32 C
Willemstad
• zaterdag 22 juni 2024

Extra | Journaal 21 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, June 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, June 19, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Martines (KEM) verhoord

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Martines (KEM) verhoord
Het Statenlid zegt In een reactie op Facebook dat hij op geen enkele moment is aangehouden.

Willemstad – Bij een clandestien feest op Mahuma waren zeker 100 mensen bij elkaar, waaronder Statenlid Michelangelo ‘Lo’ Martines van de partij Kòrsou Esun Mihó (KEM). Dit wordt gemeld in een politiebericht en andere media.

De politie was ter plekke om de samenkomst een halt toe te roepen omdat het al over de avondkloktijd van 23.00 uur was. Er werd versterking ingeroepen door de politie omdat er boetes uitgeschreven moesten worden. Ook werd de hulp ingeroepen van een hulpofficier van Justitie mocht er een huiszoeking gedaan moeten worden, want, zo legt de politie uit, het ging om een appartementencomplex.

De politie heeft de eigenaar van het complex dat afgehuurd was voor het feest, de 36-jarige N.D.C., aangehouden.

,,Op een bepaald moment sprak de politie een automobilist aan van wie de autoruiten donker waren. Dit liep uit op een hevige discussie en een handgemeen waardoor de agent gewond raakte en naar het Curaçao Medical Center (CMC) vervoerd moest worden.”

De politie stelt dat het om de 48-jarige M.G.M. gaat. In anderen lokale media wordt gesteld dat het om genoemd Statenlid gaat. Hij is aangehouden voor het niet opvolgen van politieorders, obstructie van een ambtenaar die zijn werk uitvoert, verweer tegen zijn arrestatie en overtreding van de Covid-19-maatregelen. Beide aangehouden personen, de eigenaar en Martines, zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

In een reactie op Facebook zegt Martines dat hij op geen enkele moment is aangehouden. Hij was naar eigen zeggen in een van de appartementen op het erf waar het feest gehouden werd. Volgens hem werd iedereen door de politie naar huis gestuurd en ging Martines ook weg uit het appartement dat hij gehuurd had.

Hij werd door de politie, naar eigen zeggen, ook niet aardig aangesproken en hij mocht ook niet zijn vergunning laten zien dat hij met getinte autoruiten mag rijden. Toen hij in de auto wilde stappen werd door de agent aan zijn deur getrokken waardoor hij een kapwond opliep aan zijn lip.

,,Ik ben daarna zelf naar het politiebureau gereden en heb daar mijn verhaal gedaan. Daarna kon ik gewoon naar huis”, aldus Martines.

Bron: Antilliaans Dagblad

16 reacties

 1. Lastiwz, ik ken meneer Martines al heel lang. Ben vaak bij hem thuis geweest. Voor het laatst in 2008. Dus wat klopt er nu niet van wat ik zeg.

 2. Kortom: Een hoop schorremorrie in zowel de staten als het politiekorps. Dat mag wederom blijken uit o.a. dit verhaal. Wanneer zal een statenlid eens eerlijk bekennen: Ik zat goed fout mensen, had ik niet moeten doen, stom van mij, zal zorgen dat het niet meer gebeurd, ik moet immers een voorbeeld voor de vbevolking zijn, als lid van het hoogste orgaan, en sta niet boven de wet.
  Nee hoor, daar is zijn brein nog te klein en benepen voor.

 3. @Tico: hoe kun jij bij hem thuis zijn geweest?
  Je hebt hier meerdere malen verklaard al heel lang niet meer op Curacao te zijn geweest en er ook niet meer te komen als er niet van die gekken als Wiels en Co. aan de macht komen.

  Rare fantaserende dorpsgek.

 4. Martin no
  Je “vrolijkt” je eigen verklaringen op..
  Nou dan klopt t allemaal toch. Wat iedereen zegt.

  Dat wat media in het algemeen doet.
  Dat doen die “journalisten” ook allemaal.
  Die “vrolijken” ook al hun verhalen op.

  En zo.n staten lid in de functie van politicus vrolijkt zichzelf en z.n verhaaltjes ook aan alle kanten op.
  Zeker op Curacao.

  Is er geen youtube filmpje ?
  Dan wordt de hele discussie wat simpeler.
  Ik geloof meestal alleen iets als ik de niet geedite volledige video zie.
  En dan is het nog niet altijd makkelijk.
  Maradonna’s doelpunt telde. toch.

 5. @tm , jij hebt dagelijks contact met Lo de bandiet, dit zijn nou eens zaken die er echt toe doen. Ook al eens te gast geweest in zijn idioot groot landgoed?? En Blue Bay, ook niet te versmaden. How??

 6. @Tico Martina

  We verdraaien graag de waarheid (het hier aangeboren liegen en bedriegen) en dat geldt ook voor journalisten.

  Maar zoals ik al eerder zij, hecht ik weinig waarde aan een persoonlijk verklaring van dhr. Lo Martines. Ik vrolijk ook mijn eigen verklaringen op!!!!

 7. @Loes, correct. Ik was eventjes forumlid van nu.nl, het AD, Telegraaf en Joop.nl. Op de lagere school leerde ik altijd dat een journalist onpartijdig is en alleen de feiten opschrijft zonder aanziens des persoon. Maar neen hoor de vernoemde fora en kranten waren 1 en al zelfingenomenheid van de schrijver. Conclusies trekken die er niet zijn, met een paar vage beweringen zogenaamd aantonen dat het waar is wat ze beweren. Sensationele koppen van artikelen, waarna als je verder leest dat dat gewoon niet klopt en buitendien zelf een onderwerp aanzwengelen met allemaal gissingen en hypotheses, en daarna hypocriet het fora sluiten met de opmerking dat aangezien er geen feiten bekend zijn, men de discussie sluit. Maar ondertussen wel een sturend artikel schrijven.

  Ik heb het al een keer gezegd en blijf het zeggen. Met de dood van Kuifje is de laatste ECHTE journalist heen gegaan.

 8. @Martino. U bent een persoon die rustig tv kijkt in uw brandende woning, omdat anderen u zeggen dat er niks aan de hand is. Er staat notabene in de verklaring van Lo Martines (let up dus 1 van de betrokken partijen) dat hij NIET is aangehouden maar uit zichzelf zich heeft gemeld op het bureau. Intussen wandelt hij fluitend rond in de statenzaal. Maar nee hoor, het AD zegt dat meneer Martines is aangehouden dus wat weet meneer Martines er nou van? Nee hoor alleen de penneschrijvers, oeps sorrie journalisten, van de krant weten de waarheid. Meneer Martino ik heb bijna dagelijks contact met Lo, dus het AD kan in deze de pot op. Hebben ze de agent met de pijnlijke dikke lip trouwens geinterviewd?

 9. Lastiwz..
  tja op curacao doen ze dat bijna altijd.
  Oh nee het is geen liegen, het is hun manier van interpretatie…..
  Verslaggeving…..

  Net als in NL, Nu ad en telegraaf 1 pot nat zijn.
  En ook alles verdraaien naar de advitisern en aantal lezers.
  NRC volkskrant etc. die komen op 60% van wat j emoet geloven
  Op curacao halen ze de 30% niet eens.

 10. @Tico Martina
  Kost het u ook zoveel moeite om een krantensnipsel begrijpend te lezen, ik doe o.a. mijn best om aldat geen wat u leest terug te vinden.

  Citaat Tico Martina “In ieder geval goed te horen dat Lo niet is aangehouden”. Citaat AD “Hij is aangehouden voor het niet opvolgen van politieorders, obstructie van een ambtenaar die zijn werk uitvoert”

  Staat uw bevinding niet haaks op het geen wat staat geschreven in het stuk van de AD?

  En zo kan ik nog wel even doorblijven gaan, u leest graag wat u wilt lezen. Maar vooral wat u niet wilt lezen. Mag ik u 1 tip geven, lees een dergelijk stukje 2 keer, dan zult u zien dat u daar veel profijt uit kunt halen.

  U manipuleert graag de boodschap en dat is jammer. Dat draagt namelijk niet bij tot duidelijkheid.

 11. Er werd versterking ingeroepen omdat er boetes uitgeschreven moesten worden. Ja zo kennen we het wel weer. Boetes uitschrijven dat kan het politieapparaat als de beste. En uiteraard wilde men de appartementen van binnen bekijken tezamen met de officier. Want een feestje dat moeten we niet willen met zijn allen. Zoals ik het lees is er niet vastgesteld dat Lo op het feestje was. Er staat duidelijk dat hij een appartement daar huurt. Hij heeft ook een ontheffing voor getinte ramen, maar agentje dikbuik wilde dat uiteraard niet zien. Nee nee men moet respet hebben voor sjon polis. En nu zit hij met een dikke lip thuis uit te huilen bij moeders. Slaat gewoon nergens meer op. Feest vieren en mens zijn in een besloten setting wordt nu opeens strafbaar gezien waarbij een officier van justitie op moet komen draven. We zijn gek geworden met zijn allen. In ieder geval goed te horen dat Lo niet is aangehouden. Hopelijk krijgt sjon polis nu een tik op den vingers

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties