26 C
Willemstad
• donderdag 30 maart 2023

Democracy now! | Tuesday, March 28, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Engeland levert bendelid No Limit Soldiers uit

Persbureau Curacao LONDON – Engeland heeft afgelopen vrijdag een lid van de No Limit Soldiers uitgeleverd aan Nederland. De man moet terechtstaan in het Themis II onderzoek dat...
- Advertentie -

PBC | Eerste vlucht British Airways verwelkomd op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afgelopen zondag is de eerste vlucht van British Airways vanaf London Gatwick geland en verwelkomd op de luchthaven van Aruba. British Airways vliegt het...

PBC | Ronny Cornelis krijgt van de rechter gevoelige tik op de vingers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het multidisciplinaire team onder leiding van Ronny Cornelis heeft van de rechter een gevoelige tik op de vingers gekregen. Bij verschillende acties in 2020...

PBC | Voorlopige aangifte winstbelasting moet vrijdag ingediend en betaald te zijn

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondernemers moeten hun voorlopige aangifte winstbelasting voor 31 maart indienen. Wie dat niet of te laat doet kan volgens minister Javier Silvania een verzuimboete...

ParadiseFM | Fataal verkeersongeval bij Mangusa Rio Canario

Een vrouw is vanmorgen om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het verkeersincident vond plaats aan de Schottegatweg Noord, ter hoogte van Mangusa Rio. De vrouwelijke bestuurder...
- Advertentie -

DKR | Premier Pisas slaapt in hotelkamer van 1.200 dollar per nacht

Dossier Koninkrijksrelaties

Jumeirah Emirates Towers in Dubai

Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas brengt komend weekend een bezoek aan de Expo 2022 in Dubai. Over de kosten van het tripje – ruim 70.000 gulden – is grote beroering ontstaan.

De bekende Curaçaose journalist Mariano Heyden citeerde zaterdag zeer gedetailleerd uit uitgelekte interne documenten van het ministerie van Algemene Zaken. Het betreft een bij het ministerie ingediende aanvraag voor de te maken kosten voor de reis van Pisas en zijn twee reisgenoten, kabinetschef Jurick Comenentia en beleidsmedewerker Roxienne Albertina.

De premier is zondag naar Nederland vertrokken en keert 3 april terug naar Willemstad. Van 26 tot 31 maart verblijft hij in Dubai waar hij in het Jumeirah Emirates hotel logeert. De goedkoopste kamer kost 1.200 dollar per nacht. In totaal kost de reis van Pisas en zijn reisgenoten 71.284 gulden. Minister van Financiën Javier Silvania heeft voor akkoord getekend.

De reiskosten van de 7 man sterke delegatie die onder aanvoering van minister Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling eveneens de Dubai Expo bezoekt, zijn niet bekend. Over het nut van het bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten bestaan grote twijfels. Expo 2020 is bedoeld voor bedrijven die voor hun duurzame innovaties afnemers zoeken in de Golfregio.

Bron: Dossier Koninkrijksrelaties

KKC naschrift

De reis en timing naar Dubai is opmerkelijk. Immers, op 4 maart is Dubai door FATF op de grijze lijst lijst geplaatst. Het was al langer bekend dat dit zou gebeuren.

DUBAI, March 4 (Reuters) – Global financial crime watchdog the Financial Action Task Force (FATF) on Friday said Middle East business hub the United Arab Emirates had been included on a list of jurisdictions subject to increased monitoring, known as its ‘grey’ list.

In addition to further FATF scrutiny, countries on the ‘grey’ list risk reputational damage, ratings adjustments, trouble obtaining global finance and higher transaction costs, experts say.

Lees meer: Financial crime watchdog adds UAE to ‘grey’ money laundering watch list

Artikel delen

22 reacties

 1. Zou de rode loper uitstaan in Dubai bij de aankomst van “Cirque du Curacao”?
  Verwelkomd met een mooi spandoek en een Arabische eretitel?:
  Welcome “Abeed” عبد Pisas, this way please!

 2. Bedrijven komen naar Curacao als je een verantwoordelijke regering hebt, een goed wegennet, goed internet, goede infrasttructuur, een vlotte overheid hebt.

  Normale bedrijven die interesse hebben zien al snel genoeg en gaan al weg.
  Dan kom je op een eiland en zit je met een Charles Cooper die je als eerste zal vragen, Wat schuift het mij en mijn familie.
  Daarna zal er veel red tape blijven. En je mag wel 10 medewerkers inhuren voor de belastingzaken (of gewoon niet betalen) want bij de belastingdienst raken ze je steeds je aangiftes kwijt en geven je dan gewoon een boete. Ben je weer een paar dagen een personeelslid kwijt om het daar op te lossen.

 3. Er komen geen bedrijven naar Curaçao want we hebben geen grondstoffen economisch handels voordeel of goedkoop personeel.
  Elk land om ons heen kan en doet dat beter.
  Punt,.
  Maar wat we wel hebben is zon zee strand en verder alles wat zeg maar god verboden heeft.
  Maar hee.
  Toeristen die behandelen we als oud vuil bij aankomst, beroven we of gooien van rotsen af.
  En verder zin we zo trots op ons pais dat we meer gaten dan wegen hebben overal vuil storten en er algemeen een puinhoop van maken.
  Daar gaat alles op fout.
  In een hotel werken of je richten op toeristen… tja. Dat doet een ydk niet.
  Auba wel. Daarom kent iedereen Aruba in de Usa. Hele ladingen kids en al.
  Maar Curacao.
  Where the F is that.

 4. IK heb het sterke idee dat Opperhoofd minister president Pik Pisas op het matje is geroepen bij de MFK baas & Keizer leerling Pastor Gerrit de Raaf, die hem op zijn nummer heeft gezet om niet met de COHO oplossing eens te zijn en weer probeert om de boel in de war te gooien zodat de nu zittende regering weer een jaartje langer kan blijven zitten en Nederland door kan blijven terroriseren. En dat zie je duidelijk met de actie om met het hele zooitje ongedierte naar DUBAI af te reizen waar ze helemaal niks te zoeken hebben, maar wel 250.000,00 duizend gulden lopen te verbrassen. Dit geld had beter gebruikt kunnen worden voor voedsel pakketten aan mensen die geen vreten meer hebben omdat zij hun baan zijn kwijt geraakt door de Corona-pandemie die nog lang niet ten einde is. Regering NL S V P geen geld meer naar Regering MFK PNP. Alleen voedsel bonnen naar arme mensen die het echt nodig en recht op hebben net zoals in de 2 wereld oorlog. Moet je kijken hoe snel regering de MFK PNP vrijwillig van het toneel is verdwenen omdat zij geen vliegreizen over de hele wereld kunnen maken. Ik zou zeggen op naar de volgende NEP politieke partij die word gekozen met leugens en bedrog. De naam van de nieuwe partij gaat heten ” V B M N G D E G I V L ”
  ” Veel Beloven Maar Niks Geven Doet Een Gek in Vrede Leven ” beetje lange naam maar dat geeft niks een flesje rum doet veel goeds bij de verkiezingen of niet dan Gerrit de Raaf?. P S Pik heeft een grote fout gemaakt tegenover zijn kiezers met die nep EXPO vakantie naar DUBAI met zijn aanhang van F&F terwijl 80% van het volk niet normaal te vreten heeft omdat de staatskas bijna leeg is, daag Gerrit, Pik, Cooper met je MFK bij de volgende verkiezingen.

 5. Van de “staten” hoor je niks. Jawel gebral van anti-coho en anti-makamba waarvan ze juist hun salaris moeten krijgen en waarvan hun kiezers nog iets te eten krijgen. Gebral ook elke keer van die moe rojer die denkt dat men nog op zijn mening zit te wachten. Wat is next na getinte ruitjes, Campo en pispotten. Ze laten wschlk niks meer horen over hun avontuur Dubai. Het loopt werkelijk de spuigaten uit met deze lapzwanzen.

 6. De innovatie expo is bedoeld voor bedrijven uit de Golfregio. Niet voor bestuurders van een armlastig semi-corrupt leuk Caribisch eilandje. Dat men daar met 7 man is (!!) zegt genoeg. Caribische humor. Op kosten van onze armlastige samenleving. Ze staan daar voor schut en worden heimelijk uitgelachen. De enige die daar iets te zoeken hebben zijn 1 of 2 deskundigen van EZ. En zelfs dat is nog discutabel. Duidelijk is dat de K van MFK voor Korruptie staat. Maar dat wist u al.

 7. Bedrijven komen naar Curacao als je een verantwoordelijke regering hebt, een goed wegennet, goed internet, goede infrasttructuur, een vlotte overheid hebt. Niet als je een weekje gaat netwerken?? in Dubai.

 8. En daarom moest de begroting voor 2022, met een tekort van 163 miljoen, er doorheen gedrukt worden.
  Nu is het budgettair verantwoord. Het zakkenvullen dan wel te verstaan.

  Zal dadelijk wel een persconferentie komen met Silvania. Die komt dan uitleggen welke gigantische bedragen er in het verleden zijn uitgegeven door zijn voorganger. En alles weer voor de bühne.

 9. Eerst een statement dat het huishoudboekje in balans is (wel voor het gemak vergeten dat het alleen maar in balans is door een lening en de meer opbrengst van invoerrechten en OB) en dan onbeschoft spatten.
  Ongelooflijk. Verklaren dat de problemen er al waren voor corona om tijd vragen om het op te lossen en dan geld uitgeven op een plek waar Curaçao niets te zoeken heeft.
  Veel te laat een probleem onderkennen is één ding maar vervolgens deze actie geeft aan dat deze regering niet van plan is om iets aan de problemen te doen.
  En de staten? De staten staan dit toe.
  De macht ligt bij de staten het zijn de staten die een controlerende functie hebben en de macht hebben een regering te ontslaan.
  Zolang ” onze cultuur” van geen verantwoording dragen of vragen en het verstoppen achter “omstandigheden” blijft blijft de situatie zoals die is.
  Niemand in de politiek die zegt dat het onacceptabel en klaar is. Niemand die maar één poot uitsteekt in het belang van het eiland.
  Gewoon wachten tot ze zelf aan de beurt zijn.
  Aanwijzing nu.

 10. Klassieke oplichterij en vorm van corruptie. Het stelen van middelen van het volk. Met dank aan de MFK kiezers. Drechi pa nan; u had het kunnen weten; de partij van Don Gerrit S en Pik viert nu feest in Dubai. Op kosten van pieblo di Korsou. Ben benieued naar het werk-en reisverslag en concrete resultaten. Ha, ha! Een geval van vuile oplichterij en volksbedrog? Het lijkt er wel op

 11. LOL @ Loes, raak!!
  Je hebt werkpaarden en sierpaarden.
  Pisas waant zichzelf een sierpaart, wat hij zeker niet is, en werken doet hij ook al niet.
  Pisas kan niet eens coherent praten in zijn eigen taal, nu gaat hij daar dealen en zaken doen ,met de top van de wereld? Hij moet oppassen dat hij straks niet te koop staat op de slavenmarkt van Libië. Die Arabieren weten wel raad met hem, als muilezel

 12. Expo 2020 is bedoeld voor bedrijven die voor hun duurzame innovaties afnemers zoeken in de Golfregio.
  Ja “bedrijf” Curaçao overheid, heeft een afgedankte derde handse raffinaderij lees roestbak in de verkoop op een eilandje waar je geen last van milieuregels hebt.
  Als of de hele oliewereld dat al niet weet. Zelfs de roestbak oud ijzerhandelaar Klesch ging niet verder. En die voorraden die dat lokale groepje wilde verkopen bleek ook niet rendabel te zijn…. En nu zitten ze met een probleem. Wie gaat het afbreken en schoonmaken…..

  Ze moeten een rechtszaak aanspannen en zeggen dat die Dame L. Peter niet beter wist en zeggen dat het op dwaling was gebaseerd.
  En of nl alsje alsje blieft het toch wil schoonmaken…
  Dan hebben we de mooiste orkaan vrije jachthaven ter wereld. Een top toeristisch en vastgoed gebied.
  Gelddekker Greenforce… etc.
  Maar nee….

  Maar waar ligt dat nou precies zegt Pisas… Tulbandje op en je bent ook Arabier. Beter een boerka. Dan word je minder uitgelachen.

  Dubai. Dat is waar ze ook eilandjes hebben gebouw ter grootte van 15% van Curaçao… 7 miljard dollar of zo. Toch. Oh nou snap ik t voor een paar miljard meer kan je Curaçao kopen…

  Een stukje Europa in de Caraïben…
  Stukje grond is leuk. Maar wat doe je met die bewoners zullen ze denken… nadat ze met Pik gesproken hebben, want als dat de president is hoe zal de rest dan zijn.

 13. Schande
  Onze wegen zitten vol gaten. Voor 70000 gulden hadden die fatsoenlijk hersteld kunnen worden.

  Maar onze egoistische waardeloze criminele opperbevelhebber kiest voor zichzelf.

 14. Is er iemand verbaasd?
  Pisas geeft geen moer om de “pueblo”
  Pisas wil feestvieren op kosten van de berooide staatskas en de burger die het terug moet betalen.

  Dit is zijn autonomie.
  Feesten en beesten voor Forti, staten en vrienden
  Burger mag stikken.

 15. Geef ons meer tijd om zelf de problemen op te lossen.
  Of is het geef ons tijd om nog meer geld van de bevolking, want dat is het, Nederland geeft leningen die echt ooit weer terug betaald moeten worden.
  Iedereen zou moeten stoppen met belasting betalen.
  Wat hebben ze in Dubai te zoeken?
  Geen problemen op het eiland oplossen maar wel met entourage op vakantie op kosten van de bevolking?
  Stop met het betalen van belasting.

 16. Dat is toch ongelofelijk dat de premier en ook nog met zo een groot delegatie daar naar toe rijst en dat hij al op 20 maart zijn vakantie is begonnen die feitelijk 2 weken zou duren waarvan 5 dagen in het duurste oord van de gehele wereld. Het kan niet anders genoemd worden als een vakantie. Hij volgt de eerdere minister van dezelfde MFK, de arabier die als MEO minister door alle deze landen is gereisd. En dan komt ook nog bij zijn huidige opvolger van MEO die ook de EXPO 22 moet bezoeken op kosten van de belastingbetaler van Curacao. Wat hebben deze mensen daar te zoeken? Ze hebben geen investeringsplan,geen investeerders aantrekkelijk aanbod te doen. Dat de Koning daar is geweest, die kan het betalen en hij is het hoofd van het Koningsrijk. Maar deze kerels en hun entourage,wat een schande! En op Curacao zijn zoveel mensen die met wat daar wordt uitgesmeten in geld, kunnen eten. Moeten ze niet goedkeuring van het Parlement krijgen? Hebben ze dat gevraagd en is het goedgekeurd? Als dat zo is,hoe kunnen ze dat doen! En dan wil minister Silvania hebben dat meer mensen hun belastingverplichting voldoen? En dan zou ook nog eventueel de Gev.Min. in Nederland zeker mee reizen om deze ” gezelschap” te begeleiden.Quo Vadis Korsou?

 17. Dit zijn zinloze uitgaven en niets meer als een verkapte vakantie. Had het geld maar besteed aan de voedselbank dan was dit goed besteed en kwam het terecht bij een deel van jullie MFKkiezers waarvoor jullie helemaal niets doen ondanks als de mooie beloften van MFK en PNP.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -