25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Nu.cw | Man roept op tot verkrachting partner politieagent

Rick Hart

De politie is op zoek naar een in Nederland wonende Curaçaoënaar die bedreigingen heeft geuit naar politieagenten en hun partners. Hij deed dit via een livestream op Facebook. De man zegt een dag later in een daaropvolgende live-feed een oproep te hebben gehad zich aan te geven bij de politie.

“Laten we de politie gaan neerschieten”, zegt lemaartje Lemar in de bewuste video. Hij verwijst naar een voorval dat onlangs plaatsvond waar zowel de politie als een verdachte geweld gebruikten. In de video wordt eveneens een foto van de bij het voorval betrokken agent getoond.

In de live-feed roept de man daarnaast op tot geweld tegen partners van politieagenten: “Bind hun vrouw vast, verkracht ze en sla de agenten in hun gezicht waar hun vrouw bij is”, aldus de man.

In een interne mail steekt het managementteam van KPC de agenten een hart onder de riem. “Wij laten ons niet intimideren en we blijven zorgen voor orde volgens de wet.” De politie zegt op zoek te zijn naar de in Nederland woonachtige man.

De Nederlandse politie is bij het huis van de verdachte geweest, maar hij werd niet aangetroffen. In een tweede video zegt de man een brief van de politie te hebben ontvangen om zich aan te geven. Of dat intussen gebeurd is, is onbekend.

Bron: Nu.cw

Artikel delen

5 reacties

 1. Begrijp ik nu goed dat de politie van Curacao naar Nederland zijn afgereisd om de man op te pakken? Of is het de Nederlandse politie die maar al te gretig mensen oppakt om ze uit te leveren? Is de politie weer op hun teentjes getrapt? Is er geen “Respet” betuigd aan hun? Politiestaat Curacao en Nederland. Blij dat ik er niet woon.

 2. 2 x fout is niet goed.
  Kan je de bedreiging van de een goed praten door de misstanden van een ander?
  In welke maatschappij leven we dan?
  Eigen recht en wraak liggen dan op de loer.

 3. Op zich is het niet goed wat deze jongeman gedaan heeft, oproepen tot geweld tegen politieagenten. Maar laten we elkaar geen Mietje noemen wat de politieagent gedaan heeft was veel erger, een zwakbegaafde man die geboeid op de grond lag mishandelen.

  De politie op Curaçao maakt regelmatig misbruik van hun positie, er zijn zelfs gevallen van politie in burger die burgers mishandelen en daar is nooit strafvervolging plaats gehad.

  De vraag is, hoe had deze jongeman moeten reageren? Hij probeerde juist zijn empathie te tonen met een zwakbegaafd iemand die mishandeld werd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -