Koste 3.700 Euro. Ik verbleef voor 7 nachten in een zeer luxe hotel 5 sterren voor nog geen 1.000 Euro. Ik was daar ook voor een expo. Het was hard werken, waarbij je de ganse dag moest staan en mensen te woord staan, maar aan het einde wel enkele contracten binnen gesleept. Uiteraard ook nog wat van Dubai mogen zien. Het winkelcentrum met de ijsbaan en aquarium is zeer aan te raden. Ook de immens grote foodcourt is zeker de moeite waard. Ik kan u vertellen dat alle hotels in Dubai zeer mooi zijn en dat je echt niet in het duurste van het duurste hoeft te verblijven om luxe te ervaren. Hoe het dus kan dat deze paljassen 70.000 er door heen jagen snap ik niet. En wat gaan zij daar doen trouwens. In hun beste steenkool papianederengels vertellen over de vele kansen die Curacao biedt? Proberen een Sheik over te halen om de rafinaderij te exploiteren? Opscheppen met fotos van het asfaltmeer om te vertellen dat Curacao ook oliebronnen heeft. Leuren in een land waar het zelfs in de winter warm is, met zon/zee strand? Echt wat gaan deze koekenbakkers daar doen. Waar zijn de journalisten om hier vragen over te stellen? De delegatie waar uwer Tico toe behoorde bestond uit 3 man die allemaal een aardig woordje Engels, Spaans en Nederlands kunnen spreken. Wij konden ons verstaanbaar maken en trokken de aandacht van de aanwezigen, waarbij het vruchten afwierp. Deze rariteitsclowns moeten oppassen dat ze niet opgekocht worden door een verveelde Sheik, zodat ze als aap in een kooi kunstjes moeten gaan doen. Met hun slecht zittende jasjes, ongepoetste schoenen en hun wanstaltige gebrek aan taalbeheersing zal zeker niet leiden tot iets. Ja een foto in de krant waar het stel zwarte apen staat te pronken voor de Burj Khalifa (mocht u in Dubai komen, zeker de moeite van het bezoeken waard).

 4. Er is maar een manier om dit op kosten van de belastingbetaler het reis grage uitschot uit Forti te trappen, en dat is heel makkelijk. Meneer Rutte minister president van Nederland geef totaal geen dubbeltje geld hulp meer aan dit rovershol op curacrim, ook het CMC niet meer, moet je kijken hoe snel Pik en zijn consorten de laan uit Forti ( net als MFK Gerrit de Raaf ) worden gegooid door hun eigen MFK stemvee. Het is toch schrijnend ten top wat deze regering ten toonstelt, de varkens lusten er zelfs geen droogbrood van. En het tuig zit gewoon lekker in een hotel 1e rang te vreten te zuipen en te hoeren en te snoeren van het geld van de bevolking gat elke cent moet omdraaien om in leven te blijven en hun kinderen een stuk brood te geven met vaak er niks nada op. Weg met dit tuig de emmer met verrot water is vol en loopt over.

 5. Stel boeven en oplichters van het land zijn dit die een Expo bezoeken van bedrijven die afnemers van hun innovaties zoeken. Pisas en collega die even bijna 200.000.- uitgeven om een beurs waar we niets te zoeken hebben bezoeken.
  Volgende week Nederland vertellen dat er geen geld is om de lening af te lossen. In Nederland is deze verkwisting ook bekend en ziet je al aankomen als je met een flut verhaaltje je straatje probeert schoon te vegen.
  Nog snel even de grote jongen uithangen voor de aanwijzing komt ??.

 6. Onze “by far” de laagste IQ collectie bij bestuurders, volgen de traditionele voorbeeld van alle voorgaande politici met de slogan: LAGA NOS PROBECHA AWOR KU TIN ALGU AINDA DEN KAHA DI GOBIERNU.
  De superdomme helden kunnen nog steeds niet begrijpen dat geld op kan raken. Hun gouden troefkaart is J. Silvania. Die goocheld gewoon weg geld in het laatje.
  De groep onderweg naar Dubai beheren geen enkele wereldtaal en zelfs hun eigen landstaal niet, maar reizen af naar Dubai om schouder aan schouder te staan met de dure gasten in Dubai en om volop selfies te maken alsof dat bewijs is dat ze iets hebben uitgevoerd en iets concreets hebben bereikt voor Ezelstan. Voor hun zijn er legio fotos en videos van Schotte samen Chong gemaakt van hun vergadering met de Arabische Emiraten. Ook van Errol Cova bestaan fotos van zijn reizen. Maar van iets positiefs voor het eiland … zero, zilch. Als ze terug zijn is het enigste wat ze kunnen zeggen: Ik ben in Dubai geweest op dienstreis. ( schouderklopje).
  En denken ook nog wat ben ik goed man!!! (Zucht)

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -