28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

PBC | Feveraar is motor kwijt na veroordeling

Persbureau Curacao

Foto Archief

Een 28-jarige feveraar is definitief zijn motor kwijt. Het gerecht veroordeelde Jamier E., maar liet het bij een verbeurdverklaring en schadeloosstelling. Hij werd opgepakt op de Kaminda Rignald Recordino, nadat hij op de openbare weg gefeverd had.

Jamier had net wat rondjes gedraaid, waarbij het verkeer op hem moest wachten. Toen verscheen een dienstauto van de politie op het toneel en versperde hem de weg. Jamier gaf gas, maar werd door de burgerauto de kant ingereden. De auto raakte daarbij beschadigd. Die schade moet de Jamier van de rechter volledig betalen.

Tijdens de rechtszaak gaf Jamier toe dat feveren niet alleen hobby van hem is, maar dat hij er ook eren beetje geld mee verdiend. Dit keer was dat 500 gulden.

Fenomeen

Fever is een fenomeen met een lange historie op Curaçao. Voor sommigen is het een volksvermaak, maar anderen ervaren het als overlast. “Feit is dat feveren op de openbare weg gepaard gaat met levensgevaarlijke situaties voor weggebruikers en omstanders”, aldus het Openbaar Ministerie. “Daarnaast wordt het verkeer gehinderd, doordat de weg wordt geblokkeerd en bovendien ervaren buurtbewoners geluidsoverlast.”

Ook in deze zaak leverde het feveren een gevaarlijke situatie op voor omstanders. De bestuurder beschikte daarnaast niet over een rijbewijs, droeg geen helm en de motor had geen kentekenplaten, verzekering en de belasting was niet betaald.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

5 reacties

  1. Nieuwe Haven was vroeger DE plek waar al die feveraars samenkwamen. Of Hanchi Makaku. Heeft uwer Tico van horen zeggen, want ben er nooit geweest. Ik was wel verantwoordelijk namelijk en zorgde dat ik op tijd in mijn bed lag om de volgende dag naar mijn klassieke opleiding te gaan. Maar goede zaak. Laat ze meer van die krengen in beslag nemen. En plaats verhoogde drempels om de 10 meter op alle wegen van curacao. Scheelt weer het hard rijden. Pueblo geef uwer Tico het mandaat en ik maak Curacao uitstekend opnieuw. MCGA!!!

  2. Op Vigilante wordt gesuggereerd dat het ‘feveren’ een culturele activiteit is op Curaçao. No hode… dan is het smijten van afval in de berm, atrako’s op toeristen en inbraken in woningen …naast het wildwest-schieten op straat ook behorend tot de cultuur of historie? In geen geval! In 1970 waren er amper motorfietsen op Curaçao. De verlengde achterassen deden pas hun intrede rond 1990 en het feveren was niet meer dan een testosteron-actie om te laten zien wie geld had om banden te verbranden of het lef had om op ongecontroleerde wijze zijn fiets te verbranden in de rooi. Hoezo historisch erfgoed? Het onverzekerd en zonder rijbevoegdheid knallen op de wegen van Bandabou, Salina etc zijn meer roekeloze en minachtende acties van een stel idioten die schijt hebben aan de samenleving en vooral uitgevoerd worden door ego-trippende figuren zonder gevoel voor de mede-weggebruikers. Het gaat om (on)macht en (on)benul en willen leven in een wereld zonder regels. De overheid heeft hier dus ook een taak liggen en die pakken ze dus op. Mooi zo! No yora!

  3. Feveren heeft een lange historie ?

    Wat is hier de definitie van lang ? Begin jaren 90 bestond het niet en daarna kon het de kop opsteken doordat de politie weigerde te controleren. Momenteel is het volledig out of control, dus een harde aanpak is wel op zijn plaats.

    Ik heb nu een sticker laten maken, zit op de voorkant van mijn auto: ‘ik stop niet voor feveraars’. Hoop dat ze dat nog net op tijd kunnen lezen en daardoor opzij kunnen gaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...