31 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

PBC | Parlementslid Martines van KEM aangehouden na illegaal feest

HomeNieuwsGezondheidPBC | Parlementslid Martines van KEM aangehouden na illegaal feest

Persbureau Curacao

Foto Extra

De politie heeft vannacht Michelangelo (Lo) Martines van de partij KEM aangehouden vanwege obstructie en geweld tegen een politieagent. Het parlementslid was met honderd andere gasten aanwezig op een illegaal feest in de Kaya Seru Mahuma, tijdens de avondklok. Ook de organisator van het feest werd aangehouden.

Terwijl eenheden van de politie het feest opbraken en boetes uitdeelden, hield een van de agenten een chauffeur die ook op het feest was staande, omdat zijn auto donker getint glas had.

Er ontstond een stevige woordenwisseling, waarbij Martines zou hebben gezegd dat hij als parlementariër boven de politie staat. De agent liet Martines daarna weten dat hij gearresteerd wordt, waarna een worsteling plaatsvonden tussen de twee. De agent raakte daarbij gewond aanzijn lip.

De 48-jarige parlementariër werd vanwege de oplopende spanning op dat moment niet aangehouden, maar verteld zichzelf te melden op het politiebureau. Daar werd hij later in de nacht alsnog aangehouden. Beide verdachten zijn in afwachting van verder onderzoek vrijgelaten

Sociale Media

Op Sociale Media reageert Michelangelo (Lo) Martines en zegt dat hij op geen enkel moment is aangehouden. Wel had hij ruzie gekregen met de politieman over een vergunning voor donker getint glas.

Daarbij was een getouwtrek met de autodeur ontstaan en had de agent zichzelf bezeerd met een snee in zijn lip.

Bron: Persbureau Curacao

23 reacties

 1. @Kaat. Ik ken die vrouw ook en weet precies waar ze woont. Google haar naam maar eens even en lees het nieuwsbericht over haar. Zeer keurige dame en geheel schoon van criminaliteit, oh wacht.

  @Joopvan Velzen. Het zit wel diep he. Tip na het nuttigen van de nodige Pikketanussies, niks meer typen.

  @Martino. Tja twee egos die botsen met elkaar zeg maar

 2. bekend spreekwoord, voorbeeld doet volgen de meelopers achter Gerrit de Raaf MFK en mee lopers KEM/ PNP en nog wat ongedierte wat zich onder de grond schuil houd die ook wat $$$ dachten mee te plukken uit de nu lege pot zitten nu in zak en as ?. zal mij benieuwen hoe lang Pik nog MP is, of zal hij zich ziek melden door oog klap van van Puffelen?.

 3. Deze KEM LULO Martinus is de gekookte witte kool in de gare Sop niet waard, tweede Pik Pisas cq Holle Bolle Gijs uit de Efteling, lees, schep asfalt in gat dicht prive auto’s rijden het stevig?? veeg erover met bezem gat is op gelost en F&F van opdracht gevers kunnen weer feest vieren PUNT UIT.

 4. @Tico Martina
  U mag één ding van mij aannemen op dit eiland heb ik nog niemand ontmoet die niet liegt en bedriegt als hij/zij er voordeel uit kan halen. Mogelijk is dit ook de reden waarom ik geen waarde hecht aan Lo Martines zijn verklaring op facebook. Noemt u dit een verklaring!!!

  Of bent u de verklaringen van onze vriend Schotte, Jamalodin en vriendin Constanicia even uit het oog verloren!

  Heeft u het stukje tekst (nog)) opnieuw gelezen “Er ontstond een stevige woordenwisseling, waarbij Martines zou hebben gezegd dat hij als parlementariër boven de politie staat”. Mag ik u vragen wat hier in uw beleving staat?

 5. @Martino. Ja ja noodwet. Onder die noodwet kan men opeens alles doen, denkt men.
  En geloof jij alles wat de kranten opschrijven? Die sensatie zoekers? En wat about Lo Martines zijn eigen verklaring?
  @Kaat, ken je zijn vrouw dan? Ikke wel. En ze was echt geen lief onschuldig meisje hoor
  @Fred Schiedam. Jep 8 jaar. Dit in tegenstelling tot velen die nog steeds vrij rondlopen en nu net doen of zij de pau zelfe zijn

 6. Mooi, dit is alvast één parlementarier die voor de wet geblindeerde autoruiten stemt. Tenzij hij niet bij de stemronde kan zijn omdat ie vast zit.

 7. Moraal van het verhaal:
  Zowel politie-agenten als Parlementariers, denken op dit eiland, dat ze meer “mens” zijn dan de burger die tot de burgermassa behoort, die ze vaak ook nog eens als “plebs” behandelen.

  Nu kwam een “zich boven de wet wanende” parlementariër een “zich bovende wet wanende politieambtenaar” tegen!

  VuurwerK!!!!! LOL

 8. #tico Martina: 8 jaar heeft hij gezeten? 8 jaar?? Dan was dat vast en zeker niet voor een kleine overtreding! Dus dat heerschap is een veroordeelde crimineel die staat te brullen dat hij boven de wet staat.
  “Vuilnisman, kan deze zak ook mee?”

 9. @Tico Martina
  Herkent u deze zin in de bovenstaande tekst.

  “Er ontstond een stevige woordenwisseling, waarbij Martines zou hebben gezegd dat hij als parlementariër boven de politie staat”

  De politie is de handhaver van de wet en daarom is het zo dieptriest dat zij de wet vaak zelf niet kennen. Of het u nu zint of niet. Deze zin geeft mij duidelijk aan dat mnr Martines zich boven de politie stelt of terwijl boven de wet. Komt a.u.b. niet met leuke wordt spelletjes.

  Om uw grond te mogen betreden heb je alleen de goedkeuring nodig van de officier van dienst. Denkt u echt dat dit bezoek heeft plaatsgevonden zonder deze officier van dienst, lijkt mij zeer onverstandig van het politiekorps.

  U weet toch ook wel dat er een noodwet actief is op Curacao, de rest van u betoog is voor mij niet relevant.

  Hoogstens de bekende lange tenen, doe daar wat aan.

 10. De heer Martines heeft meer gedaan voor de zwakkeren in de samenleving dan welke “deugdelijk” persoon dan ook. Zeker die “deugdelijke” personen die verbonden waren met een stichting. De haat en nijdt zit nog steeds diep bij de politie. Waarom? Omdat ze hem destijds niks konden maken. 8 jaar heeft hij gezeten en zo zijn schuld aan de samenleving afbetaald. Hij is er succesvol uitgekomen. En dat steekt want men ziet liever dat iemand na het uitzitten van de straf voor het leven is getekend. Afgunst en jaloezie noemen wij dat. En de meesten hier op het forum kennen de heer Martines nog niet eens maar hebben wel een grote bek over hem. Jammer hoor. De media bepaalt voor jullie alles

 11. @Martino, jij hebt geen benul van de wet. Dus kom mij niet de les lezen. Waar staat dat meneer Lo Martines boven de wet denkt te staan? Hij had alle papieren keurig in orde. De agent dacht juist boven de wet te staan. Op grond waarvan dacht hij 1 uur nadat iedereen weg was gegaan nog te komen met “ja verleden keer heb ik je laten gaan, maar nu niet” typisch gevalletje ego triperei. Waar staat in de WET dat er geen feest gehouden mag worden. Noem mij het wetboek, artikel en verorderingsnummer. Waar staat in de wet dat ik mijn terrein niet af mag. Waar staat in de wet dat ik jou als agent te woord moet staan als er geen gegronde reden tot staande houding is. Je klept net als de rest over wet en recht maar weet nog niet eens dat die wet er gewoonweg niet is. De politie mag niet eens mijn terrein betreden zonder gegronde noodzaak. Doen ze dat wel dan zou ik het zien als gewapende invassie. Dan mag en moet ik mij als burger beschermen hier tegen. En ja meneertje dat staat wel degelijk in de WET. Binnen de proporties uiteraard. Dus meneer ga iemand anders de les lezen aub, dank u wel

 12. Deze vlegel Martines is ‘n onderwereld figuur en geen kleine jongen, denkt door zijn grote geld te kunnen doen wat hij wil. Liegen, nog eens liegen, ‘n leugen erover heen. Lekker hoor wat hier in de (hoogste staten)zit, zijn we van schorremorrie m rojer en dos santos af krijgen we dit soort. En dan min strs zoals cooper larmonie , en de rest, maak je borstje maar nat allemaal.

 13. @Tico Martina, en u heeft inderdaad groot gelijk dat de corruptie in ons politiekorps omvangrijk is. Het is om ziek van te worden, alleen ik denk dat u daarbij geen helpende de oplossingen bied door dit soort rommel te communiceren.

 14. Niemand zou boven de wet mogen staan.
  Burger, minister,statenlid of rechter.
  Maakt niet uit niemand.
  Nu hebben we een systeem dat politie de wet moet handhaven, daar zijn ze voor, binnen de grenzen van de wet.
  Maar als nu iemand tegen de handhaver gaat brullen dat hij niet gearresteerd kan worden want hij staat boven hun, en je vind dit juist kan je beter de handhaving afschaffen.
  Schaf de handhaving af kan je de wet ook afschaffen net als rechtspraak.
  Dat een statenlid dit brult geeft een paar dingen aan;
  – hij vind dat de wet niet van toepassing is op hem.
  – hij heeft geen idee van zijn rechten en plichten.
  En dat zit dan in het wetgevend orgaan, weer iemand onwaardig in een gezagspositie.
  Dat moet het volk vertegenwoordigen.

 15. @Fred Schiedam,
  de heer Lo Martines behoort tot het soort we moeten hem een 2 kans geven in deze maatschappij! Laten we zeggen een oude bekende van de politie.

 16. Beste heer @Tico Martina gaat het hiernu om het “niet” functioneren van de politie of om een zeker onbenul van Lo Martines die niet voldoet aan het verzoek van de agent. Sinds wanneer staat een burger boven de wet!!!!

  Behoort u ook tot het struisvogel ras?

  Ik heb mij zeer netjes uitgedrukt om dat ik weet dat hier nog meer kleine kinderen meekijken. Als u begrijpt wat ik bedoel!

 17. Goed zo, zo geef je als parlementariër voorbeeld door netjes de wet- en regelgevig die je zelf afkondigd stipt na te leven! Wat een egoïstische schoft! Had hij tdan wat te verbergen in die auto??
  Én, als parlementariër moet je je huiswerk beter doen, en niet als zich onaantastbaar wanende mafia-figuur over straat te begeven. Een ieder, hoe hoog ook in rang en stand, moet zich houden aan opdrachten van controlerende ambtenaren.
  Geen wonder dat in navolging van deze “onderwereld-figuur” anderen op Curacao zich ook zo gaan gedragen. Streng straffen als voorbeeld!!

 18. Politiestaat Curacao op zijn best. Alleen al de zin “een illegaal feest” waar slaat dat op. En dan de politie die denkt dat die even de dienst uitmaakt. Low Martines heeft gelijk, bai hasi koi PAYASO ajabanda. Je kan me op een normale manier benaderen en vragen stellen over mijn donker getinte ramen, maar ga niet autoritair doen en dan ook nog eens mijn auto aanraken. Je taken en bevoegdheden dien je uit je hoofd te kennen als politie agent. Nu zit je met een dikke lip te huilen en blijken alle papieren in orde. Drechi pa bo. Tijd dat de bezem gehaald wordt door het politie apparaat. En iedereen bespaar me de moeite van “oh maar politie wordt aangevallen bla bla bla”. Politie denkt vaak boven de wet te staan, nu zijn ze op hun plek gezet. In deze heeft Low Martines ook gelijk, als parlementarier staat hij boven deze wetsdienaar. En u als belastingbetaler trouwens ook. U betaalt namelijk de politie en bent dus zijn werkgever. Hij dient u te beschermen en niet lastig te vallen. Maar goed, de meeste mensen hebben geen idee van staatsrecht etc. dus zullen wel weer aankomen dat de politie de baas is blablabla. Anno 2022 is er zoveel kennis en informatie beschikbaar, maar deze wordt niet opgezocht.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties