27 C
Willemstad
• maandag 23 mei 2022 05:24

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Man roept op tot verkrachting partner politieagent

Rick Hart

De politie is op zoek naar een in Nederland wonende Curaçaoënaar die bedreigingen heeft geuit naar politieagenten en hun partners. Hij deed dit via een livestream op Facebook. De man zegt een dag later in een daaropvolgende live-feed een oproep te hebben gehad zich aan te geven bij de politie.

- Advertentie -

“Laten we de politie gaan neerschieten”, zegt lemaartje Lemar in de bewuste video. Hij verwijst naar een voorval dat onlangs plaatsvond waar zowel de politie als een verdachte geweld gebruikten. In de video wordt eveneens een foto van de bij het voorval betrokken agent getoond.

In de live-feed roept de man daarnaast op tot geweld tegen partners van politieagenten: “Bind hun vrouw vast, verkracht ze en sla de agenten in hun gezicht waar hun vrouw bij is”, aldus de man.

In een interne mail steekt het managementteam van KPC de agenten een hart onder de riem. “Wij laten ons niet intimideren en we blijven zorgen voor orde volgens de wet.” De politie zegt op zoek te zijn naar de in Nederland woonachtige man.

De Nederlandse politie is bij het huis van de verdachte geweest, maar hij werd niet aangetroffen. In een tweede video zegt de man een brief van de politie te hebben ontvangen om zich aan te geven. Of dat intussen gebeurd is, is onbekend.

Bron: Nu.cw

- Advertentie -

Artikel delen

5 reacties

 1. Begrijp ik nu goed dat de politie van Curacao naar Nederland zijn afgereisd om de man op te pakken? Of is het de Nederlandse politie die maar al te gretig mensen oppakt om ze uit te leveren? Is de politie weer op hun teentjes getrapt? Is er geen “Respet” betuigd aan hun? Politiestaat Curacao en Nederland. Blij dat ik er niet woon.

 2. 2 x fout is niet goed.
  Kan je de bedreiging van de een goed praten door de misstanden van een ander?
  In welke maatschappij leven we dan?
  Eigen recht en wraak liggen dan op de loer.

 3. Op zich is het niet goed wat deze jongeman gedaan heeft, oproepen tot geweld tegen politieagenten. Maar laten we elkaar geen Mietje noemen wat de politieagent gedaan heeft was veel erger, een zwakbegaafde man die geboeid op de grond lag mishandelen.

  De politie op Curaçao maakt regelmatig misbruik van hun positie, er zijn zelfs gevallen van politie in burger die burgers mishandelen en daar is nooit strafvervolging plaats gehad.

  De vraag is, hoe had deze jongeman moeten reageren? Hij probeerde juist zijn empathie te tonen met een zwakbegaafd iemand die mishandeld werd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AV | Europees parlement stemt in met minimumtarief vennootschapsbelasting

Het Europees Parlement is in meerderheid voor de invoering van een minimumtarief van 15 procent voor de vennootschapsbelasting. Het beoogde minimale belastingtarief is onderdeel van een akkoord...

Column Youp | Sussende Wiske

Wiske Rutte. Lieve stripfiguur. Met zijn Nokia zonder geheugen. Soort zoekt soort. Na drie lettergrepen moest hij zijn telefoon om het uur opschonen. Hoe? Schudden. Keihard schudden....

Trouw | Curaçao wacht al jaren: eerherstel voor vrijheidsstrijder Tula gaat traag in Den Haag. ‘Klap in ons gezicht’

Lodewijk Dros De Curaçaoënaar Gilbert Bacilio ijvert voor eerherstel voor Tula, de leider van de neergeslagen slavenopstand in 1795 op Curaçao. De Nederlandse regering werkt daar nog niet...

Investico | Russen in ondergrondse trustsector vallen buiten toezicht

Romy van der Burgh en Linda van der Pol ‘De heer Remmelink? Elfde verdieping,’ zegt de receptiemedewerker van een grote zorgflat in Rotterdam. Vóór het gebouw op het...

Nu.cw | Honden sterilisatieproject krijgen hartjes tattoo

De honden die gesteriliseerd of gecastreerd zijn bij het sterilisatieproject van Rescue Paws Curacao (RPC) en Feed Friends Foundation (FFF) krijgen een hartje in het oor getatoeëerd....

PB | The Aruba International Regatta, slated for August 20th & 21st

Aruba’s most important life-partner is the ocean around us. Ask yourself: When was the last time you went to the beach? Swimming? Snorkeling? Sailing? Visitors pay fortunes...
- Advertentie -
- Advertentie -